LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
μέσι

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Clásico με γκολ του Ιμπραΐμοβιτς (videos)

O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης, στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας στο 56' με πλασέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες.
Αυτό ήταν το 8ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για Σουηδού στράικερ, ο οποίος δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, ενώ σκόραρε μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς ήταν αρκετά καλό, η Ρεάλ στο πρώτο μέρος ήταν πιο επικίνδυνη, αλλά η "Μπάρτσα" έφτασε στο γκολ στην επανάληψη και κατάφερε αν και έμεινε με δέκα παίκτες στο 62' λόγω αποβολής του Μπούσκετς να κρατήγει τον έλεγχο του αγώνα και να πάρει την νίκη.

Το Live της αναμέτρησης...

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 20' με τον Κακά να κάνει ατομική ενέργεια και να τροφοδοτεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε το πλασέ και ο Βαλντές έδιωξε σε κόρνερ με το δεξί πόδι.

H πρώτη σχετικά καλή στιγμή για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 38' με το πλασέ του Ινιέστα να μπλοκάρει ο Κασίγιας, ο οποίος στην αρχή της φάσης είχε διώξει σε κόρνερ την σέντρα-σουτ του Ανρί.

Στο 51' ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέρασε στον αγώνα στην θέση του Τιερί Ανρί.

Εξαιρετική προσπάθεια των παικτών της Ρεάλ στο 53', ο Ιγκουαΐν βρέθηκε στην περιοχή απέφυγε έναν αντίπαλο και τον πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν πλασάρει ο Πουγιόλ με τάκλιν.

Πέντε λεπτά χρειάστηκε μόνο ο Ιμπραΐμοβιτς για να σκοράρει, καθώς στο 56' άνοιξε το σκορ για την "Μπάρτσα" με εξαιρετικό αριστερό πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες ( 1-0).

Τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν στο 62', καθώς ο Σέρχι Μπούσκετς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνονατς τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Στο 66' ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ αμέσως μετά αντικαταστάθηκε από τον Καρίμ Μπενζεμά, καθώς δεν είναι σε θέση ακόμη να παίξει σε όλο το 90άλεπτο.

Τρία λεπτά αργότερα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κασίγιας έπειτα από την κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ.

Τρομερός συνδυασμός των παικτών της Μπαρτσελόνα στο 75', ο Μέσι εξαιρετική μπαλιά στον Αμπιντάλ, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε διαγώνιο χαμηλό σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ρεάλ στο 80' με τον Καρίμ Μπενζεμά να βρίσκεται έπειτα από εκτέλεση κόρνερ μέσα στην μικρή περιοχή έτοιμος να σκοράρει, αλλά σούταρε χωρίς ισορροπία και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Εκπληκτική πάσα του Ινιέστα στον Μέσι, ο Αργεντινός πλασάρει λίγο μέσα από την περιοχή και ο Κασίγιας αποκρούει με τα πόδια.

Στο 90' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λασανά Ντιαρά για την Ρεάλ Μαδρίτης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά (66' Γιαγιά Τουρέ), Μέσι, Ινιέστα, Ανρί (51' Ιμπραΐμοβιτς).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ραούλ Αλμπιόλ, Αρμπελόα (73' Ραούλ), Λασανά Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά, Ιγκουαΐν, Μαρσέλο, Κριστιάνο Ρονάλντο (66' Μπενζεμά).

Οι συνθέσεις από τα υπόλοιπα ματς


ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Σέρχιο Ασένχο, Περέα, Ντομίνγκεθ, Χουανίτο, Ουϊφαλούσι, Πάουλο Ασουνσάο, Σιμάο (87' Άνχελ Λόπεθ), Ρέγες (67' Μάξι Ροντρίγκες), Χουράδο, Αγκουέρο, Φορλάν (75' Καμάτσο).
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Καμενί, Τσίκα, Φορλίν, Ρονκάλια, Νταβίντ Γκαρσία (51' Πιλούντ), Μοϊσές, Νακαμούρα, Βερντού (67' Σαχάρ), Λουΐς Γκαρσία, Χοσέ Καγεχόν (46' Κόρο), Ταμούδο.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Βιγιάρ, Μπαραγκάν, Μπαράχα, Πριέτο, Μάρκος, Μπόρχα, Άλβαρο Ρούμπιο, Ναουθέτ Αλεμάν (71' Φοντ), Κανόμπιο (79' Μαρκίνιος), Μανούτσο (89' Μεντουντζανίν).
ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Αραγονέσες, Λούνα, Μανόλο, Σισίλια, Μπέλβις (81' Ντινέι), Μίκελ Αλόνσο, Ρικάρντο, Χουανλού (68' Άνχελ), Ομάρ (66' Αγιόζε), Άλφαρο, Νίνο.

ΧΕΤΑΦΕ: Ουστάρι, Κορτές (69' Μιγκέλ Τόρες), Κάτα Ντίαθ, Ράφα, Μανέ, Ντέρεκ Μπόατενγκ (63' Μπελενγκέρ), Κασκέρο, Πέδρο Λεόν (67' Πέδρο Ρίος), Γκαβιγιάν, Παρέχο, Σολδάδο.
ΧΕΡΕΘ: Ρενάν, Φρανσίς, Αϊτάμι, Πριέτο, Κασάδο, Κεϊτά (52' Βικέιρα), Μπεργκαντίνιος, Ορεγιάνα, Αρμεντέρος (80' Κάλβο), Μαλντονάδο (48' Γκιόντα), Μπερμέχο.

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Τόνιο, Μόρις, Μορατόν, Τορεχόν, Κρίστιαν, Κόλσα, Λασέν, Μουνίτις, (46' Λουΐς Γκαρθία), Σεράνο (67' Κανάλες), Γκέιχο (75' Σίσκο), Τσιτέ.
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Αρανθούμπια, Μανουέλ Πάμπλο, Ντιέγκο Κολότο, Λόπο, Φιλίπε, Αντόνιο Τομάς, Χουάν Ροντρίγκεθ, Μίστα (68' Πάμπλο Άλβαρεθ), Σέρχιο, Λασάντ (37' Γκουαρδάδο), Ρίκι (88' Αντριάν).

ΑΛΜΕΡΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Χουάνμα Ορτίθ, Πεγεράνο, Ακασιέτε, Σίσμα (60' Ορτίθ), Μπερνταντέγιο, Μπαμί (46' Γκοϊτόμ), Πιάτι, Κρουσάτ, Νταβίντ Ροντρίγκεθ (46' Κορόνα), Κάλου Ούτσε.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Ουστάριτζ, Αμορεμπιέτα, Κοϊκίλι, Ορμπάιθ, Γουρπέγκι (65' Νταβίντ Λόπεθ), Χάβι Μαρτίνεθ, Σουσαέτα, Γέστε (70' Καστίγιο), Φερνάντο Γιορέντε (75' Ντερ Μάρκος).

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Βαγέχο, Πουλίδο (46' Έβερτον), Γκόνι, Αγιάλα, Μπάμπιτς, Πόνσιο, Γκάμπι, Άντερ, Χόρχε Λόπεθ (59' Πέναντ), Αγκουϊλάρ, Λαφίτα.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ρικάρντο, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο, Χοσέτσο, Όιερ, Νεκουνάμ, Ρούπερ, Χουανφράν (70' Καγιέχα), Μασούντ (83' Βάντοσζ), Αράντα (87' Γκαλάν), Καμούνιας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Χιχόν - Βιγιαρεάλ 1-0 (75' Μπίλιτς)
Βαλένθια - Μαγιόρκα 1-1 (48' Βίγια / 85' πέν. Μπόρχα Βαλέρο)
Σεβίλλη - Μάλαγα 2-2 (58' και 72' Λουΐς Φαμπιάνο / 22' Φερνάντο, 45' Ντούντα)

Κυριακή
Βαγιαδολίδ - Τενερίφη 3-3 (27' και 49' Ντιέγκο Κόστα, 35' Κανόμπιο, / 63' Νίνο, 72' Άνχελ, 84' Αγιόζε)
Χετάφε - Χερέθ 5-1 (44', 45' πέν. και 58' Σολδάδο, 57' Παρέχο, 60' Κασκέρο / 33' Αϊτάμι)
Σανταντέρ - Ντεπορτίβο 0-1 (66' Λόπο)
Αλμερία - Μπιλμπάο 1-4 (84' Κάλου Ούτσε / 37' Χάβι Μαρτίνεθ, 41' Ουστάριτζ, 60' Φερνάντο Γιορέντε, 77' Ντε Μάρκος)
Σαραγόσα - Οσασούνα 0-1 (26' Νεκουνάμ)
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (56' Ιμπραΐμοβιτς)
Ατλέτικο - Εσπανιόλ 4-0 (27' Φορλάν, 62' και 85' Αγκουέρο, 89' Μάξι Ροντρίγκες)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 30
2. Ρεάλ Μαδρίτης 28
3. Σεβίλλη 26
4. Βαλένθια 25
5. Ντεπορτίβο 25
6. Μαγιόρκα 21
7. Μπιλμπάο 20
8. Χιχόν 20
9. Χετάφε 18
10. Οσασούνα 15
11. Εσπανιόλ 13
12. Αλμερία 12
13. Βιγιαρεάλ 12
14. Σαραγόσα 12
15. Τενερίφη 11
16. Βαγιαδολίδ 11
17. Ατλέτικο 10
18. Ράθινγκ Σανταντέρ 7
19. Χερέθ 7
20. Μάλαγα 7

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ
Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)

8 γκολ

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Λουΐς Φαμπιάνο (Σεβίλλη)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Χετάφε)

6 γκολ
Βάλτερ Παντιάνι (Οσασούνα)
Σεϊντού Κεϊτά (Μπαρτσελόνα)
Ντιέγκο Κόστα (Βαγιαδολίδ)
Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο)

5 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεαλ)
Αρτίτζ Αντουρίθ (Μαγιόρκα)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ)
Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο)

4 γκολ
Μιγκέλ Ντε Λας Κουέβας (Χιχόν)
Ναουθέτ Αλεμάν (Βαγιαδολίδ)
Χουάν Μανουέλ Μάτα (Βαλένθια)
Πάμπλο Ερνάντεθ (Βαλένθια)
Άμπελ Αγκουϊλάρ (Σαραγόσα)
Μπόρχα Βαλέρο (Μαγιόρκα)

3 γκολ
Nιλμάρ (Βιγιαρεάλ)
Ραούλ (Ρεάλ)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Χαβιέρ Αριθμέντι (Σαραγόσα)
Όσκαρ Σεράνο (Ράθινγκ Σανταντέρ)
Ιβάν Αλόνσο (Εσπανιόλ)
Άλβαρο Ντεγκρέδο (Σεβίλλη)
Ντιέγκο Κάστρο (Χιχόν)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Κακά (Ρεάλ)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Σεβίλλη)
Ντιέγκο Περότι (Σεβίλλη)
Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

2 γκολ
Σάντι Καθόρλα (Βιγιαρεάλ)
Γκούτι (Ρεάλ)
Ρίκι (Ντεπορτίβο)
Mανού ντελ Μοράλ (Χετάφε)
Μεχντί Λασέν (Ράθινγκ Σανταντέρ)
Ζούκα (Ντεπορτίβο)
Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
και άλλοι...

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-0 (goal)



Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-0 (highlights)



Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-0 (highlights της Marca)



Ατλέτικο - Εσπανιόλ 4-0



Αλμερία - Μπιλμπάο 1-4



Σανταντέρ - Ντεπορτίβο 0-1



Βαγιαδολίδ - Τενερίφη 3-3
















































































































































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ