ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Στον αστερισμό του Μέσι ο Γιαμάλ, ο νέος αριθμός στη φανέλα του

Ο Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μαγιόρκα για τη La Liga 2023-2024 στο "Γιουίς Κομπανίς", Βαρκελώνη | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024
Ο Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μαγιόρκα για τη La Liga 2023-2024 στο "Γιουίς Κομπανίς", Βαρκελώνη | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 © 2024/JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Λαμίν Γιαμάλ άλλαξε νούμερο στην φανέλα του με τον 17χρονο πλέον Ισπανό να επιλέγει το 19, αριθμός με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού αυτός είχε επιλεχθεί και από τον Λιονέλ Μέσι κατά την διάρκεια των τριών πρώτων σεζόν του στη Μπαρτσελόνα.

Οι συγκρίσεις του Λαμίν Γιαμάλ με τον Λιονέλ Μέσι -έπειτα από το εξαιρετικό Euro που πραγματοποίησε ο νεαρός εξτρέμ- διαδέχονται η μία την άλλη, με τον διεθνή Ισπανό μάλιστα να προχωρά σε μία συμβολική αλλαγή η οποία τον φέρνει πιο κοντά στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του.

Ο 17χρονος παίκτης θέλοντας να ακολουθήσει τα χνάρια του θρύλου της Μπαρτσελόνα αντικατέστησε το νούμερο 27 με το 19, τον ίδιο αριθμό δηλαδή που είχε επιλέξει αρχικά ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής στο παρελθόν (2005-07) προτού φορέσει το 10 στη πλάτη.

Παρόλα αυτά, αυτή αλλαγή δεν φαίνεται να είναι μόνιμη, αφού στο μέλλον ο Γιαμάλ προβλέπεται να φορέσει και εκείνος το 10 στη φανέλα.

Βέβαια, η διοίκηση των "Μπλαουγκράνα" επιθυμεί να προστατέψει τον νεαρό ποδοσφαιριστή της από το βάρος της πίεσης που μπορεί να προκαλέσει αυτός ο αριθμός και για αυτό τον λόγο ο ίδιος θα προχωρήσει εκ νέου σε αλλαγή εφόσον αισθανθεί έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑΜΙΝ ΓΙΑΜΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ