ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπας Ντοστ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Μπας Ντοστ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Μπας Ντοστ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το 2015 με αποτέλεσμα να είναι ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη για την σεζόν. Ώρα για εθνική Ολλανδίας (videos)

Ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη για την φετινή σεζόν είχε πετύχει μόλις δύο γκολ στο πρώτο μισό της χρονιάς και φυσικά αυτός είναι ο Μπας Ντοστ.

Ο Ολλανδός στράικερ της Βόλφσμπουργκ εντυπωσιάζει στο 2015, έχοντας πετύχει 13 γκολ μέσα σε διάστημα 31 ημερών!

Συγκεκριμένα, έχει 11 γκολ στις 6 αγωνιστικές του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα Γερμανίας, έχοντας βρει δίχτυα σε πέντε από έξι ματς.

Σε ένα ματς σκόραρε μία φορά, σε τρία ματς σκόραρε από δύο φορές και σε ένα ματς πέτυχε 4 γκολ (στη νίκη με 5-4 στο Λεβερκούζεν).

Όσον αφορά στην Ευρώπη, η Βόλφσμπουργκ απέκλεισε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στους "32" του Europa League, χάρη σε αυτόν, καθώς δύο γκολ μπήκαν στα δύο ματς τους, αμφότερα τα πέτυχε ο Ντοστ στην Γερμανία.

Μπας Ντοστ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Καλύτερος από Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ντοστ είχε σκοράρει και στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου στις 20 Δεκεμβρίου, έτσι έχει πετύχει γκολ στα τελευταίες έξι από τις 7 αγωνιστικές.

Είχε χάσει αρκετά ματς του πρώτου γύρου λόγω τραυματισμού (ενώ δεν ήταν βασικός), αλλά επέστρεψε δυνατός και έφτασε πλέον να είναι καλύτερος σκόρερ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο παραγωγικότερος δηλαδή, καθώς έχει 13 γκολ στην Bundesliga και βάζει γκολ ανά 62,9 λεπτά, καλύτερη επίδοση από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, ενώ την 5άδα συμπληρώνουν οι Παπίς Σισέ και Σέρχιο Αγκουέρο (υπολογίζονται παίκτες που έχουν πετύχει από 10 γκολ και πάνω).

Το top-5

1. Μπας Ντοστ (Βόλφσμπουργκ) 13 γκολ [γκολ ανά 62,9 λεπτά]

2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ) 30 γκολ [γκολ ανά 65,3 λεπτά]

3. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 27 γκολ [γκολ ανά 81,6 λεπτά]

4. Παπίς Σισέ (Νιούκαστλ) 11 γκολ [γκολ ανά 84 λεπτά]

5. Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 17 γκολ [γκολ ανά 91.9 λεπτά]

Μπας Ντοστ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Ξεκίνησε ως τρίτος στράικερ φέτος!

Η Βόλφσμπουργκ παίζει σύστημα 4-5-1 και ο Μπας Ντοστ στην αρχή ήταν η τρίτη επιλογή του προπονητή, Ντίτερ Χέκινγκ, για την θέση του στράικερ, πίσω από τους Νίκλας Μπέντνερ και Ίβιτσα Όλιτς.

Η ομάδα πήγαινε καλά, όμως χωρίς να παίρνει γκολ από τους κλασικούς της επιθετικούς, έτσι ο Όλιτς τον Ιανουάριο έφυγε για Αμβούργο και ο Μπέντνερ, έχοντας απογοητεύσει, έγινε η αλλαγή του Ντοστ που "καρφώθηκε" στην 11άδα.

Ο 25άχρονος άσος φυσικά δεν είναι... χτεσινός. Οι "λύκοι" τον απέκτησαν το 2012 από την Χέρενφέν, με την οποία την σεζόν 2011-2012 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με 32 τέρματα (σε 34 ματς), ενώ 2ος ήταν ο Λουκ ντε Γιόνγκ με 25 (τότε στην Τβέντε, τώρα στην Αϊντχόφεν).

FC Groningen - sc Heerenveen 1-3 Bas Dost Kopt  zijn 2e goal
FC Groningen - sc Heerenveen 1-3 Bas Dost Kopt zijn 2e goal FC GRONINGEN - SC HEERENVEEN 1-3 BAS DOST KOPT ZIJN 2E GOAL

Ώρα για εθνική Ολλανδίας

Η εθνική Ολλανδίας παίζει στις 28 Μαρτίου φιλικό με την Τουρκία στο Άμστερνταμ και 3 μέρες αργότερα με την Ισπανία.

Ο Μπας Ντοστ δεν έχει κληθεί ποτέ στην εθνική ανδρών και μάλλον έφτασε η ώρα. Στην τελευταία κλήση, κλασικός στράικερ ήταν μόνο ο Κλαάς-Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ κορυφή παίζουν επίσης οι Λουκ ντε Γιόνγκ και Ρόμπιν φαν Πέρσι. Όσον αφορά στον Λουκ ντε Γιόνγκ, είναι με 15 γκολ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς στην Ολλανδία, μαζί με τον συμπαίκτη του, Μέμφις Ντεπάι (εξτρέμ).

Μπας Ντοστ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΟΣΤ ΣΤΟ 2015...

BUNDESLIGA

Βέρντερ - Βόλφσμπουργκ 3-5 [2 ΓΚΟΛ]

Βόλφσμπουργκ - Χέρτα 2-1 [2 ΓΚΟΛ]

Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ 4-5 [4 ΓΚΟΛ]

Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 3-0 [1 ΓΚΟΛ]

Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 4-1 [2 ΓΚΟΛ]

EUROPA LEAGUE

Βόλφσμπουργκ - Σπόρτινγκ 2-0 [2 ΓΚΟΛ]

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ