ΑΕΚ

Μπάτε Μπορίσοφ-ΑΕΚ 2-1

Μπάτε Μπορίσοφ-ΑΕΚ 2-1
Μπλάνκο πέναλτι Μπάτε

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπάτε Μπορίσοφ. Πλήρωσε δικά της λάθη η Ένωση (video)

Η ΑΕΚ, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 54', λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς, και με εννέα στις καθυστερήσεις, μετά την αποβολή και του Άρσε, προηγήθηκε στο 31' με πέναλτι του Μπλάνκο, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 51' με τον Παβλόφ και πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Αλουμόνα στο 85'.
Μετά τη νίκη της Μπενφίκα επί της Εβερτον, ο επόμενος αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αποκτά χαρακτήρα "τελικού" για την Ενωση, που θέλει μόνο νίκη, για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όρθιος ο Μαϊστόροβιτς στο χωράφι του Μινσκ

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του Μινσκ δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους κιτρινόμαυρους στα πρώτα λεπτά και σε συνδυασμό με το δυνατό ξεκίνημα της Μπάτε έφερε προβλήματα στην ελληνική ομάδα.

Οι Λευκορώσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ αλλά αυτό δεν επετεύχθη κυρίως χάρη στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός αμυντικός ήταν αλάνθαστος, ανίκητος στον αέρα και πολύ γρήγορος στις επεμβάσεις του, αφήνοντας τον Σάχα χωρίς δουλειά.

Τα προβλήματα της Ένωσης ξεκινούσαν από τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, εκεί όπου ο Ενσαλίβα μπορεί να έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι αλλά οι μεταβιβάσεις των υπολοίπων δεν βοηθούσαν στην σωστή ανάπτυξη. Σε αυτό συνέβαλε και ο κακός αγωνιστικός χώρος καθώς παίκτες όπως ο Σκόκο με δυσκολία στεκόντουσαν στον χορτάρι.

Η επιστροφή του Κριστιάν Νέμεθ

Η ΑΕΚ χρειάστηκε περίπου 25 λεπτά για νε προσαρμοστεί στις γηπεδικές/καιρικές συνθήκες και την απειλή σου 1-0 από τους παίκτες της Μπάτε. Συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων οι κιτρινόμαυροι άργησαν να γυρίσουν στην άμυνα και ο Μαϊστόροβιτς με ένα σωτήριο τάκλιν μέσα στην περιοχή γλίτωσε τον Δικέφαλο από τα χειρότερα.

Το θετικό για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που φώναζε συνεχώς στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν πως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και το δίδυμο Μπλάνκο-Νέμεθ βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Οι δυο τους έχουν δείξει πως αλληλοσυμπληρώνονται και συνεννοούνται πάρα πολύ καλά βοηθώντας έτσι ο ένας τον άλλον.

Ο Ούγγρος κέρδισε το πέναλτι μετά από εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και ο Μπλάκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ τη στιγμή που άρχισε να ανεβάζει στροφές και με τον Αργεντινό να σπάει την κακοδαιμονία των τελευταίων παιχνιδιών.

Πλέον η Ένωση ήταν στην θέση του οδηγού, πάταγε καλύτερα στο γήπεδο και μπορούσε να χειριστεί την αναμέτρηση όπως ακριβώς ήθελε. Το ημίχρονο έληξε με τους κιτρινόμαυρους να κρατάνε το 0-1 χωρίς δυσκολία και να έχουν ακόμα 45 λεπτά για να διατηρήσουν τη νίκη.

Γκρέμισε ότι έχτισε



Η θεωρία λέει πως όταν βρίσκεσαι μπροστά στο σκορ εκτός έδρας θα πρέπει να προσέξεις τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Σίγουρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την ανάπαυλα ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του αλλά αυτό δεν έγινε πράξη.

Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (51’) ο Λιχτάροβιτς έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Σάχα δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Η μπάλα έσκασε μπροστά του και ο Ροντιόνοφ προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ αλλά ο Αργεντινόςκατάφερε να απομακρύνει με τα πόδια.

Όσο κι αν ο Σάχα όμως αγωνιζόταν να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, οι αμυντικοί του δεν κινήθηκαν να τον υποστηρίξουν με αποτέλεσμα ο Παβλόφ να πάρει την δεύτερη απόκρουση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σα να μην έφτανε η ισοφάριση ήρθε η αποβολή του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς δύο λεπτά αργότερα για να ολοκληρωθεί το εφιαλτικό σενάριο. Ο Σουηδός που ήταν με διαφορά ο καλύτερος στην άμυνα της Ένωσης έκανε ένα απίστευτο λάθος με ένα δυνατό μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή, το οποίο απέφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δεν άντεξε στο τέλος


Αν κάτι όμως πάει στραβά από την αρχή τότε η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Στο 51’ η Μπάτε Μπορίσοφ έκανε το 1-1, στο 53’ η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες και στο 62’ ο Χουανφράν αποχώρησε τραυματίας από το Μινσκ. Τα προβλήματα για τον Μπάγεβιτς ήταν πάρα πολλά και η Ένωση θα έπρεπε να παλέψει στα υπόλοιπα 30 λεπτά να κρατήσει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά με σουτ και σέντρες έξω από την κιτρινόμαυρη περιοχή, την ώρα που ο Κριστιάν Νέμεθ αποχωρούσε τραυματίας (και αυτός!) από το γήπεδο. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, η κούραση μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο και οι κιντρινόμαυροι κρατούσαν με νύχια και δόντια τον βαθμό.

Η Μπάτε είχε ρίξει όλα της τα επιθετικά όπλα μέσα στο παιχνίδι και έψαχνε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Τελικά αυτό ήρθε από τον Αλουμόνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση. Η ΑΕΚ προσπάθησε με όποιες δυνάμεις τις είχαν απομείνει να πετύχει το 2-2 αλλά με τόση ατυχία, τον διαιτητή να σφυρίζει έδρα και με δέκα παίκτες δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλό.

Ο Ούγγρος ρέφερι συνέχισε να σφυρίζει κόντρα στην ΑΕΚ αποβαλόντας μέχρι και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο! O Ντούσκο κατά την αποχώρησή του θέλησε να δώσει το χέρι στον τέταρτο διαιτητή αλλά αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί μία χειρονομία από τον προπονητή της Ένωσης.



Το μεγάλο πρόβλημα για τον Σερβοέλληνα τεχνικό και τον Δικέφαλο δεν είναι η ήττα στην Λεκορωσία αλλά οι τραυματισμοί των Χουανφράν, Νέμεθ και το γεγονός πως στο επόμενο παιχνίδι δεν υπάρχει κεντρικός αμυντικός. Μαϊστόροβιτς, Άρσε αποβλήθηκαν ενώ ο Ζεράλδο Άλβες είναι τραυματίας.

Όσον αφορά τις κόκκινες είναι απόλυτα σωστές και αν θυμηθούμε τις αντίστοιχες των Αραούχο, Γεωργέα, η Ένωση έχει 4 αποβολές σε τρία παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει ο Μπάγεβιτς.

Οι συνθέσεις:

Μπάτε Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Λιχτάροβιτς (66΄ Γκοχαριάν), Σοσνόφσκι, Σίτοφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς, Νεχάιτσικ, Παβλόφ (55΄ Σκάβις), Μπορντάσοφ (85΄ Αλουμόνα), Ροντιόνοφ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (62΄ λ. τρ. Καράμπελας), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο (59΄ Μάκος), Νέμεθ (83΄ Λεονάρντο), Σκόκο, Αρσε

Διαιτητής: Ζολτ Σάμπο (Ουγγαρία)
Κόκκινες: 53΄ Μαϊστόροβιτς (δεύτερη κίτρινη), 90΄ Αρσε (δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σοσνόφσκι, Βολόντκο, Γκοχαριάν - Μαϊστόροβιτς, Καφές, Αρσε























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ