ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Mπενίτεθ: "Ο Κάουτ είναι το κλειδί..."

Mπενίτεθ: "Ο Κάουτ είναι το κλειδί..."
Κάουτ-Λίβερπουλ-σίτι

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε ειδική μνεία στον Ντιρκ Κάουτ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον παίκτη που κάνει όλη τη "βρώμικη" αλλά αναγκαία δουλειά στην επίθεση

Ο Ολλανδός φορ απέδειξε ότι διανύει περίοδο φόρμας, με τα τέρματα που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα κόντρα σε Αϊντχόφεν για το Τσάμπιονς Λιγκ και Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα, με τον προπονητή του να μιλάει για την "άχαρη" δουλειά που συνηθίζει να κάνει μέσα στο γήπεδο ο Κάουτ.
"Η ομαδική του δουλειά είναι εκπληκτική. Όταν μιλάς για μία ομάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα. Πετύχαινε γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και στο πρωτάθλημα.

Νομίζω πως ήταν σημαντικό για εκείνον αλλά και σημαντικό για εμάς επίσης. Όλοι, ειδικά οι συμπαίκτες του, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι μαζί του καθώς είναι εκπληκτικό το πώς δουλεύει κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς", τόνισε ο Μπενίτεθ, για να προσθέσει:

"Όταν έχεις παίκτες με επιθετική νοοτροπία, χρειάζεσαι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά στην άμυνα. Ως επιθετικός, ο Κάουτ κάνει την αμυντική του δουλειά πολύ καλά, ενώ πετυχαίνει επίσης σημαντικά τέρματα.

Παίκτες σαν τον Κάουτ είναι το κλειδί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ποιότητα παικτών όπως οι Φερνάντο Τόρες και Στίβεν Τζέραρντ, όμως έχεις πάντα ανάγκη παίκτες που να δουλεύουν σκληρά".

Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με το Τσάμπιονς Λιγκ, που είχε πετύχει αρκετά τέρματα, ο Κάουτ είχε στιγματιστεί από "αφλογιστία" εντός των συνόρων, με το νικητήριο τέρμα του κόντρα στη Σίτι στο Μάντσεστερ να είναι το πρώτο μετά από 11 μήνες για το πρωτάθλημα.








TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ