ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Ρίσκο ή όχι, θα το δούμε στο ματς"

Μπεργκ: "Ρίσκο ή όχι, θα το δούμε στο ματς"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Γιάννης Αναστασίου τόνισαν ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί για τη νίκη παίζοντας με αυτοσυγκράτηση, ενώ δεν αποκάλυψαν εάν ο Σουηδός επιθετικός θα πάρει θέση στην ενδεκάδα.

Αυτό που απασχολεί τους φίλους του Παναθηναϊκού το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η επάνοδος του Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα και όλα συγκλίνουν ότι αυτό θα συμβεί στο ματς της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν.

Ο Σουηδός επιθετικός εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς και ανέφερε ότι έχει αποθεραπευτεί πλήρως, αποφεύγοντας πάντως να σχολιάσει εάν θα αρχίσει στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μάρκους, θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να αρχίσεις στην ενδεκάδα;

"Ναι θεωρώ ότι είμαι έτοιμος και για αυτό είμαι εδώ. Θα δούμε τα πράγματα βήμα βήμα. Βέβαια έχω θεραπευτεί από τον τραυματισμό μου και είμαι στην διάθεση του προπονητή μου".

Έχεις μία καλή παράδοση να σκοράρεις κόντρα στην PSV. Θα τη διατηρήσεις;

"Ναι βεβαίως αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έχω κάνει πολλά καλά παιχνίδια κόντρα στην PSV, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να σκοράρω εγώ, αλλά να έρθει η νίκη".

Θα πάρει ρίσκα η ομάδα από τη στιγμή που η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο;

"Σε κάθε παιχνίδι αυτό που θέλουμε είναι η νίκη. Η PSV είναι μια ομάδα καλή, με αποτελεσματικές αντεπιθέσεις και θα πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα. Εμείς θέλουμε την νίκη και θα παίξουμε για αυτή. Τώρα αν αυτό είναι ρίσκο η όχι θα δούμε".

Αναστασίου: "Να βάλουμε ένα γκολ και βλέπουμε"

Συντηρητικά αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την Αϊντχόφεν, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Τριφυλλιού υποστήριξε ότι η ομάδα του θα παίξει με προσοχή και δεν πρόκειται να δώσει χώρους στην αντίπαλο της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Βασικά πάντα χρειάζεται υπομονή, ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Παίζουμε με μια ομάδα καλή που μπορεί να σε τιμωρήσει, παίζει σωστό ποδόσφαιρο και εντός και εκτός έδρας. Το σίγουρο είναι ότι πάντα στην έδρα μας σκοράρουμε ένα γκολ άρα θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση και βλέπουμε".

Θα δούμε ένα ίδιο παιχνίδι με ότι είδαμε στην Ολλανδία;

"Τακτικά είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η PSV θα παίξει διαφορετικά. Στην έδρα της θέλει να είναι το αφεντικό, ενώ εκτός εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Θα μπούμε δυνατά να ελέγξουμε το παιχνίδι και να έχουμε κατοχή μπάλας. Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας και αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, θέλουμε τη νίκη και θα είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε αύριο".

Η παρουσία του Μπεργκ εδώ σημαίνει ότι τον προορίζετε για την ενδεκάδα;

"Βασικά δεν θα ήθελα να πω ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθε. Κινηθήκαμε βάσει πλάνου και πλέον είναι θέμα διαχείρισης. Το σημαντικό είναι πως είναι fit και θα κριθεί αύριο".

Ο Σίλντενφελντ θα είναι στη διάθεση σας;

"Έχω στην διάθεση μου 23 παίκτες και θα δούμε αύριο ποιοι θα παίξουν".

Πόσο σημαντική είναι η νίκη για τον Παναθηναϊκό;

"Κάθε νίκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι σημαντική. Από το παιχνίδι στην Ολλανδία η ομάδα έδειξε ότι ανακάμπτει. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο που έχει δείξει έως τώρα στη διοργάνωση με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για το πρεστίζ του Παναθηναϊκού και για τα παιδιά, γιατί σε ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο αυτά τα ματς".

Με την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες, έχει ο Παναθηναϊκός την ικανότητα να υπερισχύσει της Αϊντχόφεν;

"Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κερδίσει. Δείξαμε στην Ολλανδία ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρα από κάποια κομμάτια που η PSV έδειξε να είναι πιο γρήγορη. Εμείς όμως είχαμε περισσότερο αποφασιστικότητα. Είναι ένα ματς που πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Τι θα φοβόσασταν από τον αντίπαλο αν ήσασταν στην θέση του κ. Κοκού;

"Δεν είμαι στην θέση του κ. Κοκού οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Εγώ γνωρίζω την ολλανδική αλλά και την ελληνική νοοτροπία, οπότε θα ήταν λίγο άστοχο να απαντήσω".

Ποιο είναι πιο σημαντικό ματς, αυτό της Πέμπτης ή της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ;

"Αυτό που έχω πει αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ξεχωρίζει παιχνίδια και στόχους. Ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Το πιο σημαντικό ματς είναι το αυριανό και το αμέσως μετά το επόμενο της Κυριακής".

Πόσο θα επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας το γεγονός ότι η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη;

"Γεμίζει άγχος τα παιδιά η γεμάτη Λεωφόρος, αυτό έχει φανεί λίγο φέτος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ωριμάσει όμως και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή διαχείριση. Σίγουρα ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο αύριο είναι σημαντικό, αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας".

Είναι το ματς της Πέμπτης το πιο κρίσιμο για εσάς;

"Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι γιατί σε θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να ελπίζουμε, ενώ σε αρνητικό όχι. Είναι ένα ματς win or die".

Θα αλλάξει τις ισορροπίες η παρουσία του Μέντες;

"Ο Ντέιβιντ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην μεσαία γραμμή, μπορεί να μας βοηθήσει και αποτελεί ένα εργαλείο για εμάς. Το σημαντικό είναι πως έχω διαθέσιμους 23 ποδοσφαιριστές".

Θεωρείτε ότι στην Ολλανδία ήταν ένα μπόνους το αποτέλεσμα για εσάς;

"Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε το γκολ σε έναν κακό συγχρονισμό της άμυνας μας και το τάιμινγκ ήταν κακό. Δείξαμε πίστη στις δυνατότητες μας στο τελευταίο μισάωρο και κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και μπορούσαμε και την νίκη και θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα".

Πως αισθανθήκατε όταν είδατε τον Ντεπάι να βγάζει την μπλούζα ; Το ρωτάω επειδή υπήρχε θέμα με το ότι θα μπορούσε να πάρει άλλη μια κίτρινη κάρτα;

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλά συναισθήματα και πολλές φορές όταν είσαι νέος σε ηλικία κάνεις πράγματα που μετανιώνεις. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε στους νέους παίκτες να τους δίνουμε την κατεύθυνση να ελέγχουν τα συναισθήματα τους".

Είναι θέμα μόνο των νέων παικτών; Γιατί και ο Μπρούμα πήρε κόκκινη κάρτα.

"Ο Μπρούμα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό. Βασικά πιστεύω είναι θέμα εκπαίδευσης και πειθαρχίας".

Μετά από τόσο καιρό, έχετε καταλήξει σε ποια θέση αποδίδει καλύτερα ο Πράνιτς;

"Ο Ντάνιελ είναι αρκετά έμπειρος και ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια ενός αγώνα, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Είναι ένας παίκτης με ικανότητες, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός αλλά είναι ουσιαστικός. Αυτό μετράει για μένα. Έχουμε πολλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή για να γεμίσουν τις θέσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Σημαντικό ότι οι παίκτες μας ξέρουν πλέον τι θέλουμε".

Μετά το τέλος των δηλώσεων του, οι Ολλανδοί εκπρόσωποι του Τύπου "μπλόκαραν" τον Γιάννη Αναστασίου και έστησαν ένα πηγαδάκι που τους ενδιέφερε να μάθουν πως θα είναι η ατμόσφαιρα και αν υπάρχει περίπτωση για επεισόδια.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού να λέει ότι όλα θα κυλήσουν πανέμορφα και δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός για τους φίλους της Αϊντχόφεν που θα βρεθούν στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ