ΑΕΚ

Μπλάνκο: "Νίκη με Παναθηναϊκό"

Μπλάνκο: "Νίκη με Παναθηναϊκό"
Μπλανκο

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ίσμαελ Μπλάνκο βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟ

- τον "τελικό" της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό: " Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Πιστεύω πως θα γίνει ένα όμορφο ματς. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ την πρώτη θέση. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εμείς θέλουμε μόνο τη νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός αρκείται και στην ισοπαλία. Είναι ένα ντέρμπι, ένας τελικός. Πιστεύω πως εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς, είναι στο χέρι μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα, να παλέψουμε. Όλα είναι με το μέρος μας. Παίζουμε στην έδρα μας με τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη, γιατί άλλο αποτέλεσμα δεν μας εξυπηρετεί. Μακάρι να σκοράρω, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα. Ας σκοράρει οποιοσδήποτε. Θέλω να ζητήσω να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να νικήσουμε".

- τον τραυματισμό του Αλεξόπουλου: " Είναι άσχημο αυτό που συνέβη στον Αλεξόπουλο. Ήταν βασικός σε πολλά ματς. Θα πρέπει ο αντικαταστάτης του να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Εμείς θα στηρίξουμε και τον Αλεξόπουλο και τον παίκτη που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Αν ένας δεν πηγαίνει καλά, όλη η ομάδα δεν πάει καλά, ενώ αν ένας πηγαίνει καλά, βοηθά όλη την ομάδα να αποδίδει καλύτερα".

- το αν θα άφηνε την ΑΕΚ για κάποια άλλη ελληνική ομάδα: " Θα μείνω στην ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό οι διοικούντες αποφασίζουν".

- το περσινό πρωτάθλημα: " Θεωρώ πως εμείς πήραμε το πρωτάθλημα πέρυσι. Ότι δεν σηκώσαμε το τρόπαιο, είναι άλλο θέμα".

- το κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ στη σεζόν: " Το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί παίκτες και ήρθαν πολλοί καινούργιοι. Μας κόστισε σε χρόνο το γεγονός αυτό. Δεν καταλαβαίναμε αυτό που μας ζητούσε ο προπονητής μας τότε κι έτσι δυστυχώς δεν μπορούσαμε από την αρχή να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Τώρα γίναμε ομάδα, αλλά αυτό άργησε να γίνει".

- την απώλεια του Κυπέλλου: " Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με όμορφο θέαμα. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από εκεί που πανηγυρίζαμε το 3-2, νιώσαμε πως χάσαμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας. Έβλεπα το ματς αυτό σαν μια ευκαιρία για μια ρεβάνς για την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό πέρυσι. Από τη στιγμή που κέρδισε ο Ολυμπιακός σημαίνει πως ήταν καλύτερος".

- τα πλέι οφ: " Για μένα θα έπρεπε να καταργηθούν τα πλέι οφ. Αυτό που έγινε και πέρυσι και γίνεται φέτος είναι άσχημο. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και αντί να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, θα βγει στο UEFA. Αυτό που συμβαίνει φέτος στον ΠΑΟΚ συνέβη πέρυσι στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται οι ομάδες να κάνουν μία πολύ καλή προσπάθεια όλο το χρόνο και αυτή να ακυρώνεται στο τέλος, όταν οι παίκτες δεν έχουν τις ίδιες δυνάμεις".

- τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: " Ήταν ένα σκληρό χτύπημα αυτός ο αποκλεισμός. Είναι πολύ σημαντικό και ωραίο να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς ήρθε αυτός ο αποκλεισμός".

- την άμεση προσαρμογή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ: " Δεν έχω σκεφτεί προσωπικά το θέμα του χρόνου προσαρμογής. Μπορεί να είναι και μύθος. Εγώ ήρθα με πολλή όρεξη, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και δεν ήθελα να τη σπαταλήσω. Γι’αυτό προσπαθώ συνέχεια με όλες μου τις δυνάμεις, όσο και αν μου στοιχίζει".

- το τι πήρε από τους προπονητές που είχε στην ΑΕΚ: " Πάντα λέω ότι θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Προσπαθώ να παίρνω όσα περισσότερα μπορώ από κάθε προπονητή. Είμαι ευγνώμων στον κύριο Φερέρ, γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής που με έφερε στην ΑΕΚ. Όλοι αυτοί με τους οποίους συνεργάστηκαν με έχουν βοηθήσει και κουβαλώ πάνω μου κάτι από εκείνους, έστω και μικρό".

- την συνεργασία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Λύμπε γιατί με βοήθησε την πρώτη μου χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και νομίζω πως φάνηκε στο γήπεδο πόσο καλά συνεργαζόμασταν. Είμαι ευγνώμων στον ποδοσφαιριστή και τον άνθρωπο Νίκο Λυμπερόπουλο. Πέρα από πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι και ένας πολύ καλός άνθρωπος και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα".
- το αν λείπουν από την ΑΕΚ οι προσωπικότητες: " Πέρυσι υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές με βάρος ως προσωπικότητες, που έκαναν τους άλλους να τους σέβονται μέσα κι έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν θεωρώ πως είμαι ηγέτης, δεν έχω αυτό το ρόλο, είμαι ένας παίκτης όπως και οι άλλοι. Πιστεύω πως ποτέ δεν θα είμαι ηγέτης. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Δεν θεωρώ όμως ότι ακόμη και σε αρκετά χρόνια από σήμερα θα είμαι ηγέτης. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν παίκτες με εμπειρία που μπορούν να βοηθούν τους άλλους μέσα στην ομάδα. Φέτος στην ΑΕΚ έχουμε τους αρχηγούς που είναι ηγέτες, ενώ κι όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική τους ομάδα έχουν αυτά τα στοιχεία".

- το γήπεδο της ΑΕΚ: " Είναι πολύ σημαντικό κάθε γήπεδο να είναι έδρα. Να είναι πιο μικρό το γήπεδο για να πιέζει τον αντίπαλο και να δίνει ώθηση στην ομάδα. Δύο έδρες που μου άρεσαν πολύ και μου θύμισαν την Αργεντινή από την ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αυτές του Άρη και του ΠΑΟΚ".

- την απαγόρευση της μάσκας: " Νομίζω ότι όλοι ξέρουν στην Ελλάδα πόσο μου αρέσει να πανηγυρίζω τα γκολ μου. Υπάρχει ένας κανονισμός και αναγκαστικά πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός γιατί δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να πάρω κίτρινη κάρτα ή να αποβληθώ. Μακάρι να μπορούσε να ακυρωθεί αυτός ο κανονισμός και να πανηγυρίζω όπως θέλω. Όταν πετυχαίνω γκολ χαίρομαι πάρα πολύ, αλλά όταν μετά το βλέπω στην τηλεόραση ή ακούω την περιγραφή στο ραδιόφωνο, ντρέπομαι και νιώθω αμήχανα".

- το τατουάζ με το όνομα του παιδιού του στα ελληνικά: " Μου αρέσουν τα τατουάζ. Μου ήρθε αυτή η ιδέα ξαφνικά και το έκανα πράξη".

- τους αμυντικούς που τον δυσκόλεψαν: " Όλοι οι αμυντικοί ήταν σκληροί. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και αρκετοί ήταν εκείνοι που με δυσκόλεψαν. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος δέχτηκα πολλά χτυπήματα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλες οι ομάδες προσπαθούν και για να πάνε μπροστά χρειάζονται καλή άμυνα. Πιστεύω πως όλοι οι αμυντικοί είναι καλοί".

- τον ιδανικό παρτενέρ από το ελληνικό πρωτάθλημα: " Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει ο Κόκε, αλλά και ο Ντιόγο. Είναι δύσκολο να πω…".

- το όνειρο της κλήσης στην εθνική Αργεντινής: " Έχω πολλούς στόχους, αρκετούς από αυτούς τους έχω πετύχει. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, όσο δύσκολο και αν είναι κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και ποιος ξέρει… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Είναι κάτι ξεχωριστώ για κάθε ποδοσφαιριστή".

- την αργεντίνικη παροικία της Αθήνας: " Υπάρχουν πολλοί Αργεντινοί στην Αθήνα. Δεν μπορείς να έχεις φιλικές σχέσεις με όλους. Εγώ κάνω παρέα κυρίως με τους συμπατριώτες μου που αγωνίζονται στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κάποια παράδοση να συναντιόμαστε και να τρώμε μαζί. Με τον Λέτο και τον Μπελούτσι έχουμε φάει κάποιες φορές, αλλά δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συνήθεια. Ίσως υπήρχαν και κάποια αρνητικά σχόλια αν μας έβλεπαν συνέχεια μαζί. Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι κάθε ομάδας είναι πολύ φανατικοί και πιστοί στην ομάδα τους και ίσως δεν μπορούν να το δεχτούν εύκολα αυτό".

- την φιλία με τον Αντώνη Ρίκκα: " Χαίρομαι πολύ που επανήλθε στις προπονήσεις. Είναι άσχημο πράγμα ένας τραυματισμός".

- τον τελικό του Champions League: " Από τις δύο ομάδες μού αρέσει περισσότερο η Μπαρτσελόνα. Μου αρέσει που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής που δεν θα ήθελε να παίζει στην Μπαρτσελόνα. Εγώ δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθώ να βλέπω τα παιχνίδια αυτής της ομάδας. Μου αρέσει ο τρόπος που αυτή η ομάδα επιτίθεται και πόσο εύκολα δημιουργεί ευκαιρίες. Θα ήταν όνειρο για καθέναν να αγωνιστεί στην επίθεση της Μπαρτσελόνα".

- το πώς βιώνει την αγάπη του κόσμου: " Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, τόσο τους φιλάθλους της ΑΕΚ όσο και των άλλων ομάδων που έρχονται και με χαιρετούν. Τους αντιμετωπίζω όλους με τον ίδιο τρόπο, αν και ορισμένες φορές νιώθω αμήχανα. Τους ευχαριστώ για την αγάπη τους".

- τον ελεύθερο χρόνο του: " Εγώ κάνω την ίδια ζωή που έκανα και στο χωριό μου. Προπονούμαι, παίζω στα παιχνίδια μου και περνώ χρόνο με την οικογένειά μου. Η ζωή είναι μία και προσπαθώ να την απολαύσω, αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πρέπει σαν επαγγελματίας να τους ακολουθώ".










































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ