ΑΕΚ

Μπλάνκο: "Θα το πάρουμε"

Μπλάνκο: "Θα το πάρουμε"
Μπλάνκο INTIME SPORTS

Την επιθυμία να παραμείνει στην ΑΕΚ εξέφρασε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Ισμαέλ Μπλάνκο

Διαβάστε, επίσης, μεγάλη συνέντευξη του Ταμαντανί Ενσαλίβα και ένα 38σέλιδο συλλεκτικό αφιέρωμα για τους θριάμβους της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Οι πρωταγωνιστές, οι νίκες, οι ανέκδοτες ιστορίες, οι τελικοί στο ΟΑΚΑ και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους τελικούς της ΑΕΚ.
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τον τελικό του Κυπέλλου…

" Σίγουρα για μας τους παίκτες, είναι ένα παιχνίδι που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Παρόλο που στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό δεν το καταφέραμε, πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα το κάνουμε".

Για το αν οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους, με τις εμφανίσεις τους στο ξεκίνημα της σεζόν…

" Πραγματικά το πιστεύω αυτό. Ότι δηλαδή, αν είχαν δείξει όλοι οι παίκτες την αξία τους και την ποιότητά τους από την αρχή, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά τώρα. Αυτό όμως δεν έγινε και γι’ αυτό έχουμε την ευκαιρία στον τελικό του Κυπέλλου και τα πλέι οφ, να δείξουμε ότι διαθέτουμε αυτή την πολύ καλή ποιότητα παικτών και να κατακτήσουμε αυτά που έχουν απομείνει μπροστά μας".

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο μεταγραφής του…

" Έχω περάσει ήδη δύο χρόνια στην ΑΕΚ και είμαι ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα έχω συμβόλαιο με την ομάδα ως το 2011. Ανήκω στην ΑΕΚ και αν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον, την οποιαδήποτε απόφαση θα την πάρει η διοίκηση της ομάδας και ο εκπρόσωπός μου".

Για το αν θα έμενε για πάντα στην ΑΕΚ…

" Θα ήθελα να μείνω. Και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και η οικογένειά μου είναι πολύ καλά εδώ. Από εκεί και πέρα εγώ πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο πολλά λέγονται και πολλά γράφονται, όμως πολλές φορές δεν ισχύει τίποτα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση λέω ξανά πως έχω συμβόλαιο μέχρι το 2011. Στόχος μου είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και τα πλέι οφ. Μετά να πάμε διακοπές και να γυρίσω στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε συμβεί δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ θεωρώ ότι είμαι μέλος της ΑΕΚ. Είμαι εδώ".

Για το δέσιμό του με τον κόσμο της ομάδας…

" Ένα πράγμα που με κάνει πολύ χαρούμενο είναι αυτή η αγάπη του κόσμου, που τη νιώθω και που για μένα είναι κάτι ξεχωριστό. Ο μόνος τρόπος που μπορώ εγώ να ανταποδώσω την αγάπη του, είναι μέσα στο γήπεδο με το να είμαι καλά και να κάνω καλές εμφανίσεις. Και σίγουρα είναι κάτι που θέλω να συνεχίσει να υπάρχει όπως υπάρχει τώρα".

Για το πώς νιώθει όταν ακούει το όνομά του στο γήπεδο…

" Σίγουρα είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ και πολλές φορές ακούγοντάς το ανατριχιάζω. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Να νιώθω δηλαδή αυτή την αγάπη του κόσμου και εντός και εκτός του γηπέδου και μακάρι να μην αλλάξει τίποτα σ’ αυτό, γιατί είναι κάτι που οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή τον στηρίζει πάρα πολύ".

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα στη συνέντευξή του δήλωσε:

Για το φινάλε της σεζόν:

" Βλέπω το φινάλε της σεζόν ως μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε καλύτερα τη νέα χρονιά. Δεν βλέπω αυτή τη χρονιά ούτε ως απογοήτευση, ούτε ως επίτευγμα παρά μόνο ως άλλο ένα μάθημα, ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε μέχρι το τέλος και να γίνουμε πιο δυνατοί για το επόμενο πρωτάθλημα".

Για το αν ο τελικός Κυπέλλου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν:

" Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο, διότι θα είναι σαν να μην δίνω σημασία στα play off. Στο Κύπελλο παίζουμε για έναν τίτλο, αλλά αν το δεις από άλλη οπτική γωνία, τα play off είναι πιο σημαντικά, διότι αν κερδίσουμε, πάμε στο Champions League όπου οι προοπτικές είναι καλύτερες από αυτές του Κυπέλλου. Βέβαια, ο κόσμος θέλει κάτι χειροπιαστό. Κάτι που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου. Ναι, ο τελικός είναι πολύ σημαντικό ματς, αλλά υπάρχουν και άλλα έξι σημαντικά ματς".

Για το αν περίμενε να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα για την αγωνιστική του παρουσία στην ομάδα:

" Ναι. Αυτό ήταν το σημείο όπου τα άφησα όλα στο χέρι του Θεού. Είπα στον εαυτό μου πως όπου και αν πάω, ακόμα και στη μέση της σεζόν, θα είμαι πολύ καλύτερος. Γι’ αυτό δεν ανησυχούσα. Και από ένα σημείο και μετά ήμουν ευγνώμων που κανένας δεν μου φερόταν άδικα. Δεν έπαιζα, αλλά έκανα κανονικά προπόνηση, όλοι οι συμπαίκτες – οι περισσότεροι, αν όχι όλοι είναι φίλοι μου – με συμπαραστέκονταν και μου φέρονταν σαν να έπαιζα και εγώ. Έτσι, αισθανόμουν καλά στην προπόνηση. Είχα κάτι να περιμένω και αυτός ήταν ένας τρόπος να πείθω τον εαυτό μου, ότι ήμουν καλά, παρέμενα ένας καλός παίκτης και πως ό,τι και αν συνέβαινε, θα τα κατάφερνα. Αποδέχτηκα την κατάσταση και φρόντιζα να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, στην περίπτωση που αλλάξει κάτι. Γι’ αυτό άρπαξα την ευκαιρία όταν ήρθε ο Μπάγεβιτς".

Για το αν μετάνιωσε για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ:

" Όχι. Πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι της άποψης πως ο Θεός δεν σε βάζει σε μία κατάσταση αν δεν ξέρει πως μπορείς να την ξεπεράσεις. Εμένα αυτό που με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες είναι οι συμπαίκτες μου. Αν δεν τους είχα δίπλα μου θα είχα καταρρεύσει. Μπορεί και να είχα σταματήσει τη μπάλα. Μου έδειξαν και μου δείχνουν μεγάλο σεβασμό ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Μου συμπαραστάθηκαν. Ο κόσμος που λέει διάφορα δεν ξέρει ότι στα αποδυτήρια υπάρχει «ομάδα υποστήριξης». Άτομα που αν κάποιος συμπαίκτης μας έχει πρόβλημα πάμε στο σπίτι του και καθόμαστε μαζί να δούμε ταινίες, να παίξουμε. Μόνο και μόνο για να μην είναι μόνος του. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα είχα σε ολόκληρη τη ζωή και σε ολόκληρη την καριέρα μου. Συμπαίκτες που είναι πρώτα φίλοι μου και ξέρω ότι ενδιαφέρονται για μένα όπως η οικογένειά μου. Και εγώ ενδιαφέρομαι γι αυτούς το ίδιο. Γι αυτό και προτιμώ να είμαι στην ΑΕΚ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Γιατί ξέρω πως ήρθα εδώ για να βρω αυτά τα άτομα και να με βοηθήσουν. Γι αυτό πιστεύω στο Θεό. Με έφερε εδώ για να συμβεί αυτό και όταν συμβεί να μπορώ να το αντιμετωπίσω και να καταλάβω τι σημαίνει πίστη".










































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ