ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπόχουμ-Ολυμπιακός 3-3

Μπόχουμ-Ολυμπιακός 3-3
Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός με χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου αναδείχθηκε ισόπαλος με την Μπόχουμ (3-3). Έκλεψαν την παράσταση οι "νέοι" στο πρώτο μέρος, προβλημάτισαν οι βασικοί στο δεύτερο

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τα σχέδιά του επί... χόρτου είχε το Σάββατο ο Τιμούρ Κετσπάγια, κόντρα στην Μπόχουμ. Σε ένα δυνατό φιλικό τεστ στην έδρα του γερμανικού συλλόγου, ο Γεωργιανός δεν μπορούσε να υπολογίζει για ακόμα μία φορά τον τραυματία Λουτσιάνο Γκαλέτι που συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον πρόσθιο κνημιαίο.
Σε αντίθεση με τον Αργεντινό, οι Ντάρμπισιρ και Μαρέσκα βρέθηκαν κανονικά στην "ερυθρόλευκη" αποστολή, παρόλο που δεν ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως εντυπωσιακό κυρίως για τα 4 τέρματα που επετεύχθησαν παρά για το θέαμα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Κώστα Μήτρογλου στο 4', οι Γερμανοί με τον Σέστακ να μειώνει από την άσπρη βούλα ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1 στο 8', αλλά ο ομογενής επιθετικός με δύο τέρματα στο 20' και 24' αύξησε το δείκτη του σκορ στο 3-1 πετυχαίνοντας επίσης χατ τρικ, μόλις τρεις μέρες μετά από εκείνο του Ντουντού κόντρα στη Σίβασπορ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Τιμούρ Κετσπάγια πραγματοποίησε όχι μία, ούτε δύο αλλά επτά αλλαγές με τον Μαρέσκα να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ιταλός έδειξε μέρος της ποιότητάς του αλλά το δεδομένο είναι ότι ακόμα χρειάζεται αρκετά ακόμα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του για να βρει ρυθμό.

Οι Γερμανοί με τον Σέστακ να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση μείωσαν στο 68' σε 3-2, ενώ το τελικό 3-3 επετεύχθη με αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 85'.

Όσον αφορά το τελικό συμπέρασμα; H nouvelle vague του Ολυμπιακού για ακόμα ένα παιχνίδι έκλεψε την παράσταση δείχνοντας ότι όταν χρειαστεί θα είναι εκεί έτοιμη να προσφέρει στην ομάδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης και σοβαρότητας στο δεύτερο μέρος από τους βασικούς, αλλά και τα αμυντικά προβλήματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, προβλημάτισαν και "κόστισαν" μία νίκη που θα είχε θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών.

Ο αγώνας



Με 4-5-1 παρέταξε τους ερυθρόλευκους ο Τιμούρ Κετσπάγια στο φιλικό κόντρα στην Μπόχουμ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αντώνης Νικοπολίδης με τους Παπαδόπουλους, Αβραάμ και Κυριάκο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά τους βρέθηκε ο Ραούλ Μπράβο, ενώ εκ δεξιών τους το πολυεργαλείο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Λεντέσμα και Γιάννης Παπαδόπουλος ανέλαβαν το κέντρο της μεσαίας γραμμής, στο αριστερό άκρο ο ξεκίνηση ανερχόμενος Σοϊλέδης ενώ στο δεξί ο Μαροκινός Ζαϊρί. Στην κορυφή της επίθεσης άρχισε ο Κώστας Μήτρογλου ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο ακριβώς από πίσω κινήθηκε ο Όσκαρ.

Γκολ με το... καλημέρα



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό καθώς πριν συμπληρωθούν καλά καλά 5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα χάρις στο γκολ του Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός για ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλευόμενος την ασταθή έξοδο του Φερνάντεζ, έστειλε με πλασέ την μπάλα στο βάθος της εστίας του εξουδετερωμένου Πορτογάλου τερματοφύλακα, μόλις στο 4'.

Ισοφάριση με το... καλησπέρα



Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν οι "ερυθρόλευκοι" για να μπουν μπροστά στο σκορ και άλλα τόσα για να ισοφαριστούν από τον Σέστακ. Ο Φρέιερ προσπάθησε να μπει στην περιοχή από τον άξονα αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντέδρασε καθυστερημένα κάνοντας πέναλτι.

Στο 8' ο Σλοβάκος επιθετικός Σέστακ ανέλαβε επιτυχώς την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, σημειώνοντας το 1-1.

Μητρο-γκολ και 2-1



Τα λεπτά κυλούσαν με τους νταμπλούχους να παρουσιάζουν το πρόβλημα που είχαν εμφανίσει και στο ματς με τη Σίβασπορ. Η δυσκολία στην ανάπτυξη και δημιουργία παιχνιδιού προβλημάτιζε τον Τιμούρ Κετσπάγια που έβλεπε τους παίκτες να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες προσπαθούσαν από το 10' μέχρι το 20' να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις που σταματούσαν στην οπσιθοφυλακή των Γερμανών. Όταν πάντως αποφάσισαν να βάλουν την μπάλα κάτω και να παίξουν από τα άκρα αποζημιώθηκαν.

Ο Ζεβλάκοφ με μπαλιά ξυράφι από τα δεξιά και αρκετά μέτρα πίσω από την περιοχή της Μπόχουμ βρήκε τον "Γερμανό" επιθετικό στο ύψος του πέναλτι που άπιαστη κεφαλιά ξαναέδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Μήτρογλου... ζήλεψε τον Ντουντού



Η πιτσιρικαρία του Ολυμπιακού με πρωτοστάτες τους Σοϊλέδη και Γιάννη Παπαδόπουλο έδινε πνοή στη μεσαία γραμμή και ο νεαρός Κώστας Μήτρογλου στην επίθεση σκόραρε κατά βούληση. Ο υψηλόσωμος επιθετικός "μιμούμενος" τον Ντουντού, πέτυχε και εκείνος χατ τρικ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο 24', σε φάση που ξεκίνησε από την μπαλιά του Γιάννη Παπαδόπουλου στο Ζαϊρί, ο Μαροκινός γέμισε από τα δεξιά και ο Μήτρογλου πάλι με το κεφάλι νίκησε για τρίτη φορά στο πρώτο ημίωρο τον Φερνάντεζ.

Έπεσε ο ρυθμός, απείλησαν οι Γερμανοί


Ο ρυθμός με την πάροδο του χρόνου έπεφτε και οι Γερμανοί προσπάθησαν να απαντήσουν στα τρία τέρματα του Κώστα Μήτρογλου, χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα στο 28' ο Κλίμοβιτς με κεφαλιά "ψαράκι" απείλησε τα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη που με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Φρέιερ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή επιχείρησε το δυνατό σουτ αλλά η πορεία της μπάλας ανακούφισε τόσο τον Έλληνα τερματοφύλακα όσο και τους συμπαίκτες του που την παρακολουθούσαν να φεύγει αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά επικίνδυνη κατάσταση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ με 3-1.

Ντεμπούτο Μαρέσκα και αρκετές αλλαγές στην επανάληψη



Ο Τιμούρ Κετπάγια προχώρησε σε 6 αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους της φιλικής αναμέτρησης. Συγκεκριμένα οι Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ντουντού, Νικλητσιώτης, Πάντος, Μαρέσκα και Τοροσίδης πέρασαν στις θέσεις των Κυριάκου Παπαδόπουλου, Μήτρογλου, Γιάννη Παπαδόπουλου, Λεντέσμα, Σοϊλέδης, Ζεβλάκοφ και Ζαϊρί.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τους ερυθρόλευκους που για αρκετά λεπτά έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του "Rewirpower". Άλλωστε οι φιλικές αναμετρήσεις αυτό το σκοπό έχουν, να γίνονται δοκιμές προκειμένου να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ακόμα και αν είναι εις βάρος του θεάματος.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την αδράνεια που παρουσίασαν στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης οι ερυθρόλευκοι με ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Φουξ να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν.

Μέσα ο Ντάρμπισιρ και 4-4-2



Περίπου στο 57' ο Κετσπάγια πέρασε στο παιχνίδι τον Ματ Ντάρμπισιρ στη θέση του Όσκαρ, γυρίζοντας παράλληλα το σύστημα σε ένα κλασικό 4-4-2.

Και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για τους νταμπλούχους να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Η πίεση μπροστά από τη μεγάλη περιοχή των Γερμανών έφερε δύο απανωτά κόρνερ με τον Νικλητσιώτη να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά την εκτέλεση του δεύτερου και με δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής να αναγκάζει τον Ντάνιελ Φερνάντες σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι Γερμανοί... ξανάρθαν



Ο Σέστακ ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε με την παρουσία του στην ενδεκάδα της Μπόχουμ. Αρκετά κινητικός, δημιουργούσε ρήγματα, έχοντας σκοράρει ωστόσο στο φιλικό ένα γκολ, έστω και από την άσπρη βούλα.

Όμως ο Σλοβάκος έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, καθώς μετά από καλή εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Κόλερ και μπαλιά του Επαλέ από τα δεξιά, ο Σέστακ πετάχτηκε στην πορεία της μειώνοντας στο 68' με κοντινή προβολή σε 3-2.

Τα αμυντικά προβλήματα που εμφάνιζε ο Ολυμπιακός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και η έλλειψη συγκέντρωσης στο παιχνίδι του είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 85' έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη έπειτα από συρτή μπαλιά του Χασεμιάν από τα δεξιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δύο φάσεις οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τέταρτο γκολ, αλλά τόσο ο Ντάρμπισιρ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ όσο και ο Πάντος με εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Oι συνθέσεις:

Mπόχουμ (Mαρσέλ Κόλερ): Φερνάντεζ, Μάλτριτζ, Νταμπρόβσκι, Κ. Φουξ, Φρέιερ, Γιόχανσον, Σέστακ, Κλίμοβιτς, Μαβράι, Πφέρντζελ, Σίντζι 'Ονο

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46' Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46' Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (63' Λεονάρντο), Ζαϊρί (46' Τοροσίδης), Λεντέσμα (46' Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46' Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (57' Ντάρμπισιρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο)

Στον πάγκο: Πάρντο, Μέλμπεργκ,, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Βασιλόγιαννης, Ντουντού, Νικλητσιώτης, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Πάντος, Κατσικογιάννης, Τοροσίδης

Μικρά μικρά από το "Rewirpower"


*Περίπου 20.000 είναι οι φίλαθλοι της Μπόχουμ στο γήπεδο
*Κοντά στους 1.000 είναι οι Έλληνες φίλαθλοι στο γήπεδο
*Συννεφιασμένος ο καιρός από το μεσημέρι με τη βροχή μία να σταματάει και μία να ξεκινά
*"Μεγάλε πρόεδρε μην εγκαταλείψεις τον λαό σου" λέει ένα πανό από Έλληνες ομογενείς φιλάθλους στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι "συμμετέχουμε και εμείς στην Α.Μ.Κ με 500.000 ευρώ!"
* Στον πάγκο της Μπόχουμ ο γνώριμός μας από το πέρασμα σε Ηρακλή και ΠΑΟ ο Ζοέλ Επαλέ








































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ