ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορεί να μην εμπιστευτεί το Μήτρογλου;

Μπορεί να μην εμπιστευτεί το Μήτρογλου;
Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ντάρμπισιρ αλλά ο Κώστας Μήτρογλου δείχνει έτοιμος να τo πάρει πάνω του...

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως ο Ντιόγκο δεν είναι και στα καλύτερά του, γίνεται εύκολα κατανοητό πως το περίφημο 4-4-2 πάει προς το παρόν… περίπατο λόγω λειψανδρίας! Ο Κετσπάγια έχει ήδη ζητήσει την άμεση ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Και αν η ανάγκη ήταν μεγάλη πριν από 20 μέρες, αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική.
Εκτός από το θέμα του επιθετικού υπάρχει και το ζήτημα με την αριστερή πτέρυγα, εκεί όπου το σήριαλ Μαρκ Γκονζάλες έχει πολλές πτυχές. Διαβάστε αναλυτικά τι γίνεται με τον Ισπανό ΕΔΩ

Ο συνεπής Άγγλος και οι αμφιβολίες για το "νέο"!

Μην ξεχνάτε ότι ο Ντάρμπισιρ πέρσι δεν έδωσε στον Ολυμπιακό μόνο το κύπελλο. Άλλαξε τη ροή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, ενώ όσες φορές τον χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε, έβγαζε λαγό από το καπέλο του. Ως γνήσιος Άγγλος, ήταν συνεπέστατος και στο σκοράρισμα. Ελάχιστες ευκαιρίες, πολλά γκολ. Βρήκε δίχτυα τόσες φορές, όσες και ο Ντιόγκο σε τριπλάσια παιχνίδια! Η ταχύτητά του και η ευχέρεια στο τελείωμα των φάσεων θα λείψουν από τους πρωταθλητές, τόσο στα προκριματικά τον Αύγουστο, όσο και στις πρώτες 4 αγωνιστικές – φωτιά του πρωταθλήματος…

Ο επιθετικός που θα αποκτηθεί τις επόμενες μέρες, είναι αδύνατο να βοηθήσει στον τρίτο γύρο των προκριματικών. Ενδεχομένως να μην είναι έτοιμος καν για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αν φυσικά μέχρι τότε δεν πάει κάτι στραβά με μία εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ζρίνσκι Μόσταρ. Όπως είναι κατανοητό, ο Ολυμπιακός ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να κλείσει οριστικά η μαύρη τρύπα στην επιθετική του γραμμή. Προσπαθεί να μη ρισκάρει έναν ολέθριο από οικονομικής πλευράς -αλλά και από πλευράς πρεστίζ- αποκλεισμό.

Σοβαρεύτηκε πάνω στην ώρα!

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί ο Κετσπάγια να χαμογελά ακόμα, είναι η παρουσία του Μήτρογλου στην επίθεση. Αρκετοί δεν τον υπολόγιζαν φέτος. Άλλοι είχαν εισηγηθεί από πέρσι την παραχώρησή του στον Εργοτέλη, προκειμένου να αποκτηθεί ο Κουτσιανικούλης!

Ο Μήτρογλου τα ήξερε όλα αυτά και ο μοναδικός τρόπος αντίδρασής του, ήταν το να δουλέψει. Να προσπαθήσει τόσο σκληρά, όσο δεν προσπάθησε από τη μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό. Να σταματήσει επιτέλους να αδικεί τον εαυτό του, να πιστέψει στο ταλέντο του, να το εξωτερικεύσει και να παρουσιαστεί σοβαρός.

Ίσως να του μίλησαν οι δικοί του άνθρωποι, υποδεικνύοντάς του το συμφέρον του. Ίσως μόνος του να συνειδητοποίησε πως η ευκαιρία βρίσκεται μπροστά του… Το θέμα είναι πως ο 21χρονος φορ έκανε το αυτονόητο. Ζήτησε με τη δουλειά του να μην τον θεωρούν πλέον "μικρό", διεκδικώντας στα ίσα θέση στην 11άδα. Στα ίσα; Μάλλον όχι, αφού με τα όσα έχει πετύχει τον τελευταίο μήνα, είναι σαφώς μπροστά από τους… ανταγωνιστές Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ και φυσικά όποιον αποκτηθεί αυτή τη στιγμή.

Εφιάλτης για τη Μπόχουμ, όνειρο για το Ρεχάγκελ!

Το χατ τρικ του απέναντι στη Μπόχουμ έπεισε ακόμα και τον επιφυλακτικό Ρεχάγκελ, ο οποίος δήλωσε πως τον υπολογίζει για την εθνική, αρκεί φέτος να παίζει περισσότερο. Ακόμα πιο ενθουσιώδεις είναι οι δημοσιογράφοι της BILD. Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα αποθέωσε το Μήτρογλου με κολακευτικότατα σχόλια για την απόδοση και τις δυνατότητές του.

"Ο βασιλιάς Ότο Ρεχάγκελ παρακολούθησε το παιχνίδι ανάμεσα στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό Πειραιώς και την Μπόχουμ. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας έμεινε εντυπωσιασμένος από την ομάδα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σ’ ένα παιχνίδι που έληξε τελικά 3-3. Την προσοχή του βασιλιά Ότο τράβηξε ο Κώστας Μήτρογλου με τα τρία γκολ που έβαλε σε μία από τις καλές άμυνες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Μήτρογλου έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Μπόχουμ και ειδικά τον Μαρσέλ Μάλτριτζ που τον επιτηρούσε. Αν και είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς είχε προβλήματα με τον παίκτη του Ολυμπιακού που πέτυχε χατ-τρικ σε 25 λεπτά αγώνα. Ο Μήτρογλου τους έκανε τη ζωή δύσκολη στους παίκτες της άμυνας της Μπόχουμ. Ο Ρεχάγκελ εντυπωσιάστηκε από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και τον ξεχώρισε απ’ όλους τους άλλους".

Ο Μήτρογλου σκόραρε σχεδόν σε όλα τα φιλικά, δούλεψε σκληρά στις προπονήσεις χωρίς να χάσει ούτε μία από τραυματισμό και πλέον ζητά την εμπιστοσύνη του προπονητή του. "Αν πιστέψει σε μένα ο Κετσπάγια, θα τον δικαιώσω", είπε ο νεαρός. Μόνο που πλέον ο Γεωργιανός δεν έχει την πολυτέλεια να μην πιστέψει στον πρώτο σκόρερ της ομάδας στα φιλικά. Χωρίς Ντάρμπισιρ, με τον περσινό πρώτο σκόρερ Γκαλέτι χωρίς συμμετοχή στα φιλικά και με το Ντιόγκο αρκετά "βαρύ", ποιος άλλος μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα;

























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ