ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορντό-Ολυμπιακός 2-1

Μπορντό-Ολυμπιακός 2-1
Λούα Λούα

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, στάθηκε όρθιος, απείλησε την Μπορντό, αλλά επιστρέφει ηττημένος (2-1) στην Ελλάδα, με την αίσθηση ότι μπορούσε. Πανέμορφο γκολ από τον Μήτρογλου (video)

Μετά το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε και το Champions League, με μια μεγάλη διαφορά βέβαια! Σε αντίθεση με τις εγχώριες διοργανώσεις, οι Πειραιώτες έδωσαν και την ψυχή τους για να πετύχουν το... θαύμα, όμως και πάλι η τύχη τους γύρισε την πλάτη.

Ένα γκολ από το... πουθενά με εκτέλεση φάουλ του Γκουργκούφ μόλις στο 5ο λεπτό έκανε δύσκολο το έργο για την ομάδα Μπάντοβιτς, που όμως δεν τα παράτησε, πάλεψε, κατάφερε να ισοφαρίσει με απίστευτο γκολ του Μήτρογλου παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως ήταν φανερό πως η μπάλα... δεν την ήθελε!

Η ίδια ομάδα που στην Ελλάδα... σκάει μετά το 70', τα έδωσε όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό μέσα στο "Σαμπάν-Νταλμά", όμως αντί να καταφέρει να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της πρόκρισης, τελικά το δέχθηκε στο 88' από το Σαμάκ και πάλι από το πουθενά! Ατυχία; κακοδαιμονία; Όπως θέλετε πείτε το...

Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν στον Πειραιά με μια πικρή γεύση και καλούνται πλέον να αφοσιωθούν στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Όσο για τους διακριθέντες, ο Ραούλ Μπράβο ήταν δίχως αμφιβολία ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση γεμάτη πάθος και αυτοθυσία και "καταπίνοντας" αμέτρητα χιλιόμετρα, ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Κώστα Μήτρογλου που σκόραρε με γκολ αλά Φαν Μπάστεν και απάντησε στον... Μπάντοβιτς! Ο Έλληνας επιθετικός πανηγύρισε κάνοντας κίνηση για αλλαγή, θέλοντς να... πικάρει τον Μαυροβούνιο κόουτς που δεν τον ξεκίνησε από την αρχή. Πειθαρχία: άγνωστη λέξη στον Πειραιά!

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Νικοπολίδης φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ της Μπορντό και γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα, όπως και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που ναι μεν έκανε δύο τραγικά λάθη, όμως δεν κόστισαν.

Για πιο αναλυτικά διαβάστε την κριτική των παικτών από τον Γιάννη Λαμπίρη , ενώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας στην αρθρογραφία του Παντελή Διαμαντόπουλου .

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, αφού ο διαιτητής ήταν αρκετά αυστηρός και απέβαλε πρώτα τον Ντάρμπισιρ και μετά τον Ντιαρά. Μετά το τέλος του αγώνα δέχτηκε κόκκινη και ο Μέλμπεργκ κι' αυτό σημαίνει πως δεν θα παίξει στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα. Ούτε αυτός, ούτε και ο Άγγλος! Aυτό βέβαια λίγο απασχολούν αυτή την στιγμή τον Ολυμπιακό...

Η μάχη των πάγκων

Με φουλ επίθεση και σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ρισκάροντας από την αρχή και όπου πάει. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης.

Όσο για τα χαφ, κόφτες ήταν ο Έντσο Μαρέσκα μαζί με τον Ιεροκλή Στολτίδη, αριστερά ο Χεσούς Ντάτολο που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, δεξιά ήταν ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ενώ επιθετικό δίδυμο ο Μήτρογλου με τον Λούα Λούα, που βέβαια ήταν λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν προτίμησε ένα σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρασό, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Σιανί και ο Σανέ, δεξί μπακ ο Σαλμέ, αριστερά ο Τρεμουλινάς, αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιαρά και Φερνάντο Μενεγκάτσο, Πλάσιλ και Ουέντελ ήταν στις πτέρυγες, στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμάκ και λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Γκουρκούφ.

Το παιχνίδι πάντως δεν ξεκίνησε καλά για τους παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, καθώς μπήκαν νωθρά στα πρώτα λεπτά και έδωσαν το δικαίωμα στους Γάλλους να δείξουν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους. Οι "γιρονδίνοι" ήταν κεφάτοι και ανεβασμένοι και δεν άργησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στου Γκουργκούφ την πόρτα...

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τους Γάλλους προκειμένου να κάνουν το πρώτο τους σουτ με τον Φερνάντο, ενώ στο 5λεπτο ήταν ήδη μπροστά στο σκορ. Βέβαια, το δυσάρεστο για τους Πειραιώτες ήταν πως το γκολ δεν το δέχθηκαν από κάποιο λάθος της άμυνας ή κάποια ολιγωρία, αλλά από στημένη φάση. Ο Τοροσίδης έκανε το φάουλ σε δεξιά πλάγια θέση και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ ο Γκουργκούφ με εκπληκτική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, που πάντως έχει ευθύνη.

Το τέρμα του Γάλλου αστέρα, αποσυντόνισε και έριξε την ψυχολογία των "ερυθρολεύκων" που στο 5' ήταν πίσω στο σκορ και πλέον χρειαζόντουσαν 2 γκολ για το θαύμα! Κι όμως, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έμοιαζαν να συνέρχονται, σοβαρεύτηκαν, ξεθάρρεψαν, ανασυντάχθηκαν και αποφάσισαν επιτέλους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν...

Φυσικά το έργο τους δεν ήταν εύκολο, αφού οι Γάλλοι με λιγότερο άγχος και παίζοντας στην έδρας του, οπισθοχώρησαν και έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους. Παρόλα αυτά στο 17' οι Πειραιώτες δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση, με τον Ζαϊρί να σεντράρει από τα δεξιά και τον Καρασό να διώχνει τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός επιτέλους στο γήπεδο

Ο χρόνος κυλούσε και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν", όμως τις περισσότερες φορές η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 29' όπου ο Ντάρμπισιρ σέντραρε στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λούα Λούα ήταν λίγο πιο μπροστά απ' ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.

Το ημίχρονο πλησίαζε προς την λήξη και οι Γάλλοι μετά από 33 ολόκληρα λεπτά (38') πάτησαν στην περιοχή του Νικοπολίδη. Για την ακρίβεια όχι μόνο πάτησαν, αλλά πήγαν να σκοράρουν για δέυτερη φορά. Όλα ξεκίνησαν από λάθος εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου μέσα στην περιοχή, που έδωσε την ευκαιρία στον Γκουργκούφ να σκοράρει, όμως ο Νικοπολίδης αυτή την φορά έδιωξε τον κίνδυνο.

Και ενώ όλα έμοιαζαν πως το ημίχρονο θα τελειώσει δίχως τίποτα σημαντικό και αξιοσημείωτο από το 40' ως το 45' είδαμε τις καλύτερες φάσεις. Αρχικά οι Πειραιώτες δημιούργησαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία, όταν ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε και η προβολή του Ζαϊρί κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 44' οι Γάλλοι παραλίγο να σκοράρουν με τον ίδιο τρόπο. Ο Γκουργκούφ εκτέλεσε εξαιρετικά άλλο ένα φάουλ, όμως αυτή τη φορά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος, ο Ολυμπιακός σκόραρε, οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν, όμως διήρκησαν δευτερόλεπτα. Ο Ντάρμπισιρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρασό, αλλά ήταν από θέση οφσάιντ και σωστά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της Μπορντό.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν ήταν ίδιο αφού ο ρυθμός ήταν φανερά πεσμένος και οι δύο ομάδες έκαναν... διαγωνισμό λαθών στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τα σούτ των Μαρέσκα (46'), Λούα Λούα (49') και Πλασίλ (50') δεν απείλησαν Καρασό και Νικοπολίδη και έτσι τα λεπτά περνούσαν δίχως ενδιαφέρον.

Ο μοιραίος Ματ και ο... ωραίος Μήτρογλου

Στο 61ο λεπτό, όλα όμως άλλαξαν! Ο Ντάρμπισιρ έκανε χαζό τάκλιν στο Πλασίλ και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες (η πρώτη κίτρινη είχε δοθεί για διαμαρτυρία), όμως αυτό μόνο καλό έκανε στον Ολυμπιακό! Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η αποβολή του Άγγλου λειτούργησε ευεργετικά για τους "ερυθρολεύκους", αφού ο Μήτρογλου πήρε την θέση του Ζαϊρί και το 1-1 δεν άργησε να έρθει.

Ο Έλληνας επιθετικός δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (65') κατάφερε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ και έδωσε ξανά ελπίδες πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε... αδιάβαστο τον Καρασό και στον έβδομο ουρανό τους περίπου 2.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν στο "Σαμπάν-Νταλμά".

Κι αν νομίζετε πως τα ευχάριστα τελείωσαν εκεί για τους Πειραιώτες κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να πετύχουν γρήγορα το γκολ της πρόκρισης, όμως είδαν και την Μπορντό να μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιαρά με δύο κίτρινες κάρτες στο 66' και στο 68'.

Τα λεπτά περνούσαν και οι παίκτες του Μπάντοβιτς επιτέλους φάνηκαν να πιστεύουν στην πρόκριση, πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα των Γάλλων που τα είχαν χαμένα. Στο 77ο λεπτό μάλιστα, ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-1, με τον Ραούλ Μπράβο να κάνει το σουτ από ευνοϊκή θέση και τον Σιανί να διώχνει σωτήρια την μπάλα με τάκλιν.

Ο Σαμάκ τους... ξύπνησε από το όνειρο



Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο και στο 81' ήταν σειρά της Μπορντό να απειλήσει. Άλλο ένα τραγικό λάθος του Αβραάμ Παπαδόπουλο έδωσε την ευκαιρία στον Σαμάκ να βγει απέναντι από τον Νικοπολίδη, όμως ο Μαροκινός άνοιξε την μπάλα με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του Ολυμπιακού να μπλοκάρει την μπάλα.

Και ενώ οι Πειραιώτες είχαν βγει στην επίθεση και έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, ο Σαμάκ στο 88' έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του Νικοπολίδη και έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα των "ερυθρολεύκων. Εκεί τελειώσαν όλα...

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπορντό (Λοράν Μπλάν): Καρασό, Σαλμέ, Σανέ, Σιανί, Τρεμουλινάς, Ντιαρά, Φερνάντο, Ουέντελ (89' Ζουσιέ), Πλάσιλ (84' Σερτίκ), Γκουρκούφ, Σαμάκ.

Oλυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (80' Λεντέσμα), Ζαϊρί (63' Μήτρογλου), Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα, Ντάτολο.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κόκκινες: 60' Ντάρμπισιρ (2η κίτρινη), 68' Ντιαρά (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος
Video με τα γκολ της αναμέτρησης


To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ
Η 11άδα των γηπεδούχων Μπορντό
Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Σανέ, Τρεμουλινάς, Αλού Ντιαρά, Φερνάντο Μενεγκάτσο, Πλάσιλ, Ουέντελ, Γκουρκούφ, Σαμάκ
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η Μπορντό
2' Σουτ Μπορντό Φερνάντο Μενεγκάτσο
Μακρινό σουτ από τον Φερνάντο Μενεγκάτσο, καμία ανησυχία για τον Νικοπολίδη
4' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τοροσίδης
Κίτρινη στον Τοροσίδη για φάουλ στον Ουέντελ
5' Γκολ Μπορντό Γκουρκούφ
Η Μπορντό ανοίγει το σκορ. Ο Γκουρκούφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση κάνει το 1-0
17' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ζαϊρί
Επικίνδυνη σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, ο Καρασό προσπάθησε να απομακρύνει αλλα η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του
25' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός προσπαθεί για την ισοφάριση, ωστόσο η καλή αμντική λειτουργία των Γάλλων περιορίζει τις επιθετικές επιλογές των φιλοξενούμενων
29' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Ντάρμπισιρ να γυρίζει παράλληλα την μπάλα από τα αριστερά, αλλά ο Λούα Λούα ήταν λίγο πιο μπροστά με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί
35' Σουτ Μπορντό Σαμάκ
Αριστερό σουτ του Σαμάκ έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης πέφτει και μπλοκάρει
38' Ευκαιρία Μπορντό Γκουρκούφ
Λάθος του Α. Παπαδόπουλου στην περιοχή, ο Γκουρκούφ πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης είχε διαβάσει τη φάση και με έγκαιρη έξοδο απομάκρυνε τον κίνδυνο
40' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ζαϊρί
Εξαιρετική σέντρα του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Ζαϊρί έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
44' Δοκάρι Μπορντό Γκουρκούφ
Φοβερή εκτέλεση φάουλ από τον Γκουρκούφ πολλά μέτρια μακριά από την μεγάλη περιοχή και δεξιά, η πορεία της μπάλας αιφνιδιάζει τον Νικοπολίδη που... σώζεται από το ορίζοντιο δοκάρι της εστίας του
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 λεπτό
45' Ακυρωθέν γκολ Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Ο Λούα Λούα κάνει την κάθετη μπαλιά, ο Ντάρμπισιρ βγαίνει στο ύψος του πέναλτι και με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως ο Άγγλος επιθετικός ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των Γάλλων και ο βοηθός υπέδειξε την παράβαση
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα ο Ολυμπιακός
46' Σουτ Ολυμπιακός Μαρέσκα
Αδύναμο σουτ του Μαρέσκα προς την εστία του Καρασό, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των Γάλλων
49' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Κίνηση στον άξονα από τον Ζαϊρί που δίνει στον Λούα Λούα, αλλά το σουτ του τελευταίου περνάει ψηλά πάνω από την εστία του Καρασό
50' Σουτ Μπορντό Πλάσιλ
Σουτ του Πλάσιλ, η μπάλα καταλήγει άουτ
54' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Κίτρινη στον Ντάρμπισιρ για διαμαρτυρία
55' Σχόλιο
Λάθη και από τις δύο ομάδες στη μεσαία γραμμή στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης
61' Κόκκινη κάρτα Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Δεύτερη κίτρινη για τον Ντάρμπισιρ που αφήνει τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες
63' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Ζαϊρί
65' Γκολ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Με φανταστικό γκολ από τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει σε 1-1! Ο Ραούλ Μπράβο κάνει το πλάγιο, σουτ στην κίνηση από τον φορ του Ολυμπιακού από το ύψος της περιοχής, η μπάλα καταλήγει στο βάθος της εστίας του Καρασό
66' Κίτρινη κάρτα Μπορντό Αλού Ντιαρά
68' Κόκκινη κάρτα Μπορντό Αλού Ντιαρά
Δεύτερη κίτρινη για τον Αλού Ντιαρά και το ματς έρχεται σα ίσα
74' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μέλμπεργκ
Κίτρινη κάρτα στον Μέλμπεργκ για χέρι
77' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ραούλ Μπράβο έκανε το σουτ αλλά ο Σιανί απομάκρυνε με προβολή
79' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Α. Παπαδόπουλος
Κίτρινη στον Α. Παπαδόπουλο για μαρκάρισμα στον Φερνάντο Μενεγκάτσο
80' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Λεντέσμα στη θέση του Στολτίδη
81' Ευκαιρία Μπορντό Σαμάκ
Λάθος από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο Σαμάκ απέναντι από τον Νικοπολίδη, ο οποίος με έγκαιρη έξοδο παίρνει την μπάλα από τα πόδια του Μαροκινού
84' Αλλαγή παίκτη Μπορντό
Ο Σερτίκ στη θέση του Πλάσιλ
88' Γκολ Μπορντό Σαμάκ
Ο Σαμάκ με κεφαλιά "σκοτώνει" τα όνειρα του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Αλλαγή παίκτη Μπορντό
Ο Ζουσιέ στη θέση του Ουέντελ
90' Λήξη αγώνα
Κόκκινη κάρτα στον Μέλμπεργκ μετά το τέλος του αγώνα









































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ