ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: "Είμαστε πιο ομάδα από Ίντερ"

Μπουφόν: "Είμαστε πιο ομάδα από Ίντερ"
Μπουφόν-Γιουβέντους

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν επιστρέφει κάτω από την εστία της Γιουβέντους μετά από αποχή τριών μηνών και "προειδοποιεί" την Ίντερ ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα

Ο βασικός γκολκίπερ της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας είναι πλέον στη διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι για το φιλικό με τη Μονακό την ημέρα των Φώτων, θα αγωνιστεί σίγουρα και στο ματς της 14ης Ιανουαρίου με την Κατάνια για το Κύπελλο Ιταλίας ενώ δεν αποκλείεται να κάτσει κάτω από την εστία της "κυρίας" στο ματς πρωταθλήματος με τη Σιένα την επόμενη Κυριακή (11/1).
"Θα αποφασίσουμε με τον προπονητή, είμαι πάντως στη διάθεσή του για αυτά ματς", τόνισε με δηλώσεις του ο Μπουφόν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Άλεξ Μάνινγκερ που κάλυψε επάξια το κενό του το διάστημα που απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σε Ιταλία και Ευρώπη.

"Ο Μάνινγκερ έδειξε ότι είναι άξιος όταν κλήθηκε να με αντικαταστήσει. Μπήκε σε μία περίοδο όχι εύκολη και έδειξε ότι ήταν έτοιμος. Όλη η ομάδα αντέδρασε μπροστά στη δυσκολία, έδειξε πως είναι συμπαγής και ενωμένη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, όμως οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικοί.

Χωρίς τους Τρεζεγκέ, Μπουφόν και Καμορανέζι το μέλλον δεν φαινόταν τόσο ρόδινο, όμως η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί και χωρίς εμένα, ελπίζω ότι με την επιστροφή μου τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε επίσης και για τη μάχη του σκουντέτο, εκφράζοντας την άποψη ότι η Ίντερ υπερτερεί έναντι των άλλων ομάδων, όμως οι "μπιανκονέρι" μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και χαμογελάσουν αυτοί στο τέλος.

"Η Γιούβε έδειξε ότι είναι πιο ομάδα από την Ίντερ γιατί κατάφερε να πάρει νίκες, ξεπερνώντας μία δύσκολη περίοδο, παρά τις πάρα πολλές απουσίες. Για μας αυτό ήταν ένα μεγάλο σημάδι. Οι νερατζούρι αντίθετα δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς τον Ίμπρα, όταν δεν παίζει ίσως δυσκολεύονται περισσότερο.

Όμως δεν είναι μόνο ο Ιμπραΐμοβιτς, τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δεν είναι εύκολο να διατηρείσαι στην κορυφή για 2-3 συνεχόμενα χρόνια. Η Ίντερ έχει μία πλήρη ομάδα που είναι ανώτερη από τις άλλες, όμως η Γιουβέντους κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Για το σκουντέτο μπορούμε να πάρουμε μία μεγάλη ικανοποίηση κάνοντας... πλάκα στους νερατζούρι. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο δεν νικάει πάντα ο καλύτερος, αν ήταν έτσι η Βραζιλία θα είχε κατακτήσει 30 Παγκόσμια Κύπελλα..."


Για την περίπτωση του συμπαίκτη του Αμάουρι, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα επιλέξει την εθνική Βραζιλίας ή την αντίστοιχη της Ιταλίας, ο Μπουφόν υποστήριξε ότι θα πρέπει να τον αφήσουν να πάρει με ηρεμία την τελική απόφασή του, ενώ επεσήμανε πως αυτό που του λείπει στην καριέρα είναι το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.













TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ