ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπουτσικάρης, δικηγόρος Παναθηναϊκού: "Μιλάμε για γρασίδι εκτεθειμένο, να κριθούν στο γήπεδο οι βαθμοί του Ατρόμητος - ΑΕΚ"

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ
Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ EUROKINISSI

Όλα όσα υποστήριξε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Παναθηναϊκό στην εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσώπησε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη -σε δεύτερο βαθμό- του αγώνα μεταξύ του Ατρομήτου και της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Ο νομικός των Πρασίνων υποστήριξε στην παρέμβασή του:

"Το ένα ζήτημα είναι να ελεγχθεί η αντικανονικότητα του γηπέδου και η άλλη η υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Καθιστά την τωρινή διαδικασία άνευ αντικειμένου.

Τι ελέγχει το δικαστήριο. Αν η κρίση του διαιτητή είναι ανέλεγκτη; γιατί προβλέπει ο κανονισμός ενστάσεις; Καλείστε να αξιολογήσετε μία μέτρηση, αν ήταν έγκυρη. Εγώ θα δώσω δύο παραμέτρους: ο διαιτητής δεν απάντησε στην ένσταση των ανθρώπων του Ατρομήτου για την μέτρηση. Είδαμε φωτογραφίες με μέτρηση με λυγισμένο μέτρο.

Όλα αυτά δείχνουν πως υπήρχε μία ακυρότητα, όχι μόνο κανονιστική, αλλά και πραγματική.

Ελέγχθηκαν τέσσερα σημεία, δύο κανονικά και δύο με απόκλιση. Αποκλείουμαι με αυτές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν να υπήρχε ανωμαλία του εδάφους; Μιλάμε για γρασίδι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Κινούμαστε εντός των ορίων του τεχνικού σφάλματος για 1-1,5 εκατοστά. Δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει δόλος, σκοπιμότητα του Ατρομήτου δεν μπορεί σοβαρά να συζητηθεί.

Όσον αφορά στην αμέλεια, να επισημάνουμε ότι η ένσταση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο και της πρώτης δικής. Είναι το βασικότερο ότι δεν αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, περί χανδάκων και επικινδυνότητας. Δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της δίκης, περιέλαβε το κατηγορητήριο μόνο το ζήτημα των τερμάτων.

Θα πρέπει να υπάρχει ακλόνητη δικαστική πεποίθηση. Βρισκόμαστε ενώπιον οργάνου αθλητικής δικαιοσύνης, το πρωτεύον ζήτημα είναι η δικαιοσύνη. Να αντιληφθείτε επίσης τι θα συμβεί σε απόφαση για δύο εκατοστά. Τι θα συμβεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο για λίγα εκατοστά; Μπορούμε να αποκλείσουμε περιπτώσεις προβοκάτσιας ή ανθρώπινο σφάλμα. Ένας υπάλληλος π.χ. να κάνει την γραμμή 2-3 πόντους πιο μέσα και να κρίνονται πρωταθλήματα.

Η υπόθεση αυτή εδράζεται στον ΚΑΠ που παραπέμπει στο Laws of the Game. Αν πρέπει να συμπυκνώσει σε μία φράση 'τι θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να περιμένει'. Ζητάμε να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο".

Ο Δημήτρης Βαγιάκος σημείωσε από την πλευρά του: "Ζητάμε την απόρριψη της έφεσης της ΑΕΚ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ