PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Μπρέντφορντ 2-0: Τρίποντο μετά από 3 μήνες για τους γλάρους

Ο Λεάντρο Τροσάρ με τη φανέλα της Μπράιτον σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 18 Μαΐου 2021
Ο Λεάντρο Τροσάρ με τη φανέλα της Μπράιτον σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 18 Μαΐου 2021 @2021 MIKE HEWITT, POOL VIA AP IMAGES

Η Μπράιτον βρήκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος από εξαιρετικές προσπάθειες των Τροσάρ και Μοπέ εκτός περιοχής και έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Μπρέντφορντ, για να επιστρέψει στις νίκες στην Premier League μετά από σχεδόν 100 ημέρες.

Νίκη μετά από σχεδόν τρεις μήνες (η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Λέστερ) που της επέτρεψε να αναρριχηθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (26/12) η Μπράιτον, επικρατώντας 2-0 της Μπρέντφορντ στο "Amex Stadium" για την 19η αγωνιστική της Premier League.

Το ματς ήταν ισορροπημένο σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του, ωστόσο οι γλάροι ήταν εκείνοι που γεύτηκαν τη χαρά της νίκης, κάτι που οφείλουν στην αποτελεσματικότητα που έδειξαν στο πρώτο μέρος και δη στην επιθετική δεινότητα των Τροσάρ και Μοπέ.

Το 1-0 έγινε στο 34ο λεπτό για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, με τον Εμουέπου να κάνει το βαθύ γέμισμα πίσω από τη σέντρα και τον Τροσάρ να βγαίνει στην πλατη της άμυνας της Μπρέντφορντ, για να πιάσει το ψηλοκρεμαστό μονοκόμματο πλασέ και να περάσει τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Φερνάντες.

Αυτό ήταν το τέταρτο συνολικά γκολ του στην Premier League με προσπάθεια εκτός περιοχής, για να έρθει οκτώ λεπτά αργότερα ο Μοπέ να "χτυπήσει" με έναν εξίσου εντυπωσιακό τρόπο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με άπιαστο δεξί σουτ από το ημικύκλιο (2-0) με το 7ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα από τα 16 συνολικά της ομάδας του.

Παρά τις φάσεις που υπήρχαν εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με το 2-0 να δίνει τέλος στο αρνητικό σερί της Μπράιτον στην Premier League μετά από 11 αγώνες (8 ισοπαλίες - 3 ήττες) και να της επιτρέπει μάλιστα να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία σε Boxing Day μετά από 13 χρόνια.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσες, Λάμπτεϊ, Γουέμπστερ, Μπερν, Κουκουρέγια, Εμουέπου, Μόντερ, ΜακΆλιστερ (85' Αλσάτε), Λαλάνα (85' Γκρος), Τροσάρ (46' Γουέλμπεκ), Μοπέ

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντες, Μπεκ, Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνος, Μπαπτίστ, Νόργκααρντ, Γένσεν (46' Ονιέκα), Τόμπσον (66' Γκόντος), Εμπέουμο (41' Γουίσα), Τόνι

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 6-3

Νόριτς - Άρσεναλ 0-5

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 2-3

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ