ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μύλος με Σαλπιγγίδη

Μύλος με Σαλπιγγίδη
σαλπιγγιδη

Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τον Σαλπιγγίδη να χάνει το ντέρμπι επειδή τελικά υπάρχει φύλλο αγώνα. Όλες οι λεπτομέρειες

Αν και από το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ χθες διαβεβαίωναν πως δεν τίθεται θέμα να έχει γραφτεί η κάρτα στο φύλλο αγώνα μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της Λάτσιο, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις λένε το άκρως αντίθετο με το έγγραφο να υφίσταται κανονικά και μάλιστα να έχει ήδη σταλεί στην ιταλική ομοσπονδία.
Ο λόγος είναι ότι η UEFA ζήτησε να της σταλεί αναλυτική αναφορά, όπως σας ενημέρωσε χθες το SPORT 24, για όλα όσα έγιναν στο επεισοδιακό φιλικό του Φλαμίνιο, με αφορμή τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Νταμέ Ν'Ντιογέ. Με αυτή την εξέλιξη είναι απόλυτα φυσιολογικό μέσα στην αναφορά ΄να υπάρχει και η κόκκινη του Σαλπιγγίδη.

Από εκεί πιθανότατα θα προωθηθεί άμεσα στην ΕΠΟ. Αν όντως έτσι έχει η υπόθεση, τότε τα κάστανα από τη φωτιά θα κηθεί να βγάλει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το ντέρμπι λοιπόν αρχίσε να παίρνει φωτιά 16 μέρες πριν τη διεξαγωγή του καθώς καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει σε περίπτωση αθώωσης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη όψη στο νόμισμα, η οποία λέει ότι η UEFA μπορεί να αναλάβει εξολοκλήρου την υπόθεση και να τιμωρήσει τόσο τον Σαλπιγγίδη, όσομ και τη Λάτσιο με μια αγωνιστική την οποία θα εκτίσουν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δε ζητήθηκε από κανέναν άνθρωπο της πράσινης αποστολής να υπογράψει φύλλο αγώνα μετά τη λήξη του φιλικού.

Αγχωμένος ο "Σάλπι"
Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου ζητήματος δεν μπορεί να καταλάβει πως ένα μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα μετατράπηκε σε κόκκινη εξαιτίας του γενικότερα σκληρού πιαχνιδιού. "Δεν πήγα με πρόθεση. Ετσι κυνηγάω πάντα την μπάλα. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω πάντα. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα μου. Το ματς ήταν γενικά πολύ σκληρό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να την πληρώσω εγώ. Κίτρινη κάρτα έπρεπε να πάρω, όχι όμως και κόκκινη. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα ενόψει των επίσημων αγώνων".



Έχασε η Κορίνθιανς... απομακρύνεται ο Ζελάο
Δεν κατάφερε η Κορίνθιανς να αποφύγει την ήττα από τη Βάσκο ντε Γκάμα, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-0. Ο Ζελάο ξεκίνησε βασικός και έπαιξε σε όλο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα, ενώ αντίκρυσε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Όπως και να'χει πάντως οι πιθανότητες του Βραζιλιάνου αμυντικού να ενταχθεί στο τριφύλλι μειώνονται αισθητά, με τους πράσινους να φαίνονται κοντά σε ευρωπαϊκή λύση.

Καραγκούνης: "Χαρακτήρας μεγάλης ομάδας"

Ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στον αγώνα με τη Λάτσιο, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε χθες στον Τύπο για το (βρώμικο) παιχνίδι με τη Λάτσιο, για τον τραυματισμό του Σέριτς και για τον Δημούτσο, τονίζοντας ότι η ομάδα πρέπει να παίζει πάντα έτσι.

" Ηταν ένα καθαρά ευρωπαϊκό παιχνίδι κι εμείς δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Ετσι πρέπει να παίζει πάντα ο Παναθηναϊκός. Ο διαιτητής ήθελε σώνει και καλά να κερδίσει η Λάτσιο για να πάει να παίξει με ηθικό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κατάφερε λοιπόν και μας νίκησε, αλλά όλοι είδαν ποιος ήταν ο καλύτερος", για να κάνει την απαραίτητη σύγκριση με το ματς κόντρα στην Ίπσουιτς.

" Το βασικότερο απ' όλα είναι ότι ξεκουραστήκαμε και έτσι η ομάδα ήταν πιο φρέσκια. Στην Αγγλία ταλαιπωρηθήκαμε πολύ και αυτό μας βγήκε μέσα στο ματς. Δεν θεωρώ, πάντως, ότι δεν είχαμε και εκεί κάποια καλά διαστήματα. Στο πρώτο μισάωρο δουλέψαμε σωστά, αλλά τα λάθη μάς αποσυντόνισαν και σταδιακά έπεσε και η απόδοσή μας. Αντίθετα, τώρα είχαμε περισσότερο χρόνο και αυτό μας βγήκε μέσα στο γήπεδο. Και να ξέρετε ότι η κούραση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και κρίνει πολλά".

"Πάντα τσαμπουκάς, όχι τέτοια γκολ"

"Ναι, αυτό ήταν το μοναδικό άσχημο σημείο του παιχνιδιού. Δεν πρέπει να τρώμε τέτοια γκολ, ειδικά όπως το δεύτερο. Δεν γίνεται να κάνεις τόση προσπάθεια μέσα στο ματς και στο τέλος να πηγαίνει χαμένη".

"Αυτό ακριβώς. Καμικάζι! Η σωστότερη λέξη. Και μάλιστα και οι έντεκα. Κανείς δεν φοβήθηκε, κανείς δεν έκανε πίσω. Ετσι πρέπει να γίνεται πάντα, αυτό είναι το μυστικό…".





Ελληνορωμαϊκή
"
Πράγματι, μας έπαιξαν πολύ δυνατά. Θα έλεγα και βρόμικα. Δεν είδατε πως χτύπαγαν συνεχώς εκτός φάσης; Περνούσε πρώτα η μπάλα και μετά σου την έριχναν. Δεν ξέρω επίσης αν το προσέξατε, αλλά παίξαμε περίπου 60 λεπτά με δέκα παίκτες. Πέρα από τον τραυματισμό του Σέριτς, σε ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου είχαμε πάντα ένα τραυματία! Κι όμως αυτό δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο γήπεδο. Πιέζαμε πολύ ψηλά και δεν τους αφήσαμε να μας κάνουν ούτε φάση".



"Κι εμείς σιγά μην τους αφήναμε… Ετσι πρέπει, γιατί άμα σου πάρουν τον αέρα, πάει, τελείωσες… Αυτός πρέπει να είναι ο χαρακτήρας της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια".



Ύμνοι από τους Ιταλούς

"Ναι; Είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Εχω πολύ όμορφες εμπειρίες από την Ιταλία, αφού πέρασα καταπληκτικά. Ηταν πραγματικά ένα σπουδαίο κομμάτι στην καριέρα μου".



Για Σέριτς

"Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Θυμάστε στην αρχή της προετοιμασίας που είχα πει πως πάνω απ' όλα πρέπει να μην έχουμε τραυματισμούς. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Είναι πλήγμα ο τραυματισμός του Σέριτς, όπως και όλοι όσοι έχουν προηγηθεί. Μακάρι να είναι ο τελευταίος γιατί η ομάδα έχει ανάγκη από όλους τους παίκτες".



Για Δημούτσο

"Πράγματι, ο μικρός ήταν πολύ καλός. Και εγώ πριν έρθει στην ομάδα δεν τον ήξερα, αλλά με έχει εντυπωσιάσει. Τον είδα σε δύο παιχνίδια με την Εθνική και έβγαλε θετικά στοιχεία. Εχει πάθος, είναι μαχητής και μπορεί να πάει μπροστά. Είναι πολύ καλό να ξεπετάγονται έτσι τα νέα παιδιά και εμείς πρέπει να τα βοηθάμε όσο μπορούμε. Μπράβο του".



Δημούτσος: "Όνειρο κάθε παιδιού"

Εκστασιασμένος ήταν μετά την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του τριφυλλιού ο Ελίνι Δημούτσος. "Δεν έχω λόγια να το περιγράψω, ήταν κάτι το φανταστικό. Είναι φοβερή εμπερία να παίζεις στον Παναθηναϊκό, είναι ένα όνειρο που έχουν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου., όμως ελάχιστοι μπορούν να το πραγματοποιήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να παίξω τόσο νωρίς. Πίστευα ότι θα παίξω λιγάκι για τη συμμετοχή, όμως ο τραυματισμός του Σέριτς άλλαξε τα πλάνα. Για μένα ήταν σίγουρα μια μεγάλη ευλαιρία, αλλά αυτό που συμβαίνει στην ομάδα δεν είναι καλό. Η ατυχία που υπάρχει δεν περιγράφεται και κανείς δε μπορέι να το πιστέψει.

Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, αλλά στη συνέχεια το ξεπέρασα και δεν είχα πρόβλημα. Θα μπορούσα να είχα πετύχει και γκολ αλλά τα έχασα σε αυτή τη φάση. Δεν πειράζει συμβάίνουν αυτά και μόνο που πάτησα το πόδι μου σε αυτό το γήπεδο με αυτούς τους παίκτες είναι τέλειο."







Σήμερα τα εισιτήρια για Ολυμπιακό, Κατάνια

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες με Ολυμπιακό και Κατάνια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με την Ticket Club να έχει αναλάβει αποκλειστικά τη διάθεση τους. Συνεπώς όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο ντέρμπι της πρεμιέρας θα πρέπει να σπεύσουν να γίνουν μέλη στην εταιρία ή να περιμένουν να πάρει στα γραφεία της εισιτήρια η ΠΑΛΕΦΙΠ ή η Θύρα 13 1966. Κι εκεί όμως θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ