ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Να δείξουμε τι αξίζουμε με ΟΣΦΠ"

"Να δείξουμε τι αξίζουμε με ΟΣΦΠ"
Μπόβιο, Σέριτς, Παναθηναϊκός, απογοήτευση

Οι τέσσερις Κροάτες του "τριφυλλιού" μίλησαν στο "ΠΑΟ news" για την αλλαγή του ΠΑΟ αλλά και το ντέρμπι

Στο στούντιο του «PAO NEWS» σας καλωσόρισα εγώ εδώ στην Παιανία με καλωσορίζετε εσείς τη νοιώθετε σαν το σπίτι σας. Νοιώθετε καλά στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Ναι, εδώ είναι το προπονητήριο μας, στο οποίο περνάμε πολύ από τον χρόνο μας σχεδόν καθημερινά. Κάποιες φορές ακόμα και όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο, όπως σήμερα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα. Δεν μπορώ να πω παρά μόνο καλά πράγματα για τον τρόπο ζωής μου στην Αθήνα. Όλα είναι πολύ καλά και αυτό κάνει ευκολότερη τη δουλειά μας.

Άντονι Σέριτς: Νιώθουμε σαν στο σπίτι εδώ αλλά και στο μέρος που μένουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα. Εκτός του ότι ο καιρός είναι καλός και η Παιανία τα έχει όλα, ακόμα και η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων είναι παρόμοια με αυτή των Κροατών, είναι πολύ ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι και αυτό είναι καλό.


Μάριο Γκαλίνοβιτς: Η Παιανία είναι σαν το σπίτι μας, καθώς ερχόμαστε και κοιμόμαστε πριν αλλά και μετά τους αγώνες. Είναι καλά. Είμαι εδώ τα τελευταία 2,5 χρόνια με τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και είμαστε ικανοποιημένοι με τη ζωή μας στην Αθήνα. Είμαι τυχερός γιατί και στην οικογένεια μου αρέσει η ζωή εδώ.


Πόσο καλό είναι που είσαστε τέσσερις Κροάτες στην ομάδα. Προσαρμοστήκατε πιο εύκολα με το να βοηθάει ο ένας τον άλλο και με την ταυτόχρονη παρουσία σας στο «τριφύλλι»;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Νομίζω πως ναι. Είναι καλό να έχεις συμπατριώτες σου στην ομάδα. Μπορείς να περάσεις πολύ χρόνο μαζί τους, να μιλήσεις μαζί τους, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.


Άντονι Σέριτς: Ναι και εγώ νομίζω ότι ο λόγος που προσαρμοστήκαμε γρήγορα στην νέες συνθήκες ήταν γιατί ο «Γκάλε» και ο Αντριτς ήταν εδώ από πριν και μας βοήθησαν να προσαρμοστούμε γρηγορότερα και όλα έγιναν πιο εύκολα. Είναι καλό να μπορείς να πηγαίνεις σπίτι και να μιλάς με κάποιον στην μητρική σου γλώσσα. Είναι πολύ καλό.


Μάριο Γκαλίνοβιτς: Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν εδώ ο Μάριτς και ο Ράικο και με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ. Το μόνο κακό είναι ότι αργείς να μάθεις τα ελληνικά όταν έχεις τη δυνατότητα να μιλάς τη μητρική σου γλώσσα με κάποιον. Δεν ξέρουμε πόσο θα μείνουμε στην Ελλάδα αλλά θα ήταν καλό να μάθουμε ελληνικά.

Δεν είστε οι πρώτοι Κροάτες ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση να παίρνει παίκτες από την Κροατική αγορά, Ζάετς, Βλάοβιτς, Σάριτς, Γιάρνι, Μάριτς και άλλους. Πιστεύετε ότι η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού είναι πιο κοντά σε αυτή του Κροατικού ποδοσφαίρου ή είναι συμπτωματικό αυτό;

Ίγκορ Μπίσκαν: Έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τον σύλλογο από τους Κροάτες που αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό κατά το παρελθόν και αυτό μας έκανε να πάρουμε ευκολότερα την απόφαση να έρθουμε εδώ.

Άντονι Σέριτς: Όπως είπα και πριν η ιδιοσυγκρασία Ελλήνων και Κροατών είναι παρόμοια. Για αυτό και δεν υπήρξε παίχτης να πει ότι δεν πέρασε καλά ή ότι ο σύλλογος δεν είναι καλός. Όλοι έχουν πει τα καλύτερα και για αυτό νομίζω ότι η παράδοση συνεχίζεται και ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τι εξήγηση μπορείτε να δώσετε για τη χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαν και ο κόσμος δυσαρεστημένος;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Πέρσι είχαμε παρόμοιο ξεκίνημα αλλά γινόμασταν όλο και καλύτεροι στην πορεία. Δεν βλέπω το λόγο να μη γίνει και φέτος το ίδιο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δηλαδή να δυναμώσουμε να παίζουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

Άντονι Σεριτς: Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Τώρα έχουμε την ευκαιρία με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας να δείξουμε τι αξίζουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί και θα ανατρέψουμε την κατάσταση.

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Αρχίσαμε και φέτος τη χρονιά με αρκετούς νέους παίχτες στην ομάδα. Αρκετοί ενσωματώθηκαν αργά στην προετοιμασία λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά και να βελτιωνόμαστε συνέχεια.

Υπάρχει γενική εντύπωση ότι δεν έχετε καλή φυσική κατάσταση και ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα στην προετοιμασία. Τι ακριβώς συμβαίνει, τι πήγε λάθος; Υπάρχει όντως πρόβλημα;

Ίγκορ Μπίσκαν: Ίσως να μην έχουμε την φυσική κατάσταση που θα έπρεπε αλλά αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι, δεν είναι εύκολο να πω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ή το μοναδικό πρόβλημα. Ίσως αυτό να ήταν το πρόβλημα αλλά και κάποια άλλα πράγματα επίσης να έπρεπε να αλλάξουν.

Άντονι Σέριτς: Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους προπονητές μας και τους γυμναστές μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι έχουμε ενθουσιασμό και να είμαστε 100% έτοιμοι να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε.


Μάριο Γκαλίνοβιτς: Όταν η ομάδα δεν παίζει καλά η χάνει πάντα ψάχνουμε για το πρόβλημα. Εμείς τα δίνουμε όλα στην προπόνηση και στους αγώνες. Δεν υπάρχει παίχτης που να μη θέλει να δώσει το 100%.

Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πάντα δύσκολο να μιλήσει για τον προπονητή του, αλλά ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση μέχρι στιγμής από τον νέο τεχνικό του «τριφυλλιού» Βίκτορ Μουνιόθ;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Ξέρει πολλά σχετικά με το ποδόσφαιρο. Είναι οπωσδήποτε ικανός να μας βοηθήσει, να παίξουμε καλά και να βελτιωθούμε. Έχει παρουσιάσει καλό έργο στην Ισπανία και αυτό λέει πολλά.

Άντονι Σέριτς: Μας μεταδίδει θετική ενέργεια, είναι πολύ ενεργητικός. Δουλεύουμε σκληρά και νομίζω ότι είναι καλό που έφερε θετική ενέργεια στην ομάδα. Όλα είναι εντάξει.

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Ως παίχτης αλλά και τώρα ως προπονητής έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, από την παρουσία του σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και νομίζω πως μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Ιγκόρ, είσαι ένας από τους πλέον διάσημους παίκτες που έχουν έρθει στον Παναθηναϊκός ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα αλλά εσύ δεν έχεις δείξει μέχρι στιγμής τον καλό σου εαυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνεις αυτοκριτική στον εαυτό σου;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση μου. Το ίδιο μου συνέβη και πέρσι. Μου πήρε πολύ χρόνο να φτάσω στην κορυφή της φόρμας μου. Νομίζω ότι το ίδιο μου συμβαίνει και φέτος. Θα μου πάρει λίγο χρόνο να ανεβάσω την απόδοση μου αλλά πιστεύω ότι θα συμβεί σύντομα αυτό.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν δημοσιεύματα από την Κροατία για το ενδεχόμενο της επιστροφής σου. Έχεις προσωπική γνώμη ή τα μαθαίνεις και εσύ από τις εφημερίδες;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Μου είπαν και εμένα κάτι τέτοιο αλλά δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά.

Άντονι ήρθες μετά από αρκετά χρόνια θητείας στο Καμπιονάτο και υπήρχαν πολλές απαιτήσεις και για εσένα, εσύ θεωρείς ότι έχεις δώσει αυτά που μπορείς η μπορούμε να περιμένουμε έναν καλύτερο Σέριτς στη συνέχεια;

Άντονι Σεριτς: Κάθε παίχτης μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς. όσον αφορά σε μένα, η περσινή χρονιά ήταν περίεργη καθώς άλλαξα θέσεις στο γήπεδο πέντε έξι φορές, πριν βρούμε τη θέση που μου ταιριάζει καλύτερα. Τη θέση που παίζω και τώρα.

Μάριο, η χρονιά ξεκίνησε άσχημα για σένα, χτύπησες και έμεινες αρκετό καιρό έξω, πως νοιώθεις και πότε περίπου αναμένεται να επιστρέψεις;

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Τα πράγματα πάνε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Έχω αρχίσει να προπονούμαι και νομίζω ότι σε δυο τρεις εβδομάδες θα είμαι απόλυτα έτοιμος.


Τώρα που δεν παίζεις εσύ αγωνίζεται ο Εμπέντε που τα πάει περίφημα, φοβάσαι ότι μπορεί να μην επιστρέψεις αμέσως στην ενδεκάδα και ότι θα παλέψεις για να κερδίσεις και πάλη τη θέση του βασικού;

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Μετά τον τραυματισμό μου παίζει ο Εμπέντε και παίζει καλά. Όταν επιστρέψω δεν έχω πρόβλημα να κάτσω και στον πάγκο και να περιμένω για μία νέα ευκαιρία να καθιερωθώ.

Ξέρετε όλοι πόσο ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πόσο σημαντική θα είναι η νίκη στο ντέρμπι. Είναι ένας τελικός για εσάς;

Άντονι Σέριτς: Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να ανεβάσουμε την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούμε να νικήσουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος.


Ιγκόρ Μπίσκαν: Είναι σημαντικός αγώνας αλλά δεν νομίζω ότι θα κρίνει τον πρωταθλητή, υπάρχουν και άλλοι αγώνες που μπορούν να χαθούν βαθμοί.


Μάριο Γκαλίνοβιτς: Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να νικήσουμε, γιατί αυτό θα φέρει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα και θα μας βοηθήσει να νικήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια.

Έχετε ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

Ιγκόρ Μπίσκαν: Ελπίζω να είναι στο πλευρό μας και εμείς θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να τους ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη πους μας δείχνουν.


Άντονι Σέριτς: Τους χρειαζόμαστε να είναι πάντα στο πλευρό μας και αυτό που υποσχόμαστε είναι πως σε κάθε αγώνα θα δίνουμε το 100%.


Μάριο Γκαλίνοβιτς: Τους θέλουμε συνεχώς δίπλα μας να μας στηρίζουν και με αυτούς μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ιγκόρ την περασμένη φορά που είχες έρθει στο «PAO NEWS» είχες ζητήσει να δώσουμε το τηλέφωνο του Σέριτς προκειμένου να βρει νύφη, έπιασε το κόλπο;

Ιγκόρ Μπίσκαν:
Είχαμε αποτέλεσμα. Βρήκε μια πολύ ωραία Ελληνίδα...δεν μπορώ βέβαια να μιλήσω εκ μέρους του, αλλά νομίζω ότι είναι ευτυχισμένος. Τώρα δεν τον βλέπω συχνά γιατί περνά πολύ χρόνο μαζί της. Ίσως εκείνος να μας πει περισσότερα.


Άντονι Σέριτς: Κανένα σχόλιο. Πρέπει να πω κάτι; Και εγώ δεν τον βλέπω συχνά γιατί είναι πια «τελειωμένος», δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα είναι σαν φυλακισμένος. Είναι εντάξει...
Ναι είμαι, γιατί παίξαμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα και κάναμε πολλά ταξίδια, που μας κούρασαν ακόμα περισσότερο, αλλά είναι φυσιολογικό, πρέπει να το αποδεχτούμε γιατί έτσι είναι η δουλειά μας.


Αντριτς: "Ελπιζω να κερδίσουμε Ολυμπιακό"


Μπροστά σας έχετε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ένα σημαντικό ματς καθώς μπορείτε να πλησιάσετε την κορυφή;
« Κάθε αγώνας είναι για μένα σημαντικός, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας και φυσικά όλοι θέλουμε να νικήσουμε. Πρώτα πρέπει όμως να συγκεντρωθούμε στον αγώνα της Πέμπτης γιατί αν νικήσουμε στην Τσεχία την Μλάντα θα περάσουμε σίγουρα στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν στον αγώνα για το ΟΥΕΦΑ και μετά θα προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό».

Πιστεύεις ότι μπορείτε να βγείτε νικητές από το ματς της Κυριακής;
« Αν παίξουμε με τον Ολυμπιακό, όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ τότε μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Αν παίξουμε όμως όπως στο δεύτερο ημίχρονο τότε θα έχουμε πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι ήδη παίζουμε καλύτερα από ότι παίζαμε στην αρχή και νομίζω ότι πρέπει απλά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα για να φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που όλοι θέλουμε. Δεν ξέρω τι θα κρίνει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά ελπίζω να παίξουμε καλά, και ελπίζω φυσικά να νικήσουμε».

Πιστεύεις ότι σαν ομάδα έχετε πρόβλημα στη αρχή κάθε σεζόν, καθώς βλέπουμε το «τριφύλλι» να ξεκινάει άσχημα τη σεζόν και στη συνέχεια του πρωταθλήματος να αποδίδει καλύτερα. Είναι θέμα νοοτροπίας;
« Δεν ξέρω. Είμαι εδώ τρία χρόνια τώρα και μόνο την πρώτη χρονιά αρχίσαμε καλά. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως ξεκινάμε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις όταν απέχεις από την κορυφή τρεις, πέντε ή εφτά πόντους, όπως έγινε πέρσι και ξέρεις ότι σε κάθε αγώνα που παίζεις πρέπει να νικήσεις. Δεν ξέρω πιο είναι το πρόβλημα αλλά οπωσδήποτε δεν είναι καλός τρόπος να αρχίζεις το πρωτάθλημα».



















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ