ΑΕΚ

"Να είναι εδώ το Σάββατο!"

"Να είναι εδώ το Σάββατο!"
INTIME SPORTS

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Βαγγέλης Αρναούτογλου Είτε θέλει, είτε όχι οφείλει να τον υπολογίζει! Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τα όσα δηλώνει ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεξιά και αριστερά σε ξένους δημοσιογράφους, πρέπει να χωρέσει στα σχέδιά του τον αλγερινό επιθετικό και θέλει να τον δει στο Ζέεφελντ έστω και για λίγες ημέρες.

Η άδεια διακοπών του 27χρονου φορ εκπνέει το ερχόμενο Σάββατο και ο Τζιμπούρ οφείλει να παρουσιαστεί στο Ζέεφελντ και όχι στους Θρακομακεδόνες όπως τον ενημέρωσε σχετικά ο γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Δημητριάδης.

Αυτή ήταν η απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος προφανώς θέλει να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Αλγερινός προκειμένου να αποφασίσει να θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας που θα μεταβεί (μετά την επιστροφή από το Ζέεφελντ) στην Αυστραλία όπου και θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά.

Πρόταση για την απόκτηση του Τζιμπούρ δεν έχει προκύψει _ το φιλολογικό ενδιαφέρον ομάδων από τη Γαλλία και τη Γερμανία κατέρρευσε μετά τις εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή στο Μουτιάλ με τη φανέλα της Αλγερίας _ οπότε ο προπονητής τον υπολογίζει κανονικά στο χτίσιμο της νέας ομάδας.

Το δίλημμα

Βέβαια η ενσωμάτωση του Τζιμπούρ στο σύνολο και η αξιοποίησή του αποτελούν ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες. Από τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς διαπιστώνει τη βελτίωση του Ίσμαελ Μπλάνκο όταν αγωνίζεται στη φυσική θέση του παρτενέρ τον Νίκο Λυμπερόπουλο, δεν είναι και υποχρεωμένος να βρει τον τρόπο να «χωρέσουν» όλοι στην ενδεκάδα. Και η λύση ασφαλώς δεν είναι να χρησιμοποιείται ως χαφ-εξτρέμ ο Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ διαθέτει πλέον τρεις επιθετικούς κλάσης που αγωνίζονται στη θέση του καθαρού φορ και αυτό σημαίνει ότι σίγουρα ο ένας πρέπει να κάθεται στον πάγκο. Ίσως και οι δύο αν ο προπονητής αποφασίζει να χρησιμοποιήσει σχήμα με έναν κλασικό προωθημένο, τον Σκόκο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο και στα άκρα τους Έντερ και Λεονάρντο.

Το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής δεν πρέπει να κάνει το ίδιος λάθος με πέρυσι: προκειμένου να δηλαδή να τους έχει όλους χαρούμενους και να μην υπάρχουν γκρίνιες, να τους «χωρέσει» στην ίδια ενδεκάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ