ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Να ραγίσει "καρδούλες"

Να ραγίσει "καρδούλες"
huntelaaraandebal

Να ραγίσει "καρδούλες" θέλει ο Αίαντας στην έδρα της Χέρενφεν για να παραμείνει στην κορυφή.

Oι τρεις πρωτοπόροι προέρχονται από άνετες και ευρείες νίκες την εβδομάδα που μας πέρασε με τον Άγιαξ να κάμπτει χωρίς να φορτσάρει την αντίσταση της Ντεν Χάαγκ στο Άμστερνταμ Αρίνα, την Αϊντχόβεν να διαλύει με 7-0 τη Σπάρτα στο Φίλιπς Στάντιον και την Αλκμάαρ να ρεφάρει την ήττα από την πρωταθλήτρια περνώντας με τεσσάρα από την έδρα της Βίλεμ.

Η δέκατη αγωνιστική δεν επιφυλάσσει το μεγάλο ντέρμπι αλλα περιέχει αρκετά σημαντικές αναμετρήσεις που ίσως φέρουν ανακατατάξεις τόσο στην κορυφή, όσο και την ουρά της βαθμολογίας της Eredivisie. Και σε ότι αφορά τις μεσσαίες θέσεις υπάρχει ενδιαφέρον με τη Φέγενορντ να επιθυμεί να κάνει δεύτερο βήμα για να ξεπεράσει την κρίση μετά το επιτυχές αποτέλεσμα της Πέμπτης κόντρα στην τέταρτη της βαθμολογίας Τβέντε, έχοντας πάντως δύσκολο έργο στο γήπεδο της ανεβασμένης Ρόντα.

Δύσκολο ταξίδι στο βορρά

Ο Άγιαξ μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στο Ντε Κάιπ κόντρα στη Φέγενορντ και το θρίαμβο του 0-4 σε ένα ματς που το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά και την άνετη εντός έδρας νίκη επί της Ντεν Χάαγκ ταξιδεύει στο βορρά για να αντιμετωπίσει τη Χέρενφεν που θα ναι πιθανότατα πιο ξεκούραστη μιας και δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις.

Τα "νούφαρα" μετά από την επιθετική λειψυδρία που τα ταλαιπώρησε για πέντε σερί αναμετρήσεις ξέσπασαν στο ντέρμπι απέναντι στη Γκρόνιγκεν και χάρις στο χατ τρικ του Άλβες πήραν μεγάλη νίκη με 4-2. Λίγο πριν υποδεχτούν την Οντένσε για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του UEFA θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ με στόχο να διατηρήσουν την πολύ ευνοϊκή παράδοση που διατηρούν για την Eredivisie. Πλην της περσινής ήττας για το κύπελλο η Χέρενφεν μετρά τρεις σερί νίκες στο Άμπε Λένστρα απέναντι στον Άγιαξ και φιλοδοξεί να επαναλάβει κάτι ανάλογο φέτος ρίχνοντάς τον ταυτόχρονα από την κορυφή του πίνακα.

Οι επιστροφές έφεραν καταιγίδα

Η πρωταθλήτρια PSV αφού κατάφερε να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που τη βρήκε να αγωνίζεται με αρκετές απουσίες βασικότατων στελεχών, χάνοντας μόλις πεντε βαθμούς στα τελευταία οκτώ ματς στο πρωτάθλημα και παραμένοντας αήττητη και με το ένα πόδι στους δεκαέξι του Champions League, αρχίζει πλέον να θυμίζει το περσινό ασταμάτητο τρένο.

Η ομάδα πλέον έχει πολύ καλές επιστροφές και φαίνεται να ανεβάζει ταχύτητα αφού μετά το 3-1 επί της Αλκμάαρ την Κυριακή διέλυσε μεσοβδόμαδα την Σπάρτα με το εξωπραγματικό 7-0 και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής και δυο βαθμών από την κορυφή.

Η νίκη στην αναμέτρηση τοπικού χαρακτήρα απέναντι στη Βάαλβαϊκ είναι ο αποκλειστικός στόχος της Αϊντχόβεν που έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League στα πλαίσια του οποίου θα υποδεχτεί τη Γαλατάσαραϊ την Τρίτη. Η παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα είναι κάτι περισσότερο από ευνοϊκή με την PSV να μετρά εννιά νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις, όσο κι αν πέρυσι σε ένα χορταστικότατο ματς είχε σκοντάψει παραχωρώντας ισοπαλία 4-4.

Επιστροφή στο DSB για την Αλκμάαρ

Η Aλκμάαρ προέρχεται από εύκολο διπλό στην έδρα της Βίλεμ και υποδέχεται την Ουτρέχτη που δεν τα κατάφερε στην έδρα της Μπρέντα γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στις καθύστερήσεις και συνεχίζοντας να εναλλάσσει ανά μια τις νίκες και τις ήττες.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούν να ρεφάρουν την ήττα απέναντι στην Αϊντχόβεν και να επιστρέψουν στις εντός έδρας επιτυχίες αφού όσο και να φαίνεται περίεργο με βάση τη βαθμολογική της θέση (τρίτη) δεν έχει κατακτήσει τρίποντο μπροστά στο κοινό της για τρεις σερί αναμετρήσεις. Αξιοσημείοτο το γεγονος πως στά εννιά τελευταία ματς των δυο ομάδων δεν υπάρχει ούτε μια ισοπαλία με την Αλκμάαρ να μετρά έξι νίκες και την Ουτρέχτη τρεις.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ρόντα απέναντι στη Φέγενορντ με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από την άθλια εμφάνιση και συντριβή απέναντι στον Άγιαξ επικρατώντας την Πέμπτη πολύ δύσκολα με 2-1 της Τβέντε καταφέρνοντας ταυτόχρονα να διακόψουν το πολύ καλό σερί των αντιπάλων τους.

Η φιλόδοξη φέτος Ρόντα του Στέφενς είναι ισχυρή στο Λίμπουρχ έχοντας καταφέρει να κερδίσει τον Άγιαξ μεταξύ άλλων και μετρώντας μια μόλις ήττα στα χέρια της Αλκμάαρ και θα επιδιώξει το αποτέλεσμα που θα την κρατήσει σταθερά πιο πάνω στον πίνακα από την αντίπαλό της.

Το πρόγραμμα της δέκατης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 28/10 21:00

Χέρενφεν-Άγιαξ (20:30)
Nτεν Χάαγκ-Χεράκλες (20:30)
Βάαλβαϊκ-Αϊντχόβεν
Εξέλσιορ-Φίτεσε

Κυριακή 29/10 14:30

Ρόντα-Φέγενορντ (12:30)
Aλκμάαρ-Ουτρέχτη (12:30)
Σπάρτα-Βίλεμ
Μπρέντα-Γκρόνιγκεν
Τβέντε-Ναϊμέγκεν
































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ