SERIE A

Νάπολι - Ίντερ 1-1: Ο Τζέκο έσωσε το βαθμό κι έκανε χώρο στη Μίλαν

Ο Έντιν Τζέκο με τη φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Βενέτσια | 22 Ιανουαρίου 2022
Ο Έντιν Τζέκο με τη φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Βενέτσια | 22 Ιανουαρίου 2022 @2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Νάπολι ήταν καλύτερη από την Ίντερ στο ντέρμπι κορυφής, όμως οι "νερατζούρι" απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας 1-1, με τον Έντιν Τζέκο να ακυρώνει το γκολ του Λορέντζο Ινσίνιε και τη Μίλαν να απειλεί να τις προσπεράσει στη βαθμολογία της Serie A.

Στους δύο τρίτος χωρεί τελικά, αφού Νάπολι και Ίντερ αλληλεξουδετερώθηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στη Μίλαν να πατήσει στην κορυφή της Serie A, έπειτα από 25 αγωνιστικές. Το 1-1 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" αδικεί κάπως τους "παρτενοπέι" που ήταν η ομάδα που έψαχνε περισσότερο το γκολ κι έχασε περισσότερες ευκαιρίες.

Μόλις στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έστησαν την μπάλα στη βούλα, αφού ο Στέφαν ντε Φράι υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι. Ο Λορέντζο Ινσίνιε σκόραρε και ξεσήκωσε τον κόσμο στην κερκίδα, που παραλίγο να πανηγυρίσει και λίγο αργότερα, όταν το μακρινό σουτ του Πιοτρ Ζιελίνσκι βρήκε το δοκάρι.

Η Ίντερ απάντησε με ένα καλό δεκάλεπτο, από το οποίο απουσίασαν οι μεγάλες στιγμές, λόγω αδυναμίας των παικτών του Σιμόνε Ιντζάγκι, που δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας.

Το 2ο ημίχρονο όμως άρχισε με ιδανικό τρόπο για τους "νερατζούρι". Η ωραία συνεργασία του Έντιν Τζέκο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και η αδυναμία των γηπεδούχων να διώξουν έδωσαν την ευκαιρία στον Βόσνιο επιθετικό να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η Νάπολι είχε την κυριαρχία στη συνέχεια, όμως ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς αποδείχθηκε απροσπέπαλαστο εμπόδιο, με αποκορύφωμα την επέμβασή του σε εξ επαφής σουτ του Έλιφ Έλμας Η Νάπολι έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή για πρώτη φορά από την 1η Δεκεμβρίου και τώρα αμφότερες περιμένουν την έκβαση του αγώνα της Μίλαν με τη Σαμπντόρια για να δουν τι θέση που θα τους βρει η Δευτέρα.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ (74' Ανγκισά), Λομπότκα, Πολιτάνο (26' Έλμας), Ζιελίνσκι (84' Ζεζούς), Ινσίνιε (84' Ουνάς), Όσιμεν (84' Μέρτενς)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντιμάρκο (90+1' Ντ' Αμπρόζιο), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (84' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο, Μαρτίνες (83' Σάντσες)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λάτσιο - Μπολόνια 3-0

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ