NATIONS LEAGUE

Nations League: Χωρίς νικήτρια το ντέρμπι της Ολλανδίας με την Γερμανία, η Γεωργία απέδρασε από την Αλβανία

Μονομαχία των Ντε Λιχτ και Μουσιάλα σε ματς της Ολλανδίας με την Γερμανία στο Nations League | 10 Σεπτεμβρίου 2024
Μονομαχία των Ντε Λιχτ και Μουσιάλα σε ματς της Ολλανδίας με την Γερμανία στο Nations League | 10 Σεπτεμβρίου 2024 @2024 PETER DEJONG/AP IMAGES

Το ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας είχε τέσσερα γκολ όμως το φινάλε στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" δεν βρήκε νικήτρια, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Γεωργία (0-1) επί της Αλβανίας.

Η Ολλανδία και η Γερμανία άφησαν άριστες εντυπώσεις στην πρεμιέρα τους στο Nations League 2024-25 πριν από μερικά 24ωρα φιλοδωρώντας η κάθε μία με πέντε γκολ την αντίπαλό της (οι οράνιε επιβλήθηκαν με 5-2 της Βοσνίας και η Μάνσαφτ ισοπέδωσε με 5-0 την Ουγγαρία) και στο μεταξύ τους ντέρμπι το βράδυ της Τρίτης (10/9) απέδειξαν περίτρανα πως είναι αμφότερες σε εξαιρετική κατάσταση.

Και αυτό γιατί προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στο κοινό που κατέκλυσε την "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", με τα σύνολα των Κούμαν και Νάγκελσμαν να φτιάχνουν συνολικά 30 φάσεις και το φινάλε να τους βρίσκει να παίρνουν δικαίως από έναν βαθμό η κάθε μία.

Η Ολλανδία, η οποία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με πλασέ του Ρέιντερς έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα στον κενό χώρο από τον Χράνφεμπερχ, για να έρθει όμως η απάντηση από την οικοδέσποινα του Euro 2024, Γερμανία, και να είναι διπλή.

Στο 38ο λεπτό ο Ούνταβ, που επιλέχτηκε για να καλύψει τη θέση του σέντερ φορ αντί του Φίλκρουγκ, εκτέλεσε με δυνατό σουτ εντός περιοχής τον Φερμπρούχεν ενώ στο 45+3' οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας του γκολκίπερ της Μπράιτον από το κοντινό πλασέ του αρχηγού Κίμιχ (1-2).

Ωστόσο, το προβάδισμά που πήραν στο φινάλε του πρώτου μέρους οι παίκτες του Νάγκελσμαν δεν το κράτησαν για πολύ, με τους οράνιε να φέρνουν το ματς σε ισορροπία στο 51' με τον Ντάμφρις και το 2-2 να μένει μέχρι το φινάλε, για να μείνουν οι δύο ομάδες μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της League A.

Σημειώνεται πως στα έξι τελευταία επίσημα ραντεβού των δύο αυτών εθνικών ομάδων έχουν σημειωθεί συνολικά 25 γκολ, με την Ολλανδία από την πλευρά της να φτάνει τα 12 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα σε φάση ομίλων Nations League (8 νίκες - 4 ισοπαλίες).

Όσον αφορά στο έτερο ματς του 3ου ομίλου, η Ουγγαρία κόλλησε στο μηδέν εντός έδρας με την Βοσνία, με το αποτέλεσμα αυτό να τις αφήνει στον έναν βαθμό και στο -3 από την πρώτη θέση.

  • Ουγγαρία - Βοσνία 0-0
  • Ολλανδία - Γερμανία 2-2 (2' Ρέιντερς, 51' Ντάμφρις / 38' Ούνταβ, 45+3' Κίμιχ)

Στον 1ο όμιλο της League B κοντραρίστηκαν η Αλβανία με την Γεωργία, που αμφότερες είχαν πανηγυρίσει νίκες στην πρεμιέρα, με την σταχτοπούτα του προηγούμενου Euro να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη της πρωτιάς.

Αυτό είχε την υπογραφή του Κοτσορασβίλι που νίκησε τον Θωμά Στρακόσα στο 71ο λεπτό (βασικός για τους γείτονες ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ), με την παρέα του Κβίτσα Κβαρατσχέλια να κάνει το "2 στα 2" και να παίρνει προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Στο έτερο ματς του ομίλου, που είχε πέντε συνολικά γκολ, η Τσεχία κατάφερε να υποτάξει με 3-2 την Ουκρανία και να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό Nations League, με τους παίκτες του Σεργκέι Ρεμπρόφ (ο Γιάρεμτσουκ μπήκε αλλαγή στο 78') να γνωρίζουν τη δεύτερη ήττα τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

  • Αλβανία - Γεωργία 0-1 (71' Κοτσορασβίλι)
  • Τσεχία - Ουκρανία 3-2 (21' 45+2' Σουλτς, 80' πεν. Σούτσεκ / 38' Βάνατ, 84' Σουντάκοφ)
  • Λετονία - Νησιά Φερόε 1-0 (64' Βαρσλάβανς)
  • Βόρεια Μακεδονία - Αρμενία 2-0 (70' Μπάρντι, 79' Μιόβσκι)
  • Ανδόρα - Μάλτα 0-1 (45' Καμενζούλι)
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ