NATIONS LEAGUE

Nations League: Έκανε το 3/3 η Πορτογαλία στη Βαρσοβία με "αέρα" Ρονάλντο, λύτρωση για τους Ισπανούς με Θουμπιμέντι

Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Scotland at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Sept. 8, 2024. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Scotland at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Sept. 8, 2024. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η Πορτογαλία έκανε το 3/3 στον όμιλό της στο Nations League, επικρατώντας 3-1 της Πολωνίας με τον Ρονάλντο να φτάνει τα 906 γκολ. Λυτρώθηκε η Ισπανία στο 78ο λεπτό κόντρα στους Δανούς χάρη στον Θουμπιμέντι.

Η Πορτογαλία συνεχίζει ακάθεκτη στον πρώτο όμιλο της League A του Nations League. Επικράτησε 3-1 της Πολωνίας στη Βαρσοβία και έφτασε τους εννέα βαθμούς, αφήνοντας τους Πολωνούς στους έξι.

Στο 26ο λεπτό ο Nέβες έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Φερνάντες με το κεφάλι έστρωσε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος εκτέλεσε για το 1-0 των Πορτογάλων. Στο 37ο λεπτό ήταν σειρά του Ρονάλντο να μιλήσει. Ο Λεάο έκανε εξαιρετική ενέργεια, ξεκινώντας λίγο κάτω από το κέντρο. Πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ακολουθούσε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, φτάνοντας τα 906 στην καριέρα του.

Στο δεύτερο μέρος οι Πολωνοί μείωσαν στο 78ο λεπτό με σουτ του Ζιελίνσκι από τα δεξιά εντός περιοχής. Όμως, δεν ήταν αρκετό για την απόλυτη επιστροφή στο παιχνίδι, με την Πορτογαλία να κάνει μάλιστα και το 3-1 με αυτογκόλ του Μπέντναρεκ στο 88ο λεπτό.

  • ΠΟΛΩΝΙΑ: Σκορούπσκι, Βαλουκίεβιτς (46' Κίβιορ), Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτζ, Φρανκόβσκι, Σιμάνσκι (84' Πιόντεκ), Ογιεντέλε (66' Μόντερ), Ζιελίνσκι, Ζαλέβσκι (76' Αμεγάο), Λεβαντόβσκι, Σβιντέρσκι (76' Ουρμπάνσκι)
  • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Ντίας, Βέιγκα, Μέντες, Σίλβα (90' Κόστα), Νέβες, Φερνάντες (90' Οτάβιο), Νέτο (82' Σεμέδο), Λεάο (64' Τρινκάο), Ρονάλντο (63' Ζότα)

Νωρίτερα, η Κροατία επικράτησε 2-1 της Σκωτίας με ανατροπή, φτάνοντας του έξι βαθμούς, αφήνοντας τους αντιπάλους τους στο μηδέν. Ο Κρίστι άνοιξε το σκορ στο 32', όμως ο Ματάνοβιτς (36') και Κράμαριτς (70') έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς.

  • Κροατία - Σκωτία 2-1 (36' Ματάνοβιτς, 70' Κράμαριτς / 32' Κρίστι)
  • Πολωνία - Πορτογαλία 1-3 (76' Ζιελίνσκι / 26' Σίλβα, 37' Ρονάλντο, 88' Μπέντναρεκ αυτ.)

Λυτρώθηκε η Ισπανία με Θουμπιμέντι

Η Ισπανία λυτρώθηκε στο φινάλε και πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στους Δανούς. Κάπως έτσι, η ρόχα πέρασε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της League A με επτά βαθμούς, αφήνοντας τους Δανούς δεύτερους με έξι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, πίεζαν τους Δανούς, έχοντας πέντε μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ. Αυτό εν τέλει ήρθε στο 79ο λεπτό. Ο Θουμπιμέντι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε ελάχιστα σε πόδι αμυντικού, πέρασε κάτω από τον Σμάιχελ, ο οποίος φέρει ευθύνη και έγινε το 1-0.

Υπήρξαν κάποια λεπτά αγωνίας στην Μούρθια, καθώς υπήρξε έλεγχος για οφσάιντ, με τους Δανούς να διαμαρτύρονται και για φάουλ του Μερίνο στην αρχή της φάσης, ωστόσο η αρχική απόφαση δεν άλλαξε. Αποθεώθηκε επίσης ο Γιαμάλ, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά το νο10.

  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράγια, Πόρο, Βιβιάν, Λαπόρτ, Γκριμάλντο, Πέδρι (62' Μερίνο), Θουμπιμέντι, Ρουίζ, Γιαμάλ (90' Γκόμες), Μοράτα (78' Χοσέλου), Ογιαρθάμπαλ (62' Μπαένα)
  • ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Νέλσσον, Μπα, Χόιμπιεργκ, Χιούλμαντ, Κρίστιανσεν, Γκρόνμπεκ (78' Χόιλουντ), Έρικσεν (73' Ίσακσεν), Ντόλμπεργκ (73' Πόουλσεν)

Την ίδια ώρα, η Σερβία επικράτησε 2-0 της Ελβετίας. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους και προηγήθηκαν στο 45+1' με αυτογκόλ του Ελβέντι.

Στο 61ο λεπτό οι Σέρβοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μίτροβιτς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, χαμένο πέναλτι, όμως δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

  • Σερβία - Ελβετία 2-0 (45+1' Ελβέντι αυτ., 61' Μίτροβιτς)
  • Ισπανία - Δανία 1-0 (79' Θουμπιμέντι)

Ήττα με τριάρα για την Κύπρο

Με ήττα ξεκίνησε η θητεία του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της Κύπρου, η οποία ηττήθηκε 3-0 από τη Ρουμανία στη Λάρνακα. Μαν (16'), Μαρίν (25') και Ντραγκούσιν (36') καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν κάποια απάντηση απέναντι στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Το Κόσοβο αγωνίστηκε το απόγευμα και πανηγύρισε την δεύτερή του νίκη στον όμιλο. Επικράτησε 2-1 της Λιθουανίας, με τους Ζέγκροβα (20') και Κρασνίκι (65') να δίνουν αέρα δύο τερμάτων. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 84' με τον Γκολούμπιτσκας, ωστόσο δεν πρόλαβαν για κάτι περισσότερο.

  • Λιθουανία - Κόσοβο 1-2 (84' Γκολούμπιτσκας / 20' Ζέγκροβα, 65' Κρασνίκι)
  • Κύπρος - Ρουμανία 0-3 (16' Μαν, 25' Μαρίν, 36' Ντραγκούσιν)

Όμιλος χωρίς γκολ

Δεν είχε νικητή, ούτε γκολ η αναμέτρηση μεταξύ της Λευκορωσίας και της Βορείας Ιρλανδίας, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στη δεύτερη θέση με πόντο πόντους και τους Βορειοϊρλανδούς να ακολουθούν με τέσσερις.

Βασικός αγωνίστηκε ο Κίριλ Ντεσπόντοβ στο παιχνίδι της Βουλγαρίας με το Λουξεμβούργο. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα γκολ στο παιχνίδι δεν υπήρξε. Στους πέντε βαθμούς οι Βούλγαροι, ενώ το Λουξεμβούργο πήρε τον πρώτο του βαθμό στο γκρουπ.

  • Βουλγαρία - Λουξεμβούργο 0-0
  • Λευκορωσία - Βόρεια Ιρλανδία 0-0
TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ