NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Γαλλία ξέσπασε στο Βέλγιο, "2 στα 2" η Ιταλία, τριάρα η Σλοβενία με βασικό Τσέριν και χατ-τρικ του Σέσκο

Ousmane Dembele of France in action during a Group D match between Austria and France at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Ousmane Dembele of France in action during a Group D match between Austria and France at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Martin Meissner) @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Γαλλία υπέταξε με 2-0 το Βέλγιο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο φετινό Nations League, με την Ιταλία να φιγουράρει ωστόσο στην κορυφή του 2ου ομίλου της League A με το 2-1 επί του Ισραήλ. Καθάρισε για Νορβηγία ο Χάλαντ, χατ-τρικ για Σέσκο και Ακτούρκογλου με Σλοβενία και Τουρκία αντίστοιχα.

Η πρεμιέρα του Nations League 2024-25 βρήκε την Γαλλία να γνωρίζει την ήττα από την Ιταλία στο Παρίσι, παρότι προηγήθηκε μόλις στα 13'' από τη σέντρα, με το γεγονός αυτό να φέρνει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο στρατόπεδο των μπλε.

Απόδειξη η κατσάδα του Μενιάν στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια αλλά και οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν προς το πρόσωπο του Ντιντιέ Ντεσάμπ το βράδυ της Δευτέρας (9/9) πριν από την έναρξη του αγώνα με το Βέλγιο στην Λιόν, για την 2η αγωνιστική.

Ωστόσο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης και αυτοί φρόντισαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, αφού επιβλήθηκαν εύκολα με σκορ 2-0, με ένα γκολ σε κάθε μέρος, και πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία στη φετινή διοργάνωση.

Οι παίκτες του Τεντέσκο μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν τη μπάλα στα πόδια τους όμως με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μουανί έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με δυνατό σουτ εντός περιοχής, για να έρθει στο 57ο λεπτό ο Ντεμπελέ να ρίξει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, γράφοντας το 2-0 με περίτεχνη ενέργεια και ασύλληπτο αριστερό σουτ.

Το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε στους μπλε να πιάσουν δεύτερη θέση του 2ου ομίλου της League A τους κόκκινους διαβόλους, με την κορυφή να ανήκει πάντως στην εθνική Ιταλίας, που μετά από την άλωση του "Σταντ ντε Φρανς" πέρασε νικηφόρα και από την "Μπόζικ Αρένα" της Βουδαπέστης.

Εκεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021 αντιμετώπισε το Ισραήλ, με τον Φρατέζι με κεφαλιά στο 38ο λεπτό και τον Κεν με σουτ στο 62ο να βάζουν ισχυρά θεμέλια για το "2 στα 2", με το γκολ του Φανί στο 90ο λεπτό να μην είναι αρκετό για τους Ισραηλινούς για να αποτρέψουν τη δεύτερη ήττα τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ότι η σκουάντρα ατζούρα παρατάχτηκε για πρώτη φορά έχοντας στο αρχικό σχήμα της πέντε παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 2000 και έπειτα, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να δίνει φανέλα βασικού στους Ρίτσι, Ρασπαντόρι, Τονάλι, Κεν και Μπελανόβα.

  • Γαλλία - Βέλγιο 2-0 (30' Μουανί, 57' Ντεμπελέ)
  • Ισραήλ - Ιταλία 1-2 (90' Φανί / 38' Φρατέζι, 62' Κεν)

Στον 3ο όμιλο της League B, μεγάλες κερδισμένες ήταν η Σλοβενία και η Νορβηγία, αφού με τις εντός έδρας νίκες τους είναι πλέον συγκάτοικες στην κορυφή.

Η πρώτη επιβλήθηκε με 3-0 του Καζακστάν έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον Σέσκο που σημείωσε χατ-τρικ (βασικός ο Τσέριν που έπαιξε όλο το ματς, έμεινε στον πάγκο ο Σπόραρ) ενώ η δεύτερη βρήκε νικητήριο γκολ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Αυστριακούς, με τον Έρλινγκ Χάλαντ να γράφει το 2-1 στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο ματς και να φτάνει τα 32 γκολ σε 34 συμμετοχές του με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Μοναδικό μελανό σημείο στην αναμέτρηση ήταν ο τραυματισμός του αρχηγού της Νορβηγίας, Μάρτιν Έντεγκααρντ, που γύρισε τον αστράγαλό του και χρειάστηκε να γίνει αλλαγή στο 67' , με τον μεσοεπιθετικό της Άρσεναλ να κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα βάσει των πρώτων εκτιμήσεων.

  • Νορβηγία - Αυστρία 2-1 (9' Μίρε, 80' Χάλαντ / 37' Ζάμπιτσερ)
  • Σλοβενία - Καζακστάν 3-0 (23' 28' 63' Σέσκο)

Τα ματς της δεύτερης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της League B έφεραν πλατιά χαμόγελα σε Ουαλία και Τουρκία, με τους πρώτους να περνούν νικηφόρα με 2-1 από το Μαυροβούνιο εκμεταλλευόμενοι την φανταστική εκκίνησή τους (πέτυχαν και τα δύο γκολ τους στα πρώτα τρία λεπτά) και τους γείτονες να επικρατούν με 3-1 της Ισλανδίας χάρη σε ένα επιθετικό ρεσιτάλ του Ακτούρκογλου που πανηγύρισε χατ-τρικ.

  • Μαυροβούνιο - Ουαλία 1-2 (73' Καμάι / 1' Μουρ, 3' Γουίλσον)
  • Τουρκία - Ισλανδία 3-1 (2' 52' 88' Ακτούρκογλου / 37' Πάλσον)

Καβάλα στο άλογο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στον 2ο όμιλο της League C είναι η Ρουμανία, αφού με γκολ στο 87' και στο 90+2' έκαμψε την αντίσταση της Λιθουανίας και έκανε το "2 στα 2", με το Κόσοβο να θριαμβεύει με 4-0 στην Κύπρο και να την φτάνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

  • Κύπρος - Κόσοβο 0-4 (9' πεν. 21' Μουρίκι, 48' Ραχμάνι, 55' Ντέλοβα)
  • Ρουμανία - Λιθουανία 3-1 (4' Μιχάιλα, 87' πεν. Μάριν, 90+2' Μιτρίτσα / 34' Κούτσις)
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ