NATIONS LEAGUE

Nations League: Τεσσάρα στην Ελβετία για την Ισπανία των 10 παικτών, ο ασταμάτητος Ρονάλντο λύτρωσε την Πορτογαλία

Spain's Fabian Ruiz celebrates after scoring his sides second goal during a round of sixteen match between Spain and Georgia at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Sunday, June 30, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Fabian Ruiz celebrates after scoring his sides second goal during a round of sixteen match between Spain and Georgia at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Sunday, June 30, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez) @2024 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ισπανία έπαιξε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Γενεύη και παρά το γεγονός πως είχε αριθμητικό μειονέκτημα για 70 λεπτά, σάρωσε με 4-1 την Ελβετία. Ο Ρονάλντο λύτρωσε την Πορτογαλία κόντρα στην Σκωτία, τρίποντο για Κροατία με γκολάρα του Μόντριτς.

Ο νόμος των φαβορί επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής (8/9) για την δεύτερη αγωνιστική του Nations League, με τις Ισπανία, Πορτογαλία και Κροατία να παίρνουν πολύτιμες νίκες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν 4-1 εκτός έδρας της Ελβετίας αν και είχαν αριθμητικό μειονέκτημα από το 21ο λεπτό, οι Ίβηρες λύγισαν με 2-1 την Σκωτία χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο λίγο πριν το φινάλε ενώ οι Βαλκάνιοι έριξαν στο καναβάτσο την Πολωνία με γκολ-ποίημα του Λούκα Μόντριτς.

Στην αναμέτρηση της Λισσαβώνας για τον 1ο όμιλο της League A, η Σκωτία πάγωσε το "Λουζ" στο 7ο λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του Μακτόμινεϊ και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη, όμως στο δεύτερο μέρος (η έναρξή του βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να περνάει ως αλλαγή) η Πορτογαλία ήταν καταιγιστική και έφτασε σε μία απολύτως δίκαιη ανατροπή.

Ο  Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με την Πορτογαλία απέναντι στην Σκωτία για το Nations League | 8 Σεπτεμβρίου 2024
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με την Πορτογαλία απέναντι στην Σκωτία για το Nations League | 8 Σεπτεμβρίου 2024 @2024 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Μπρούνο Φερνάντες έφερε το ματς σε ισορροπία στο 54' με σουτ από το ημικύκλιο και η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να πολιορκούν και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ρονάλντο είχε δύο κεφαλιές που σταμάτησαν στο δοκάρι και ο γκολκίπερ Γκαν είχε κατεβάσει τα ρολά με σωτήριες επεμβάσεις, για να έρθει όμως η λύτρωση των Ιβήρων στο 88ο λεπτό.

Τότε που ο Σεμέδο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο CR7 πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή και να υπογράψει το "2 στα 2" για την Πορτογαλία, με το γκολ Νο 901 στην καριέρα του να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμό τόσο στον ίδιο όσο και στο κοινό.

Την ίδια ώρα, η Κροατία πανηγύριζε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο, με το 1-0 επί της Πολωνίας να της επιτρέπει να πιάσει την αντίπαλό της στην δεύτερη θέση. Το νικητήριο γκολ ήταν μάλιστα χάρμα ειδέσθαι, με τον αειθαλή Λούκα Μόντριτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 52ο λεπτό με μία αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

  • Κροατία - Πολωνία 1-0 (52' Μόντριτς)
  • Πορτογαλία - Σκωτία 2-1 (54' Φερνάντες, 88' Ρονάλντο / 7' Μακτόμινεϊ)

Στον 4ο όμιλο της League A, η Δανία είναι επικεφαλής αφού μετράει 2 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο το αποτέλεσμα της βραδιάς ανήκει στην Ισπανία, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να θριαμβεύει με 4-1 εκτός έδρας επί της Ελβετίας παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες για περισσότερα από 70 λεπτά.

Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς της Γενεύης και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε προβάδισμα δύο γκολ με τους Χοσέλου και Φαμπιάν Ρουίθ, όμως στο 21' έμεινε με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Λε Νορμάντ.

Με την αριθμητική ισορροπία να έχει διαταραχτεί, η Ελβετία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 41' ξαναμπήκε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος με το γκολ του Αμντουνί, όμως η Ισπανία έδειξε την κλάση της στο δεύτερο μέρος.

Και αυτό γιατί όχι μόνο απορρόφησε όλους τους κραδασμούς από την πίεση που της άσκησε η ομάδα του Γιακίν αλλά την χτύπησε σαν... κόμπρα μέσω των αντεπιθέσεων, με τον Ρουίθ να ρίχνει τίτλους τέλους στο ματς στο 77' και τον Φεράν Τόρες να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 4-1 στο 80ο λεπτό.

  • Δανία - Σερβία 2-0 (36' Γκρόνμπαεκ, 61' Πόουλσεν)
  • Ελβετία - Ισπανία 1-4 (41' Αμντουνί / 4' Χοσέλου, 13' 77' Φαμπιάν Ρουίθ, 80' Τόρες)
  • Σλοβακία - Αζερμπαϊτζάν 2-0 (23' πεν. Ντούντα, 26' Σουσλόφ)
  • Σουηδία - Εσθονία 3-0 (30' 44' Γκιόκερες, 40' Ίσακ)
  • Λουξεμβούργο - Λευκορωσία 0-1 (76' Γκρομίκο)
  • Βουλγαρία - Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (40' Ντεσπόντοφ)
  • Γιβραλτάρ - Λίχτενσταϊν 2-2 (8' Γουόκερ, 90+7' Σκάνλον / 53' Σάγκλαμ, 90+14' Χάσλερ)
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ