NATIONS LEAGUE

Nations League: Τρίποντο της Βουλγαρίας δια ποδός Ντεσπόντοφ, η Δανία κέρδισε τη Σερβία, αλλαγή μπήκε ο Ζίβκοβιτς

Nations League: Τρίποντο της Βουλγαρίας δια ποδός Ντεσπόντοφ, η Δανία κέρδισε τη Σερβία, αλλαγή μπήκε ο Ζίβκοβιτς
Bulgaria's Kiril Despodov celebrates his first goal during the UEFA Nations League soccer match between Bulgaria and Northern Ireland at Hristo Botev Stadium in Plovdiv, Bulgaria Sunday, Sept. 8, 2024. AP PHOTO / TONY UZUNOV

Η Βουλγαρία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Nations league χάρις στο τέρμα του Κίριλ Ντεσπόντοφ, ενώ Δανία και Σλοβακία πήραν εύκολο διπλό απέναντι σε Σερβία και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα.

Στη δεύτερη αγωνιστική του Nations League πολύτιμες νίκες πήραν η Δανία και η Σλοβακία δίχως να αντιμετωπήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Η Βουλγαρία από την άλλη μεριά έφτασε στη νίκη χάρη στο καθοριστικό τέρμα του Ντεσπόντοφ και έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλό της. Νικήτρια αναδείχθηκε επίσης η Λευκορωσία.

Αναλυτικά, η Βουλγαρία, δυσκολεύτηκε απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο λίγο πριν λήξει το ημίχρονο η ομάδα βρήκε δίχτυα στο 40' με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε εύκολα από κοντά το τελείωμα, σε κενή εστία, έχοντας επιχειρήσει πρώτα ένα σπρίντ για να ξεμαρκαριστεί, και χάρισε έτσι τη νίκη στην Εθνική του.

Στον αγώνα μεταξύ Δανίας και Σερβίας, οι Δανία έδειξε περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Με δύο τέρματα -με σκόρερ τους Άλμπερτ Γκρόνμπεκ στο 36' (πρώτο του τέρμα με την εθνική Δανίας) και τον Γιουσούφ Πόουλσεν στο 61'- κατάφερε να περάσει με νίκη, σκαρφαλώνοντας ταυτόχρονα στη κορυφή της βαθμολογίας του 4ου γκρουπ. Για τη Σερβία ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 46ο λεπτο.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της Σλοβακίας με το Αζερμπαϊτζάν, τα δύο καθοριστικά γκολ πέτυχαν οι Όντρεϊ Ντούντα (22', πέναλτι) και Νταβίντ Στρέλετς (26'). Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τον Φερνάντο Σάντος σε ισάριθμα ματς στον πάγκο των Αζέρων, αφού στην πρεμιέρα του Nations League, είχε χάσει στο Μπακού, με 3-1 από τη Σουηδία.

Τέλος, νικήτρια αναδείχθηκε η Λευκορωσία απέναντι στο Λουξεμβούργο με σκόρερ τον Βαλερί Γκρομίκο στο 76', ενώ ισόπαλο έληξε το παιχνίδι μεταξύ των Γιβραλτάρ και Λίχτενστάιν με τελικό σκορ 2-2.

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ