ΑΕΚ

Νέα παράταση για Μπλάνκο-Μαντούκα

Νέα παράταση για Μπλάνκο-Μαντούκα
μαντουκα μπλανκο

Aνησυχία από Μαντούκα, Μπλάνκο για τη νέα κωλυσιεργία στο θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων τους

Για τον Βραζιλιάνο τα πράγματα είναι ασφαλώς περισσότερο οριακά αφού το συμβόλαιό του εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο. Όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, ο Μαντούκα έχει προσπεράσει δύο φορές κρούσεις από τον ΠΑΟΚ, μάλιστα δεν δέχθηκε καν να μπει σε συζήτηση απαντώντας ότι " σέβομαι την ΑΕΚ και θέλω να μιλήσω πρώτα μαζί της".

Ωστόσο η υπομονή του εξαντλείται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρήσιμος βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει προτάσεις και από ομάδες της Πορτογαλίας οι οποίες τον καλούν πίσω (η ΑΕΚ τον είχε αποκτήσει από την Μπενφίκα το 2006 ως δανεικό και το 2007 με κανονική μεταγραφή).

Ανήσυχος και ο Μπλάνκο

Για τον Αργεντινό τα ξέρουμε. Το παράπονο που εξέφρασε μέσω πρόσφατης συνέντευξής του στο "Βήμα της Κυριακής" είναι ενδεικτικό για το πώς αισθάνεται εξαιτίας των διαδοχικών αναβολών στο θέμα του συμβολαίου του. Είναι απογοητευμένος και δεν το κρύβει, παρόλα αυτά αναγνωρίζει ότι ο Σταύρος Αδαμίδης είναι «φρέσκος» στο ρόλο του και περιμένει να δει πως σκέφτεται και ενεργεί.

Δεν του άρεσε ωστόσο το γεγονός ότι είχε λάβει την υπόσχεση για ραντεβού την τρέχουσα εβδομάδα κι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο ο νέος πρόεδρος, εγκλωβισμένος προφανώς ανάμεσα σε προσωπικές υποχρεώσεις στο Λονδίνο και στα τόσα πολλά ανοιχτά ζητήματα της ομάδας, μετέβη τελικά στην Αγγλία και μετέθεσε το ραντεβού με τον ατζέντη του «Ζορό» για μετά το Πάσχα.

Βέβαια εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η υπάρχουσα συμφωνία με τον Αργεντινό εκπνέει το καλοκαίρι του 2011, οπότε δεν του δίνει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται με άλλες ομάδες (κάτι που πάντως επί της παρούσης ο ίδιος δεν έχει σκοπό, αλλά πολύ βαθιά στην άκρη του μυαλού του). «Υπάρχει χρόνος για τον Ίσμαελ και δεν θα τον παραμελήσουμε» είναι η απάντηση του προέδρου σε φίλους και συνεργάτες όταν του τίθεται το σχετικό ερώτημα.

Για όλα αυτά απαιτείται χρήμα…

Η πραγματική ανησυχία των παικτών της ΑΕΚ που βρίσκονται σε φάση ανανέωσης ή επαναδιαπραγμάτευσης των συμβολαίων τους (σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν και οι Αλβες, Λαγός, Γκέντοσγλου, Αραμπατζής), δεν σχετίζεται τόσο με τις προθέσεις του Αδαμίδη, όσο με το αν ο νέος πρόεδρος έχει όντως εξασφαλίσει τις οικονομικές προϋποθέσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και επιθυμίες τους.

Ξέρουν ότι δεν είναι παράγοντας που έχει λεφτά με ουρά, έχουν αντιληφθεί ότι θα προσπαθήσει να πορευτεί και να δώσει λύσεις στα ανοιχτά θέματα με σφιχτή οικονομική πολιτική, ιδανική διαχείριση εσόδων - εξόδων και καμπάνια ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους χορηγούς και κατόχους καρτών διαρκείας. Δεν θα μπορούσε να προσδοκά σε κάτι καλύτερο από τη στιγμή που οι Παππάς και Νοτιάς έχουν ξεκαθαρίσει ότι το καλοκαίρι κλείνουν την κάνουλα.

Η εβδομάδα μετά το Πάσχα αναμένεται καθοριστική για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που περιμένουν εναγωνίως στο ακουστικό. Και θα αποδειχθεί τότε αν ο Αδαμίδης έχει το ικανό σχέδιο που θα αποδώσει και θα ικανοποιήσει. Σχέδιο το οποίο έχει δεσμευτεί ότι θα αναλύσει λεπτομερώς σε συνέντευξη Τύπου την οποία με μεγάλο ενδιαφέρον (ίσως περισσότερο από φιλάθλους και δημοσιογράφους) περιμένουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Γκερέιρο: Χρωστάω απαντήσεις

Ο βραζιλιάνος (και πολιτογραφημένος πολωνός) μέσος μίλησε στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" για την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά την περιπέτεια της υγείας του. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Έχω υπογράψει με την ΑΕΚ ένα συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως και η ΑΕΚ μου έδειξε εμπιστοσύνη αλλά και πως εγώ θέλω να παραμείνω και να προσφέρω πολλά στην ομάδα. Σίγουρα ο κόσμος περιμένει πολλά από εμένα και ακόμα δεν τα έχει δει. Και νιώθω έτοιμος να δώσω αυτά που περιμένει ο κόσμος από μένα. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της που αυτή την στιγμή είναι να πάρει τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα μας επηρέασαν τα προβλήματα και επηρέασαν συνολικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά και καθέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Εγώ είχα και τον τραυματισμό μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι άσχημα στην ΑΕΚ. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ΑΕΚ. Και αυτό που συζητούσα με τους συμπαίκτες μου (συγκεκριμένα με τον Μαντούκα), είναι πως θέλω να επιστρέψω δυνατός και να βοηθήσω την ομάδα”.

Προπονήθηκε ο Σάχα

Ικανοποίηση επικράτησε στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε τον Σεμπάστιαν Σάχα να ακολουθεί σε χαλαρούς ρυθμούς το πρόγραμμα. Αντίθετα, οι Ζεράλντο, Γιαχάγια και Τζιμπούρ έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ οι Μανωλάς, Γιάχιτς, Γεωργέας, Παυλής και Κουτρομάνος συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.

Από τη σημερινή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε αρχικά ζέσταμα και ασκήσεις και στη συνέχεια μίνι διπλό, απουσίασαν οι Καφές, Μαϊστόροβιτς, Σκόκο και Μπλάνκο, λόγω του σημερινού All Star Game. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.00.































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ