COPA AMERICA

Νέα "τεσσάρα" η Αργεντινή

Νέα "τεσσάρα" η Αργεντινή
New Image

Μετά τις ΗΠΑ, η Κολομβία ήταν το επόμενο "θύμα" για την παρέα των Μέσι και Ρικέλμε, με την "αλμπισελέστε" να επικρατεί με 4-2 και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους "8" του Κόπα Αμέρικα

Η "αλμπισελέστε" πήγε στα γήπεδα της Βενεζουέλας με όλα της τα αστέρια (Μέσι, Ρικέλμε, Κρέσπο, Τέβεζ) για να διεκδικήσει τον τίτλο που της λείπει από το 1993 και στα πρώτα δύο παιχνίδια της κάνει επίδειξη ισχύος.
Έτσι, μετά το επιβλητικό 4-1 επί των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον τρίτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα, επιβλήθηκε με σκορ 4-2 της Κολομβίας τα ξημερώματα της Τρίτης για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της, φτάνοντας τους έξι βαθμούς (ισόβαθμη με την Παραγουάη που έκανε και αυτή το 2Χ2 στον όμιλο) και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Όπως και στο ματς με τις ΗΠΑ, οι Αργεντίνοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από σχετικά νωρίς (10') όταν ο Περέιρα με άνοιξε το σκορ με το τακουνάκι, όμως πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα η Αργεντινή είχε ήδη κάνει την ανατροπή πετυχαίνοντας τρία τέρματα.

Στο 20' ο Ερνάν Κρέσπο ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι (το οποίο είχε κερδίσει ο Λιονέλ Μέσι με τους Κολομβιανούς να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του ρέφερι), φτάνοντας τα τρία προσωπικά του τέρματα στη διοργάνωση, και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος έγραψε το 2-1 με κεφαλιά στο 31' και με απευθείας εκτέλεση φάουλ (σπεσιαλιτέ του άλλωστε) έδωσε προβάδισμα ασφαλείας δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 45'.

Στο 73' οι Κολομβιανοί έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Καστριγιόν να νικάει με κεφαλιά τον γκολκίπερ Αμπονταντσιέρι και να μειώνει σε 3-2, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Χόρχε Βάργκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις η Αργεντινή έφτασε στην δεύτερη "τεσσάρα" στο Κόπα Αμέρικα, ύστερα από σουτ του άσου της Σαραγόσα, Ντιέγκο Μιλίτο.

Να σημειωθεί ότι στον τελευταίο αγώνα για την φάση των ομίλων κόντρα στην Παραγουάη, η Αργεντινή θα αγωνιστεί για την πρώτη θέση του ομίλου, έτσι ώστε να "σταυρώσει" με θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο στα προημιτελικά.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε: "Είμαστε χαρούμενοι γιατί κάναμε πολύ καλά αυτά που μας ζήτησε πριν από το ματς ο Άλφιο Μπαζίλε. Η ομάδα έδειξε χαρακτηριστική ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές του ματς και τώρα έχουμε να κοιτάξουμε το μέλλον. Νομίζω ότι η Αργεντινή έπαιξε πολύ καλά, δεν είναι εύκολη υπόθεση να σκοράρεις οκτώ φορές σε δύο ματς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση όλης της ομάδας".

Χαβιέρ Μασεράνο: "Πήραμε ένα σημαντικό παιχνίδι και παίξαμε καλά. Όμως θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας μετά από εκτελέσεις κόρνερ. Δεν περιμέναμε το πρώτο τους γκολ. Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς καθώς μας δυσκολεύει η θερμοκρασία. Έχει πολύ ζέστη, και εμείς προσπαθούμε πάντα να έχουμε τη μπάλα και να κάνουμε επίθεση".

Χόρχε Πίντο (τεχνικός Κολομβίας): "Το πέναλτι δεν είναι πέναλτι σε κανένα μέρος του κόσμου. Ήταν μία μπαλιά που δεν υπήρχει περίπτωση να απειλήσει την άμυνα. Νομίζω ότι κάποιοι διαιτητές φοβούνται να δώσουν αποφάσεις απέναντι σε κάποιος από τους γίγαντες της Λατινικής Αμερικής".

Ρεκόρ αλλά και... ατυχία για Κρέσπο

Ο αγώνας κόντρα στην Κολομβία ήταν ιστορικός για τον Ερνάν Κρέσπο καθώς με το γκολ που πέτυχε από την άσπρη βούλα έφτασε τα 34 με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, φτάνοντας στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ και ξεπερνώντας τον θρυλικό Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όμως πιθανότατα δεν θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τον αριθμό τερμάτων του σε αυτή τη διοργάνωση.

Κατά την εκτέλεση του πέναλτι, ο φορ τη Ίντερ αισθάνθηκε πόνο στο πόδι, αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Ντιέγκο Μιλίτο και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις χρειάζεται να γίνει ένα θαύμα για να προλάβει κάποιο άλλο ματς του Κόπα Αμέρικα

"Ξέρω ότι οι γιατροί θα κάνουν τα πάντα, όμως νομίζω ότι απαιτείται ένα θαύμα. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Απομένουν 13 μέρες μέχρι τη λήξη του τουρνουά και θα προσπαθήσω μέχρι την τελευταία ημέρα να επιστρέψω", τόνισε χαρακτηριστικά ο 31χρονος φορ, ο οποίος δίνει το παρών για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Απολαυστε τα έξι γκολ της αναμέτρησης ανάμεσα σε Αργεντινή και Κολομβία:


































TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ