ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Ξηλώθηκαν" στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ

"Ξηλώθηκαν" στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ

Το σήριαλ Νεϊμάρ συνεχίζεται στην Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" πλήρωσαν 13 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα στις ισπανικές αρχές για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου το περασμένο καλοκαίρι.

Όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Νεϊμάρ με το ποσό των 57.1 εκατ. ευρώ ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι λεφτά που ξοδεύτηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας αρχικά ήταν "ψίχουλα" σε σύγκριση με τα λεφτά που πραγματικά ξοδεύτηκαν ώστε να αποκτήσουν οι "μπλαουγκράνα" τον Βραζιλιάνο.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την Δευτέρα (24/2) ότι πλήρωσε 13 εκατ. ευρώ στις ισπανικές αρχές ώστε ώστε να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις ή παρερμηνείες και να μην κατηγορηθεί η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ισπανίας για φοροδιαφυγή.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιμένει ότι δεν έχει γίνει κάτι παράνομο στην μεταγραφή του Νεϊμάρ, θέλοντας να καθησυχάσει τους φιλάθλους της ομάδας: " Ό,τι είπαμε πριν μερικές εβδομάδες για το συμβόλαιο του Νεϊμάρ ήταν η αλήθεια. Αγόρασα όλες τις εφημερίδες τον τελευταίο μήνα και μέσα είχαν δύο σελίδες αφιερωμένες στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο ισπανικό και στο ξένο ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος έχει δημοσιεύσει το ποσό της μεταγραφής. Αυτό που θέλαμε ήταν να φέρουμε τον Νεϊμάρ και κάναμε τα πάντα γι' αυτό.

Ακόμα και αν κάποιες ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες με αυτό ο Νεϊμάρ είναι μαζί μας και παίζει για μας. Δεν υπάρχουν άλλοι αριθμοί όπως θέλουν να εμφανίζουν οι αντίπαλοι μας. Οι φίλαθλοι μας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι κάναμε τα πάντα σωστά.

Έχουμε κάνει την μεταγραφή με κάθε νόμιμο τρόπο και είμαστε απόλυτα διαφανείς. Το μόνο που κάναμε ήταν να τον φέρουμε στην Μπαρτσελόνα κάτι που ήθελε η τεχνική ηγεσία της ομάδας", δήλωσε ο Χοσέ Μαρία Μπερτομέου.

Μετά την παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ, αποκαλύφθηκε ότι η μεταγραφή κόστισε πολύ περισσότερο απ' όσο πραγματικά ανακοινώθηκε. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ δόθηκαν στον Νεϊμάρ, την οικογένεια του και την πρώην του ομάδα την Σάντος. Με τα χρήματα που δόθηκαν στην εφορία η μεταγραφή συνολικά κόστισε πάνω από 100 εκατ. ευρώ!

Ο Νεϊμάρ είχε υπογράψει δύο μήνες πριν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αυτή του Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποδειχτεί ένοχη για φοροδιαφυγή τότε οι "μπλαουγκράνα" απειλούνται με πρόστιμο από 5 εώς 55 εκατ. ευρώ. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Νεϊμάρ η αξία του και τα λεφτά που δαπανήθηκαν γι' αυτόν έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ