ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέο "ξέσπασμα" ο Έκι

Νέο "ξέσπασμα" ο Έκι
Γκονζαλες

Βαρύ το κλίμα στην Παιανία για τον Έκι μετά το νέο του "ξέσπασμα" όταν έμαθε το πρόστιμο

Μια σχέση αγάπης ανάμεσα στον σύλλογο και τον Γκονζάλες τείνει να εξελιχθεί σε σχέση οργής. Η αντίδραση του Έκι όταν έμαθε το πρόστιμο των 15.000 ευρώ για την αντίδραση του πριν τον αγώνα με την Λάρισα ήταν αυτή που βάρυνε περισσότερο το κλίμα για τον Αργεντινό μέσο στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ.
Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου ήταν αυτός που παρέδωσε τον φάκελο στον παίκτη. Μόλις ο Έκι είδε το πόσο βγήκε εκτός εαυτού, αρχικά γέλασε και στην συνέχεια είπε στον Παπαβασιλείου: "Αν είναι δυνατόν. Πες του προέδρου να έρθει να μου το πει". Όμως ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε εκεί, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να βρίζει στα ελληνικά και την μητρική του γλώσσα διάφορα μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού (αυτά έγιναν μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, μπροστά σε μερικούς παίκτες). Στην συνέχεια μάζεψε τα πράγματα του και αποχώρησε εκνευρισμένος απο την Παιανία.

Ο Γιάννης Βραδινογιάννης ενημερώθηκε για την αντίδραση του παίκτη και πλέον δεν είναι απίθανο να υπάρχουν και νέες εξελίξεις σχετικά με την παραμονή του Έκι στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2009, όμως μετά το νέο κρούσμα αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο με την λήξη της σεζόν να τέθει θέμα λύσης συμβολαίου του παίκτη. Βεβαίως δεν μπορεί ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να τον τιμωρήσει με νέο πρόστιμο μετά την χθεσινή του αντίδραση.

Μουν: "Ελα με κλειστά τα μάτια μου είπε ο Μόρις"

Τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν από τον ερχόμενο Απρίλιο να έρχεται στην Ελλάδα για να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό και αν ικανοποιήσει το «τριφύλλι» με τις εμφανίσεις του θα ενταχθεί στο ρόστερ του, επιβεβαίωσε με δηλώσεις ο Μπράις Μουν. Ο 22χρονος παίκτης του Άγιαξ Κέιπ Τάουν τόνισε πως ανυπομονεί να βρεθεί στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως μεγάλο ρόλο στην απόφασή του έπαιξε ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα, Νασίφ Μόρις.

"Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να κάνω προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι πρόκειται για μια πολύ σπουδαία ομάδα. Ο Νασίφ Μόρις μου έχει πει τα καλύτερα λόγια γι' αυτή. Ο ατζέντης μου χειρίζεται την όλη υπόθεση και εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα έρθω στην Αθήνα για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και να κάνω κάποιες προπονήσεις με την ομάδα. Αυτό, άλλωστε, μου είπε πριν από λίγο και ο πρόεδρος του Άγιαξ", ήταν τα πρώτα λόγια του Μουν.

"Oμάδα με υψηλούς στόχους"

Ο 22χρονος δεξιός μπακ-χαφ παραδέχθηκε πως μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού τηλεφώνησε αμέσως στον Νασίφ Μόρις: "Έλα με κλειστά μάτια. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του πω ότι ο κοινός μας ατζέντης έχει δεχτεί κρούση από τον Παναθηναϊκό. Μου τόνισε ότι η ομάδα πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην Ελλάδα και παίζει συνεχώς στην Ευρώπη. Ξέρω ότι έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός έχει υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις και διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου".

"Σύμβουλός μου ο Μόρις"

Οσο για τη φιλία του με τον Νασίφ Μόρις, είπε: "Δεν το κρύβω ότι είναι ο σύμβουλός μου. Είναι πάρα πολύ έμπειρος παίκτης και δεθήκαμε πάρα πολύ στην προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια του Κόπα Άφρικα. Συνεχώς μου έδινε συμβουλές για τον τρόπο παιχνιδιού μου και πραγματικά πιστεύω ότι έχω κερδίσει πάρα πολλά από αυτόν. Σε αυτόν οφείλω και τις εμφανίσεις μου στην Γκάνα. Γι αυτό, άλλωστε, θέλω να έρθω πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Για να τον έχω δίπλα μου και να μάθω ακόμα περισσότερα. Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ότι ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού εντυπωσιάστηκε από εμένα και έτσι άρχισαν να μιλάνε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ανυπομονώ να έχει happy end αυτή η μεταγραφή".

"Πρώτος στόχος η μεταγραφή στην Ευρώπη"

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους που θέλει να βγάλει εις πέρας: "Πρωταρχικός στόχος είναι να πάρω μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκή ομάδα. Μακάρι να είναι αυτή ο Παναθηναϊκός, μια και ο Νασίφ Μόρις θα με βοηθήσει πάρα πολύ να προσαρμοστώ. Από εκεί και πέρα, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Το διοργανώνει η χώρα μου και θα είναι σπουδαία τιμή για μένα να αγωνιστώ σε αυτό και να βοηθήσω τη Νότιο Αφρική να διακριθεί". Κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Μανούτσο, τον οποίο αντιμετώπισε πρόσφατα στην Γκάνα: "Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Στις 31 Μαρτίου στην Αθήνα

Ο Μπράις Μουν αποκάλυψε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του ότι στις 31 Μαρτίου θα βρεθεί στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό.

"Ο ατζέντης μου Μάικ Μάκααμπ βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και ασφαλώς είμαι ενθουσιασμένος. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση. Αν τελικά υλοποιηθεί η κίνηση πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα λόγω του Νασίφ Μόρις".

Ο ταχύτατος Μουν, ο οποίος λογίζεται ως ο ποδοσφαιριστής με την πιο φαρμακερή σέντρα στη Νότια Αφρική, έχει προκαλέσει μεγάλο αντίκτυπο με τις εμφανίσεις του στην εθνική ομάδα. "Αυτό που μου έχουν πει είναι ότι θα περάσω μία εβδομάδα στην Ελλάδα και θα δοκιμαστώ από τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να τα καταφέρω και να κερδίσω ένα συμβόλαιο" είπε ο Μουν.

Κωστής: "Διαθέτει φοβερά στοιχεία, μπορεί να προσφέρει πολλά"

Ως έναν εξαιρετικό παίκτη χαρακτήρισε τον Μπράις Μουν, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και του Ηρακλή, Χρήστος Κωστής. Ο πρώην φορ, είχε αγωνιστεί στον Άγιαξ Κέιπ Τάουν, τελευταίο σταθμό στην καριέρα του και δήλωσε εντυπωσιασμένος απο τις ικανότητες του νεαρού μπακ-χαφ.

"Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θυμάμαι πως ξεχώριζε από τότε. Το ζητούμενο με τους Αφρικανούς παίκτες είναι να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό στην Αφρική. Είναι κάπως άναρχο, με τους ποδοσφαιριστές να μη δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα. Αν κατορθώσει να μπει στο ευρωπαϊκό... καλούπι, τότε πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ, μια και διαθέτει φοβερά ατομικά στοιχεία.

Είναι πάρα πολύ διεισδυτικός και απειλητικός για τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό φυσικά όταν αγωνιζόταν ως δεξί χαφ, όπως τον γνώρισα εγώ. Έχει αστείρευτες δυνάμεις. Διαθέτει τη δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει δεκάδες φορές τη δεξιά πλευρά, χωρίς να κουραστεί. Επίσης μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ταχύτητά του. Είναι πάρα πολύ γρήγορος και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του. Είναι τέλος πολύ καλός τεχνίτης, την ώρα που και οι σέντρες του βρίσκουν στόχο".

Απογοήτευση στην Φρανκφούρτη για Μάντζιο

Απογοήτευση υπάρχει στη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όσον αφορά την απόδοση του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο Έλληνας επιθετικός δεν αποδίδει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συλλόγου και για αυτό τον λόγο, ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Φρίντχελμ Φούνκελ, δήλωσε: "Όλες του οι κινήσεις ήταν ατυχείς, περιμένω περισσότερα από αυτόν".

Από την πλευρά του διεθνή επιθετικού δεν υπάρχει ανησυχία, ξεκαθαρίζοντας: "Προσαρμόζομαι σταδιακά στο πρωτάθλημα, θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια".






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ