SERIE A

Νίκη-σκάνδαλο της Ίντερ στο ντέρμπι

Νίκη-σκάνδαλο της Ίντερ στο ντέρμπι
αντριάνο ιμπραΐμοβιτς

Η Ίντερ κέρδισε με 2-1 την Μίλαν, με τον διαιτητή όμως να αδικεί κατάφορα τους "ροσονέρι" (videos)

Οι "νερατζούρι" άνοιξαν το σκορ με τον Αντριάνο στο 29', όμως ο Βραζιλιάνος από την εξαιρετική σέντρα του Μαϊκόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπιάτι με το δεξί του χέρι ( photo), κάτι που δεν είδε ο Ροζέτι (διαιτητής) και ο βοηθός του.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κατόρθωσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Στάνκοβιτς στο 43' από την εκτέλεση φάουλ του Μουντάρι και την κεφαλιά πάσα του Ιμπραΐμοβιτς.

Η Μίλαν στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, κυρίως χάρη στην είσοδο του Φίλιπο Ιντσάγκι στο 57' στην θέση του Μπέκαμ.

Οι "ροσονέρι" μείωσαν στο 71' με το κοντινό πλασέ του Αλεχάντρε Πάτο από την προσπάθεια και την ασίστ του Γιανκουλόφσκι από αριστερά και μπήκαν ξανά στο ματς.

Ο διαιτητής όμως κατάφερε να κλέψει την παράσταση και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 82' ο Κρίστιαν Κίβου "γκρέμισε" τον Ιντζάγκι στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Ροσέτι δεν έδωσε το πέναλτι και στέρησε από την Μίλαν την δυνατότητα να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όπως και να'χει, η Ίντερ έκανε σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς αφησε πίσω της 9 βαθμούς την Γιουβέντους και 11 την Μίλαν.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Κίβου, Σαντόν, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μουντάρι (88' Μάξουελ), Στάνκοβιτς (85' Μπουρντίσο), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο (80' Βιεϊρά).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Τζαμπρότα, Μαλντίνι, Καλάτζε (77' Σεντέρος), Γιανκουλόφσκι, Μπέκαμ (57' Ιντζάγκι), Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Πάτο.

Σωτήρας ο Μούτου, σοκ για Ρόμα-Γιούβε

Η Τζένοα βρέθηκε κοντά σε σπουδαία και ηρωϊκή νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα, όμως οι "βιόλα" πήραν την ισοπαλία με 3-3 χάρη σε χατ-τρικ του Αντριάν Μούτου.

Η Ρόμα υπέστη ήττα-σοκ στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα με 0-3 και έχασε έδαφος στην "μάχη" της 4ης θέσης, ενώ η Γιουβέντους υποχρεώθηκε σε ακόμη μία απώλεια, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Σαμπντόρια στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, έτσι δεν θα εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα του βραδινού ντέρμπι στο Μιλάνο.

Ηρωϊκή η Τζένοα, την πλήγωσε ο Μούτου

Η Τζένοα βρέθηκε κοντά σε μια ηρωϊκή νίκη που θα την έφερνε στην 4η θέση, καθώς από το 30' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπιάβα, αλλά κατάφερε στο δεύτερο μέρος να προηγηθεί με 3-0.

Από το 12' είχε ανοίξει το σκορ για τους Γενοβέζους ο Τιάγκο Μότα και διπλασίασε τα τέρματά τους στο 38' ο Ραφαέλε Παλαντίνο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 56' μάλιστα ο Ντιέγκο Μιλίτο με πέναλτι έκανε το 3-0, όμως με τον ίδιο τρόπο μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αντριάν Μούτου. Ο Ρουμάνος μείωσε ακόμη περισσότερο στο 80' και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, χαρίζοντας στην Φιορεντίνα πολύτιμη ισοπαλία στο "Λουΐτζι Φεράρις".

ΤΖΕΝΟΑ: Ρουμπίνιο, Μπιάβα, Φεράρι, Μποκέτι, Ρόσι (77' Φάντεν Μπόρε), Τιάγκο Μότα, Γιούριτς, Κρισκίτο, Μέστο (69' Παπασταθόπουλος), Ντιέγκο Μιλίτο, Παλαντίνο (46' Μιλανέτο).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Κόμοτο (77' Μπονατσόλι), Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Βάργκας, Κουζμάνοβιτς (54' Σεμιόλι), Ντονάντελ, Μοντολίβο, Γιόβετιτς, Τζιλαρντίνο, Μούτου.

Όρθια με Αμάουρι η "Γιούβε"

Έχασε πολλές ευκαιρίες η Γιουβέντους στο Τορίνο (τέσσερα δοκάρια), όμως από το 10' ήταν πίσω στο σκορ με το γκολ του Τζιανπάολο Πατσίνι, με την Σαμπντόρια να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το 62', όταν και ο Αμάουρι ισοφάρισε για την "μεγάλη κυρία" και απέτρεψε την εντός έδρας ήττα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Μέλμπεργκ, Λεγκροτάλιε, Μολινάρο, Καμορανέσι (69' Μαρκιόνι), Πόουλσεν (46' Τζιοβίνκο), Τιάγκο (89' Μαρκίζιο), Νέντβεντ, Αμάουρι, Ντελ Πιέρο.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Καστελάτσι, Στανκεβίτσιους, Κασταλντέλο (71' Φέρι), Ράγκι (58' Ντα Κόστα), Πανταλίνο, Σαμάρκο, Παλόμπο, Φραντσεσκίνι, Πιέρι, Πατσίνι, Κασάνο (76' Τζίγκλερ).

Εφιαλτικό 8άλεπτο για την Ρόμα

Η Ρόμα ηττήθηκε με 0-3 στο "Αντζούρι Ντ'Ιτάλια" από την Αταλάντα, βιώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο ένα... εφιαλτικό 8άλεπτο, μέσα στο οποίο δέχτηκε και τα τρία γκολ από τους "νερατζούρι".

Συγκεκριμένα, ο Καπέλι άνοιξε το σκορ στο 52' και στο ο Ντόνι σκόραρε στο 56' και και το 59' διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, ενώ στο 89' αποβλήθηκε ο Περότα για τους "τζιαλορόσι".

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονζίλι, Γκάρικς, Καπέλι, Μανφρεντίνι, Μπελίνι, Φερέιρα Πίντο, Γκουαρέντε, Παντοΐν, Βαλντές (71' Παραβιτσίνι), Κρ. Ντόνι (66' Πλασμάτι), Φλοκάρι (87' Ντεφέντι).
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Μότα, Μεξές, Ζουάν, Τονέτο, Περότα, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο (57' Ζούλιο Μπαπτίστα), Τότι, Βούσινιτς.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Κιέβο με γκολ του Κολούτσι στο 92' αναδείχθηκε με την Κατάνια (1-1), όπως και η Ουντινέζε που ισοφάρισε με Ντι Νατάλε την Σιένα στο "Φρίουλι". Η Κάλιαρι πήρε μία ακόμη νίκη που την έφερε στην 7η θέση, επικρατώντας με 2-0 της Λέτσε, ενώ Ρετζίνα και Παλέρμο έμειναν στο 0-0.

*Εκτός του Παπασταθόπουλου (Τζένοα), ως αλλαγή (στο 85') αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (Λέτσε), ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ελευθερόπουλος (Σιένα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Λάτσιο - Τορίνο 1-1 (75' Σιβίλια / 36' Αμπάτε)
Νάπολι - Μπολόνια 1-1 (20' Μάτζιο / 23' Ντι Βάιο)

Κυριακή
Κιέβο - Κατάνια 1-1 (92' Κολούτσι / 10' Π. Λεντέσμα)
Τζένοα - Φιορεντίνα 3-3 (12' Τιάγκο Μότα, 38' Παλαντίνο, 56' Ντ. Μιλίτο / 60' πέν., 80' και 94' Μούτου)
Κάλιαρι - Λέτσε 2-0 (49' Φίνι, 94' Μάτρι)
Ρετζίνα - Παλέρμο 0-0

Αταλάντα - Ρόμα 3-0 (52' Καπέλι, 56' και 59' Ντόνι)
Γιουβέντους - Σαμπντόρια 1-1 (62' Αμάουρι / 10' Πατσίνι)
Σιένα - Ουντινέζε 1-1 (50' Μακαρόνε / 72' Ντι Νατάλε)
Ίντερ - Μίλαν 2-1 (29' Αντριάνο, 43' Στάνκοβιτς / 71' Πάτο)

Ίντερ - Μίλαν 2-1 (goals)







Ίντερ - Μίλαν 2-1 (highlights)



Γιουβέντους - Σαμπντόρια 1-1



Τζένοα - Φιορεντίνα 3-3



Αταλάντα - Ρόμα 3-0



Κάλιαρι - Λέτσε 2-0



Σιένα - Ουντινέζε 1-1



Κιέβο - Κατάνια 1-1



Ρετζίνα - Παλέρμο 0-0









































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ