ΑΕΚ

Νικολαΐδης: "Εγώ φταίω..."

Νικολαΐδης: "Εγώ φταίω..."
Ντέμης

Την ευθύνη για την φετινή εικόνα της ΑΕΚ ανέλαβε ο Νικολαΐδης λέγοντας: "Δεν χαρήκαμε τα 25 φετινά ματς"

Το "αφεντικό" της ΠΑΕ αρχικά τόνισε ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση του κόσμου και ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, λέγοντας:" Εκτός από οικονομικό απολογισμό, όλες οι υπόλοιπες δίχως προγραμματισμό και όταν έχω ανάγκη να μιλήσω. Ηθελα να μιλήσω για κάποια που γράφεται και ίσως δεν γνωρίζεται, την γνώμη μου για το πως αισθάνομαι.

Σίγουρα, είναι η χειρότερη από τις άλλες. Δεν έχει τελειώσει το πρωταθλημα, αλλά δεν έχει σημασία η θέση που θα πάρουμε. Ποδόσφαιρο δεν έχουμε χαρεί σε 25 αγωνιστικές, δεν έχουμε δώσει χαρά στον κόσμο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Καταλαβαίνω πως του χρόνου δεν θα έχουμε τόσα πολλά διαρκείας, έχει απογοητευθεί ο κόσμος. Πρέπει να κάνουμε μία ομάδα που θα κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου. Οτι και να γίνει από εδώ και πέρα, η ΑΕΚ δεν έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο

Είναι περιττό, αλλά επειδή σας αρέσει να το ακούτε, η κριτική που δέχομαι από τύπο και κόσμο είναι απολύτως σωστή. Είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για την πορεία φέτος. Μόνο με έργα μπορεί από εδώ και πέρα ο κόσμος να εμπιστευθεί την ομάδα. θέλω να μιλήσουμε για ποδοσφαιρικό κομμάτι.

"Άξιο το ρόστερ"

Σχετικά με το ρόστερ ο Ντέμης Νικολαϊδης, είπε:" Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια, άξιο να βγάλει την ομάδα πρώτηΗ φιλοσοφία που είχαμε και έχουμε δεν έχει αλλάξει. Στην πράξη άλλαξε και πήγαμε λίγο πίσω.

Η φιλοσοφία μας είναι η ίδια. Μας αρέσει να δουλεύουμε με νέους παίκτες, κάθε χρόνο παίζουμε για να κερδίσουμε. Δεν έχει να κάνει με ηχηρές μεταγραφές ή νέους παίκτες. Στην ΑΕΚ είμαστε φυσικά και κάθε χρόνο για την πρώτη θέση αγωνιζόμαστε".


"Ξέραμε τι θέλαμε, πριν φύγει ο Φερέρ"

Αναφορικά με το διαζύγιο με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κωστένογλου έως το τέλος της σεζόν, δήλωσε:" Δεν μιλάω σήμερα για την τελική κατάταξη. Αποκλειστήκαμε από κύπελλο και από Ευρώπη. Τα αποτελέσματα είναι δεύτερο σκέλος. Θα είμασταν πιο απογοητευμένοι αν παίζαμε θεαματικό ποδόσφαιρο.

Την στιγμή που έγινε θεώρησα πως δεν πρέπει να συνεχίσει ο Φερέρ. το πιο καλό και πιο σοβαρό σε μία ομάδα είναι να συνεχίσει ο δεύτερος προπονητής και να βγάλει την περίοδο, γιατί είναι άνθρωπος που ξέρει την ομάδα, την αγαπάει, έχει γνώσεις και τον εμπιστευόμαστε.

Θα ήταν δύσκολο να φέρουμε καλό προπονητή για τρεις μήνες, θα ήταν ρίσκο να φέρναμε κάποιο μέτριο Δεν θα διορθώσουμε κάνοντας δεύτερο λάθος το πρώτο. Νομίζω, πως το πιο νορμάλ και σοβαρό. Πριν φύγει ο προπονητής, είχα σκέψεις πως το καλοκαίρι θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον νέο προπονητή. Ξέραμε τι θέλαμε, πριν φύγει ο ΦερέρΔεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες, υπάρχουν λόγοι.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατι θα μπω στην κριτική για έναν άνθρωπο. Ο Κωστένογλου είναι δύο χρόνια στην ομάδα, τον εμπιστεύομαστε και μπορεί να κρίνει καλύτερα από τον καθένα την προσφορά. Την συμπεριφορά του κάθε μέρα, όχι μόνο με την ποιότητα. Αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς. Θα ζητήσουμε μία έκθεση και αξιολόγηση, που θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας

"Ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο"

Για το στόχο που έχει για την ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε:" Θέλουμε μία ομάδα που θα έχει κατοχή της μπάλας, θα παίζει επιθετικά, θα βλέπεις πράγματα που θα καταλαβαίνει πως θα έχουν δουλευτεί και θα χαίρεσαι να βλέπεις ποδόσφαορο. Κάτι όπως είχαμε πέρυσι από Οκτώβριο ως Νοέμβριο

.Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που ασχολείστε με το μπάτζετ. Αρχές Ιουλίου θα γίνει πάλι οικονομικός απολογισμός. Δεν έχει καθοριστεί, θα γίνει σε 20 μέρες από τώρα.Αν συνεχίζαμε με τον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ έχει παίκτες έμπειρους, διεθνείς, παίκτες από Ακαδημίες πως δεν πήραν ευκαιρίες".

"Eυχαριστημένος με Ριβάλντο"

Ο Ντέμης Νικολαϊδης όμως ακόμη δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία του Ριβάλντο και κυρίως τη διάθεση και τη θέληση που δείχνει." Ο Ριβάλντο έχει ένα χρόνο συμβόλαιο. Από τη διάθεση του είμαι ευχαριστημένος. Από τη γενικότερη απόδοση δεν είμαι ευχαριστημένος. όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πιάσει καλή απόδοση.

Από θέληση, διάθεση Ριβάλντο είμαι ευχαριστημένος Δεν φαντάζομαι να φύγει ένας προπονητής στη μέση της περιόδου. Δεν ήταν στο μυαλό μας. Άλλο να αλλάξουμε προπονητή το καλοκαίρι. Δεν το είχα στο μυαλό μου. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα".

Σχετικά εξάλλου με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της αποζημίωσης, απάντησε: "Το ποιόν χρεώσει ο Φερέρ δεν πιστεύω ότι σας ενδιαφέρει. Όταν χρειάζεται χρήματα η ομάδα μας εδώ είμαστε να τα βάζουμε. Δεν έχει καμία ευθύνη η έλλειψη προπονητικού κέντρου και αυτό που υπάρχει τώρα. Δεν συγκρίνω με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Είναι ένα πρωτάθλημα μέτριων ομάδων. Η ΑΕΚ παρότι δεν παίζει καλά θα μπορούσε να είναι πρώτη. Ο κόσμος δεν πήρε χαρά όμως, ούτε και εμείς. Θέλω μία ομάδα που θα έχει κατοχή μπάλας,θα παίζει επιθετικά, θα βλέπεις πράγματα που θα έχουν δουλεύτεί στο γήπεδο. Τόσο απλά. Όπως είχαμε πέρυσι μία ομάδα μέχρι τον Οκτώβριο. Φτάνει πλέον με τα οικονομικά".

"Aισιόδοξος για τον νέο προπονητή"

Ο Ντέμης Νικολαϊδης παράλληλα όμως αποκάλυψε ότι έχει ήδη στο μυαλό του τον νέο προπονητή της ομάδας ο οποίος εργάζεται αυτό τον καιρό σε άλλο σύλλογο.

Ταυτόχρονα όμως τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη αλλά είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος του πρωταθλήματος θα προκύψει συμφωνία. "Αγωνίζεται σε άλλο σύλλογο αυτός ο προπονητής. Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε. Ξέρουμε ποιός είναι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα συμφωνήσουμε".


Για το προπονητικό κέντρο

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ: Το σημαντικότερο κομμάτι στην ιστορία της ΑΕΚ αποτελεί το πορπονητικό κέντρο. Κάποια στιγμή θα γίνει η παρουσίαση του και με συνέντευξη Τύπου θα μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό.

Το κεφάλαιο Ίβιτς

Τέλος στις φήμες περί κακών σχέσεων με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ και νυν του Ολυμπιακού Ίλια Ίβιτς έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης: "Δεν ήταν λάθος η απομάκρυνση του Ίβιτς. Οι φήμες περί κακών σχέσεων του Ίλια με τον Φερέρ δεν ισχύουν. Είμαστε φίλοι με τον Ίβιτς, βρισκόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Φερέρ είχε φέτος αυξημένες αρμοδιότητες. Κάποια πράγματα θα διορθωθούν αλλά θα τα δούμε τον Ιούνιο".

"Επιμένω ότι είναι κακή η διαιτησία"

"Δεν αλλάζεις κάτι να μιλάς για το πρωτάθλημα και για τη διαιτησία. Δεν αλλάζει κάτι με μία συνέντευξη Τύπου. Όπως τώρα δεν ήταν κάτι το οργανωμένο", είπε ο Ντέμης ενώ συνέχισε: "Θέμα Σούπερ Λίγκας; Εγώ θέλω να μιλήσω για ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει. Όταν πρέπει θα μάθετε τι κάνει η διοίκηση. Περιμένετε και θα δείτε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄αυτό το θέμα.

Συνηθισμένη είναι η ΑΕΚ σε αυτά. Όταν έπαιζα εγώ τα πράγματα ήταν χειρότερα. Δεν θα αλλάξει. Έτσι θα είναι τα πράγματα. Θα έχουμε χειρότερη διαιτησία. Παίζοντας όμως αυτό το ποδόσφαιρο δεν έχω τη διάθεση να μιλήσω για διαιτησία. Και ο κόσμος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Οταν μίλησα μετά το ματς με τον Πανιώνιο, οι περισσότεροι γράψατε πως η ΑΕΚ παίζει άσχημα δεν φταίει η διαιτησία, λες και οι άλλοι παίζουν καλά. Φυσικά και υπάρχει κακή διαιτησία. Με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζουμε, φυσικά πρώτοι έπρεπε να ήμασταν".

"Ξεπεράσαμε τα προβλήματα"

Σχετικά με τα οικονομικά της ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε:" Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που εδώ και 3,5 χρόνια έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της και μιλάμε για ποδόσφαιρο. Χρήματα και μέτοχοι ήταν τα προηγούμενα χρόνια και για προηγούμενες διοικήσεις. Η ΑΕΚ είχε πάνω από 1,5 εκ. ευρώ να δώσει για παίκτη τον Δεκέμβριο, άσχετα αν δεν καταφέραμε να τον πάρουμε".

Στόχος με το πενταετές πλάνο ήταν να εξυγιάνουμε οικονομικά την ομάδα μας. Όταν ανέλαβα είχαμε συμφωνήσει ότι σε πέντε χρόνια θα γίνει αυτό αλλά έμεινε στα λόγια. Από την αρχή είχαμε διαφωνίες ενώ στην πορεία είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε".

Παπασταθόπουλος

Σχετικά με το συμβόλαιο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το γεγονός πως έχει όρο σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να παραχωρηθεί με 1,5 εκατομμύριο ευρώ αν αποχωρήσει η διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε:

" Γιατί ο Παπασταθόπουλος όταν έκανε συμβόλαιο με την ομάδα μπορούσαμε να τους κάνουμε συμβόλαιων 3 ετών. Το καλοκαίρι που είχε κλείσει τα 18 θελήσαμε να τον ανανεώσουμε.

Το ίδιο είχε κάνει ο Κατσουράνης. Να φύγω από την ΑΕΚ και να έχω κάτι στο μυαλό μου με κρατά δέσμιο. Οντως, το 1,5 εκ για την αξία του Σωκράτη είναι λίγο.

Δεν ήθελε νέο συμβόλαιο, αν δεν υπήρχε όρος πως θα είμαστε εμείς στην διοίκηση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα η ΑΕΚ με αυτόν τον όρο. Γιατί σας απασχολεί;

"Δεν μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Όταν εξάλλου ρωτήθηκε για το γεγονός πως η νέα γενιά υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ο Ντέμης Νικολαϊδης τόνισε:" Οσον αφορά τα παιδιά που μεγαλώνουν και γίνονται Ολυμπιακοί, τους προτείνω να κάνουν τα παιδιά τους να τα κάνουν Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς Από το ΄96 ως το 2003 η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα.

Σας είπα μία επταετία καλή.Εγώ δεν έγινα ΑΕΚ όταν ήταν πρωταθλήτρια.Θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα που θα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.Θέλετε σχόλιο για τα δέκα χρόνια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού.Ο πρώτος στόχος καλύτερη ομάδα και καλύτερο ποδόσφαιρο.

Καλές μεταγραφές, οι μεγάλες έχουν να κάνουν με το συναίσθημα του κόσμου.Δεν είχαμε μοντέλο στο κεφάλι μας. Με τον Ριβάλντο δεν ήταν στο σχεδιασμό μας. Η ομάδα που έχει ανάγκη θα στηριχθεί από εμάς. Δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να κάνουμε χρήματα για μεταγραφές".


















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ