EUROPA LEAGUE

Νιόπλιας: "Δώρο την πρόκριση"(vids)

Η πρόκληση του "Κάρα" και το... δώρο του Νιόπλια. Αποθέωση στην προπόνηση. Αποστολή στη Ρώμη

Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα του και σε ποια σημεία θα κριθεί η αναμέτρηση με τους "τζιαλορόσι". Επίσης αναφέρθηκε στην παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα που ίσως όμως να μην πάρει χρόνο συμμετοχής, στις απουσίες της Ρόμα αλλά και στο γεγονός πως παρόλο που στο μυαλό των "πράσινων" είναι το πρωτάθλημα (βασικός στόχος) δεν θα αδιαφορήσουν για το ματς αυτό.
Η συνέντευξη του τεχνικού των «πράσινων» έγινε σε μια αίθουσα που πραγματικά ντρεπόσουν να μπεις και φιλοξενούσε περίπου 200 θέσεις (καθιστές) για τους δημοσιογράφους. Στην μέση περίπου μάλιστα κάθονταν οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ κ.κ. Αντωνιάδη και Βεκρή καθώς και άλλα μέλη της «πράσινης» αποστολής.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας:

Υπάρχουν πιθανότητες να παίξει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ή να αλλάξατε την τακτική σας;


"Βάση των προπονήσεων που κάναμε θα έχει συμμετοχή στην αποστολή, δεν θα είναι εκτός όπως τα προηγούμενα ματς. Τον χρόνο και αν θα παίξει θα τον δούμε μετά την τελευταία προπόνηση καθώς θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το πόδι του".



Η Ρόμα θα έχει τέσσερις σημαντικές απουσίες κατά πόσο παίζουν ρόλο αυτές;



"Δεν θα έχει τέσσερις. Για εμάς θα είναι μια καθώς τους αντιμετωπίσαμε με τις ίδιες απουσίες στο πρώτο ματς. Για τον καθένα από την μεριά του μπορεί να είναι πονοκέφαλος για εμάς είτε παίξει είτε όχι δεν μας απασχολεί. Είναι μεγάλοι παίκτες δεν αμφισβητεί κανείς την αξία τους καθώς έχουν εναλλακτικές λύσεις έτοιμες.

Ο Τότι λείπει πολλές φορές από τα παιχνίδια, έχει μάθει να παίζει με την απουσία του απλώς είχαν βρει με τον Τόνι ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και τους λείπει και αυτός. Αν κοιτάξουμε την αξία τους είναι σημαντικοί παίκτες. Για μένα το σημαντικότερο είναι η απώλεια του Πιζάρο γιατί αυτός έπαιζε βασικός στα τελευταία ματς. Ούτε ο Σέρτζιο ήταν βασικός, ούτε ο Τόνι που αποκτήθηκε από την Μπάγερν ήταν βασικός".





Κατά την αναχώρηση της αποστολής, κάνατε λόγο για αλλαγές. Είναι στο μυαλό σας η θα περιμένετε να δείτε και την τελευταία προπόνηση;



"Μια εβδομάδα αυτή και η προηγούμενη ήταν επιβαρυντική και θα κάνουμε αλλαγές, όχι πολλές για να μας δώσουν την ίδια δυναμική. Είναι λογικό να ξεκουράσουμε παίκτες, παίξαμε δύσκολα ματς έχουμε τα ταξίδια την Κυριακή έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς όλα αυτά μετράνε".



Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;



"Λογικά το ξεκίνημα του παιχνιδιού πρέπει να είναι δυνατό για τη Ρόμα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Με νίκη και ισοπαλία περνάμε εμείς. Να αντέξουμε αυτό το χρονικό διάστημα και μετά να βρούμε τις ευκαιρίες να ψάξουμε στην αντεπίθεση κάποιο γκολ".



Ο κ. Ρανιέρι είπε στις δηλώσεις του ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 συμφωνείτε με αυτό;



"Ναι το ίδιο ισχύει και από την πλευρά την δικιά μας";



Στις εξέδρες μπορεί να βρεθούν 7.000-8.000 οπαδοί πως αισθάνεστε;

"Σημαντικός αριθμός αν είναι τόσος μεγάλος ευχόμαστε να τους χαρίσουμε και την πρόκριση αλλά είτε είναι 7.000 η 8.000 ή ένας πρέπει να αγωνίζεσαι για το αποτέλεσμα".



Σε συνάρτηση με αυτό που είπατε για αλλαγές θα αλλάξει και το σύστημα, θα είναι πιο αμυντικογενές;



"Αμυντικογενές μπορεί να μην είναι αλλά να παίξουμε με ειδική τακτική. Μπορεί να βάλεις επιθετικογενείς παίκτες και να μην παίζεις μπροστά η με αμυντικογενείς και να παίζεις μπροστά. Μπορεί να παίζουν τα ίδια άτομα πολλές φορές αλλά να μην είναι ο ίδιος σχεδιασμός. Μπορεί να παίζεις με μια μικρή ομάδα και να μην πιέζεις ψηλά. Μπορεί να παίζεις με μια καλή ομάδα στην κυκλοφορία και να μπορείς να πιέσεις ψηλά γιατί θα σου βγάλουν κόντρες".



Στο μυαλό σας είναι το ματς της Νέας Σμύρνης;


"Το μυαλό όλων πρέπει να είναι στο ματς που προηγείται από εκεί και πέρα δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μετά από 3-4 μέρες. Δεν μπορείς να αδιαφορείς για κανένα παιχνίδι σίγουρα ο στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά δεν μπορείς να αδιαφορήσεις".

Καραγκούνης: "Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην πρόκληση"

Εχει συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και είναι άριστος γνώστης της ιταλικής πραγματικότητας στο Καμπιονάτο και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Καραγκούνης εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και μιλώντας καταλάβαινες πως ο "τυπάρας" και οι "πράσινοι" είναι προσηλωμένοι στον στόχος τους, που όπως είπε είναι το ματς με την Ρόμα και η πρόκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν μπορούμε να αντισταθούμε σ’ αυτή την πρόκληση".

Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" με αθλητική ενδυμασία, αφού ακολουθούσε η προπόνηση μίλησε για την δύσκολη αποστολή που έχει η ομάδα του παρά το μικρό προβάδισμα. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως οι παίκτες δεν μπορούν να διαλέγουν παιχνίδια και μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται το ματς με τον Πανιώνιο, εφόσον υπάρχει η προοπτική της πρόκρισης στους "16" του Europa League κόντρα στην φορμαρισμένη Ρόμα.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης:



" Έχουμε έρθει εδώ ξέρουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο μετά το σκορ του πρώτου ματς θεωρώ ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Η Ρόμα πρέπει να επιτεθεί για να μας βάλει γκολ και να μην δεχθεί. Θεωρώ ότι έχουμε προβάδισμα αλλά το έργο μας θα είναι δύσκολο. Εμείς ήμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι και το περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει".


Γνωρίζεις περισσότερο από τον καθένα το Ιταλικό ποδόσφαιρο η Ρόμα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά έχει απουσίες πόσο θα την επηρεάσουν και τι πιθανότητες δίνεις;


"Καταρχήν η Ρόμα είναι μεγάλη ομάδα για να σταθεί σε 2-3 απουσίες αν και είναι σημαντικές. Έχει ένα ρόστερ πολύ μεγάλο και βλέπουμε τι έχει κάνει στο Ιταλικό πρωτάθλημα κερδίζει το ένα ματς μετά το άλλο και μάλιστα σημαντικά παιχνίδια και εμείς έχουμε απουσίες και πολλά παιχνίδια που παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές οπότε έχουμε επιβάρυνση.

Δεν μου αρέσει να μιλάω με πιθανότητες απλά όπως είπα έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Ξεκινάει το ματς με 0-0 οπότε περνάμε εμείς. Θα ακούσουμε τον προπονητή μας στην τακτική μας για να κατέβουμε στο ματς για το καλύτερο δυνατό".

Ο κ. Νιόπλιας είπε ότι θα γίνουν αλλαγές, προσωπικά θα προτιμούσες να ξεκουραστείς αύριο για να παίξεις την Κυριακή;


"Κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει το επόμενο παιχνίδι πόσο μάλλον όταν παίζεις στην Ρώμη κόντρα στην Ρόμα και είσαι απέναντι σε κάτι που αν γίνει θα είναι τεράστια επιτυχία. Ο προπονητής βάζει τα πράγματα σε σειρά και το τι θέλουμε περισσότερο ή όχι. Εμείς σαν παίκτες δεν τίθεται θέμα αν θέλουμε να διαλέξουμε κάτι.


Να δούμε ένα ματς σαν το αυριανό
(σ.σ. Πέμπτη) και να μην έχουμε το μυαλό μας εκεί. Μου έκανε εντύπωση
πως αρκετός κόσμος μας έλεγε θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά το βράδυ που θα είναι στις εξέδρες θα θέλουν να δουν την ομάδα να φεύγει με την πρόκριση.




Μια ομάδα που έρχεται να παίξει εδώ για τους "16" του ΟΥΕΦΑ και να λέει ότι θέλουμε το πρωτάθλημα όποιος και αν παίξει θα πρέπει να έχει το μυαλό του στην πρόκριση και όχι στο παιχνίδι της Κυριακής".


Στα τελευταία παιχνίδια μια γκίνια κυνηγάει τον Παναθηναϊκό αν σου έλεγαν ότι η ομάδα θα χάσει αύριο και θα κερδίσει τα επτά ματς πρωταθλήματος τι θα διάλεγες;


"Είπα και προηγουμένως δεν μπορούμε να διαλέξουμε τα θέλουμε όλα, ισορροπούμε σε μια κλωστή και είμαστε και στους τρεις στόχους μέσα. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή την πρόκληση. Είμαστε παίκτες του Παναθηναϊκού και κατεβαίνουμε για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια.

Δεν μπορώ να διαλέξω πρέπει να προσπαθήσουμε σε όλα το ίδιο. Οφείλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς. Με τον αν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Και με την Ρόμα που λέτε ότι είχαμε τύχει μέχρι το 1-1 δεν είχαμε τύχη. Όταν βάζεις γκολ στο 85’ και στο 88’ έχεις τύχη.

Μέχρι εκείνο το σημείο εμείς έπρεπε να κερδίζαμε. Δεν υπάρχει θέμα τύχης, πρέπει να μπαίνουμε μέσα και να κερδίζουμε. Εμείς θέλουμε τις νίκες με οποιοδήποτε τρόπο είτε παίζοντας καλά είτε όχι".





Αποθέωση στην προπόνηση...

Η προπόνηση του Παναθηναϊκού στο εκπληκτικό Ολίμπικο έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση και παρουσία περίπου 150-200 οπαδών που μαζί με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να δούν τα πρώτα 20 λεπτά.

Οι φίλοι της ομάδας θέλοντας να δείξουν ότι είναι κοντά στην ομάδα εκτός από τα όσα συνέβησαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αλλά και το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Ρόμα, φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα ενώ δεν έλειψε και ο ύμνος του «τριφυλλιού» που άπαντες τραγούδησαν όρθιοι.

Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ότι είναι στο πλευρό της ομάδας ενώ έστελναν και μηνύματα πρόκρισης με τα συνθήματα. "ΠΑΟ θρησκέια Θύρα 13", "Ελλας, Ευρώπη, Παναθηναϊκός", "ΠΑΟ, μπορείς, μπορείς να προκριθείς".



Σε ότι αφορά, το αγωνιστικό μέρος μετά από λίγο τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλες ο Νίκος Νιόπλιας με την βοήθεια των Βαζέχα και Νιόπλια, χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, την ώρα που οι τερματοφύλακες ήταν μαζί με τον δικό τους τεχνικό κ. Αλεξούδη.

Άσπροι: Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Νίνης, Ρουκάβινα, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Δάρλας, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος .

Μοβ: Μαρίνος, Βύντρα, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Σαριέγκι, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Καρνέζης .


Βίντεο από την συνέντευξη Τύπου




















































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ