ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νιόπλιας: "Εχουμε έναν τελικό την Κυριακή"

Νιόπλιας: "Εχουμε έναν τελικό την Κυριακή"
Νιόπλιας, οδηγίες, Παναθηναϊκός

Νιόπλιας: "Εχουμε έναν τελικό την Κυριακή". Δηλώσεις Ζιλμπέρτο, Σαλπιγγίδη και Κατσουράνη ενόψει "Ηρα"

Νιόπλιας: "Εχουμε έναν τελικό την Κυριακή"

Προσγειωμένος στην πραγματικότητα και χωρίς διάθεση για πανηγύρια εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ελληνας τεχνικός του "τριφυλλιού" μίλησε για τον τελικό όχι της 24ης Απριλίου αλλά αυτό της 11ης Απριλίου κόντρα στον Ηρακλή, που με νίκη ή ισοπαλία δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή στην ομάδα του.

" Δεν σκεφτόμαστε από τώρα τον τελικό του Κυπέλλου. Έχουμε έναν τελικό την Κυριακή απέναντι στον Ηρακλή.

Είχαμε το καλό σκορ του πρώτου αγώνα και προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός και με τέτοιες συνθήκες δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Γι' αυτό βάλαμε ψηλά παιδιά, προκειμένου να μην κινδυνέψουμε από στημένες φάσεις.

Περάσαμε στον τελικό, είμαστε καλή ομάδα και στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία



" είπε ο 45χρονος προπονητής ο οποίος κληθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν λέγοντας χαρακτηριστικά: " Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφικά θέματα, αφού έχουμε τόσα σημαντικά θέματα μπροστά μας".

Σαλπιγγίδης: "Εχω μπροστά μου να κατακτήσω δύο τίτλους με ΠΑΟ"

Για τους δύο τίτλους (πρωτάθλημα και Κύπελλο) που έχει να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό και όχι τα όσα μεταγραφικά σενάρια κυκλοφορούν, μίλησε μετά το ματς στα Ιωάννινα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

" Είχαμε να διαχειριστούμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Παίξαμε έξυπνα και καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό. Σίγουρα η εμφάνιση δεν είναι αυτή που θέλαμε, αλλά πολλές φορές μετράει το να πετυχαίνεις τους στόχους σου, είπε ο διεθνής επιθετικός που χειροκροτήθηκε από μερίδα οπαδών ενώ έβγαλε και φωτογραφίες με μικρούς φίλους που ήταν στο γήπεδο.

Ο "Σάλπι" ρωτήθηκε για τη μεταγραφολογία που υπάρχει γύρω από το όνομά του και εκείνος ήταν απόλυτως σε ότι αφορά τις σκέψεις του: " Δεν ωφελεί σε τίποτα να μιλάμε γι’ αυτό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εχω μπροστά μου δύο τίτλους να κατακτήσω με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι που με ενδιαφέρει εμένα και τους συμπαίκτες μου."

Ο επιθετικός του "τριφυλλιού" μίλησε και για το ματς-σταθμό με τον Ηρακλή την Κυριακή αναφέροντας: " Μαθηματικά χρειαζόμαστε τον βαθμό, αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη."

Τέλος, ρωτήθηκε και πήρε θέση για τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού, ΠΑΣ Γιάννινα, λέγοντας: " Ο ΠΑΣ είναι μία καλή ομάδα, με καλό υλικό. Θα είναι κρίμα να πέσει. Αλλά όπως κάθε ομάδα που διεκδικεί την παραμονή της θα τα δώσει όλα ως το τέλος."

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Τελικός για μας με Ηρακλή"

Εχει αγωνιστεί σε γήπεδα παλάτια, σε γήπεδα που πολλοί θα ζήλευαν, ωστόσο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ένιωσε την πραγματικότητα των "Ζωσιμάδων", αφού ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για το γήπεδο που είχε πολλά χάλια ενώ μίλησε και για το ματς που ίσως στέψει τους "πράσινους" πρωταθλητές με τον Ηρακλή.

" Ήταν απίθανο να μπορέσεις να παίξεις σε αυτό το γήπεδο. Είναι από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους που έχω παίξει στην καριέρα μου. Το μόνο που μετρά είναι ότι πήραμε την πρόκριση".

Αρχικά ο αρχηγός της Σελεσάο μίλησε για τον κακό αγωνιστικό χώρο, τονίζοντας: " Ήταν ένας από τους πιο βασικούς. Καμιά φορά όταν υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, όταν επανέρχεσαι δεν είσαι σε τόσο καλή κατάσταση.

Στο πρώτο ματς είναι πιο δύσκολο να ανταποκριθείς. Εμείς πήραμε την πρόκριση και κοιτάμε το επόμενο ματς κόντρα στον Ηρακλή

".

Σε ερώτηση για το πως νομίζει ότι θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή την Κυριακή, ο Βραζιλιάνος άσος απάντησε:

" Είναι ένας τελικός για μας. Είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κι αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Να κερδίσουμε και να σηκώσουμε τον τίτλο".

Κατσουράνης: "Η ουσία είναι ότι είμαστε στον τελικό"

Στην ουσία του παιχνιδιού που είχαν στο "τριφύλλι" που τους έδωσε το εισιτήριο για την 24η Απριλίου και το ματς με τον Αρη, μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης.

" Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να πάρουμε αυτό που θέλαμε, την πρόκριση. Απορώ πως εν έτη 2010 υπάρχουν τέτοιοι αγωνιστικοί χώροι. Η αλήθεια είναι ότι το ξέραμε, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια κατάσταση", υποστήριξε ο διεθνής μέσος που είχε ρόλο κεντρικού αμυντικού στα Γιάννινα.

Ο "Κατσούρ" εκτός από τον αγωνιστικό χώρο μίλησε για την ουσία στο ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι παρά την μέτρια εμφάνιση, οι "πράσινοι" πήγαν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο.

" Δεν μπορεί να σταθεί απόλυτα ως δικαιολογία, διότι και εμείς δεν παίξαμε καλά. Η ουσία είναι ότι είμαστε στον τελικό."

Αναστόπουλος: "Μας στεναχωρεί η ισοπαλία

Απαντες στα Γιάννινα "ζουν και αναπνέουν" για τον δικό τους "τελικό" με τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο που θα κρίνει πολύ την παραμονή ή όχι του συλλόγου στην Σούπερ Λίγκα.

Αυτό τόνισε και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα και έδωσε το σύνθημα νίκης με τους Κρητικούς.

" Η ομάδα μου έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και το χάρηκε ο κόσμος. Στο διάστημα που είμαι στην ομάδα έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου ο αγωνιστικός χώρος, ενώ έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα σε αρκετά παιχνίδια. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν σήμερα οι ευκαιρίες που χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ευκαιρίες, ενώ σε μας έλειψε το γκολ, που είναι και αυτό που δίνει την ουσία. Μας στενοχωρεί η ισοπαλία, αλλά πλέον κοιτάζουμε το ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Η νίκη είναι μονόδρομος και θέλουμε να είμαστε ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι

".

Εφεση και Παναθηναϊκός αλλά και Κυργιάκος

Αρκετά επεισόδια θα δούμε τελικά στην διαμάχη Παναθηναϊκού και Κυργιάκου. Η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών συνεχίζεται αφού εκατέρωθεν άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστηρίου της Λοζάνης.

Μετά την προχθεσινή ετυμηγορία πως ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ καλείται να πληρώσει στον Παναθηναϊκό, το ποσό των 55.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταγραφή του στη Ρέιντζερς το καλοκαίρι του 2005, και την δεδομένη στιγμή που το "τριφύλλι" ζητούσε 1.500.000 ευρώ που προβλεπόταν από τη ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Ετσι και οι δύο πλευρές προχώρησαν στην έφεση, διεκδικώντας το σύνολο του ποσού, αντίστοιχαμε την οριστική απόφαση να αναμένεται σε δύο μήνες περίπου.





















































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ