ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νιόπλιας: "Μια χαίρεσαι και μια λυπάσαι"

Νιόπλιας: "Μια χαίρεσαι και μια λυπάσαι"
Νιόπλιας (έξαλλος), Ρόμα

Ξέσπασμα Νιόπλια για το επεισόδιο "Κάρα"-Λέτο αλλά και τα σενάρια περί Σαλπιγγίδη. Τι είπε για Ρόμα

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοζανίτης τεχνικός απαντώντας:
- Για το αν η ομάδα του επηρεαστεί από την ήττα με την Καβάλα... " Δεν έχει καμία σχέση το αυριανό ματς. Στο πρωτάθλημα κάτι που χάνεις δεν μπορείς να το ξανακερδίσεις. Ειναι διαφορετικά παιχνίδια αυτά με τη Ρόμα. Περιμένουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και καλύτερο αποτέλεσμα. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχεις την άνεση να σκέφτεσαι ότι μια μέρα έχασα και την άλλη ότι κέρδισα".

- Για το πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός...: " Θα το σχεδιάσουμε πως θα πάξουμε. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι πιο δυνατός, να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση και οι έντεκα παίκτες σε καλή κατάσταση γιατί σε τέτοιο επίπεδο τα λάθη μετρούν περισσότερα. Αλλά και οι παίκτες μας έχουν μεγάλο κίνητρο στα ευρωπαϊκά ματς και δεν φοβάμαι. Αλλωστε και η ιστορία της ομάδας το έχει δείξει αυτό".

- Για το τι φοβάται από την Ρόμα...: " Παίζουνε πολύ καλά τον αιφνιδιασμό. Μαζεύονται στο κέντρο και περιμένουν να σου βγουν στην κόντρα. Είναι οργανωμένη ομάδα και το δείχνουν τα αποτελέσματά της αυτό".

- Για το αν είναι καλό να κρατήσει το μηδέν στο α' ματς...: " Το μηδέν είναι σημαντικό για την άμυνα. Το 0-0 σαν σκορ είναι καλό, το 1-0 καλύτερο, το 2-0 είναι φανταστικό. Αν παίξεις όμως για το 0-0 μπορείς να φας ένα γκολ και να χάσεις και εμείς δεν θα μπούμε με τέτοια νοοτροπία στο γήπεδο".

- Για το αν θα προβεί σε αλλαγές...: " Σε κάθε ματς θα παίζουν αυτοί που αξίζουν να παίξουν. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Μπορεί να παίξουν οι ίδιοι παίκτες, αλλά με διαφορετική τακτική. Θα δούμε".

- Για την απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα...: " Ας μην παίξει ο Ζιλμπέρτο αύριο και να παίξει την Κυριακή και να τον έχουμε υγιέστατο έως το τέλος της περιόδου. Ηταν σε καλή κατάσταση και βοηθάει και αγωνιστικά και ψυχολογικά την ομάδα".

- Για το πως περιμένει την ομάδα του...:" Περιμένουμε μια καλή εμφάνιση και να παρουσιαστούμε δυνατοί και να κοντράρουμε όλες τις ομάδες".

Το ξέσπασμα του επαγγελματία κόουτς

Εν συνεχεία ο Νίκος Νιόπλιας "ξέσπασε" όταν ρωτήθηκε για διαχωρισμό Ελλήνων και ξένων παικτών στα αποδυτήρια με αφορμή και το επεισόδιο του Καραγκούνη με τον Λέτο, ενώ απάντησε και στα σενάρια μη παρουσίας του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα.

Αν έχετε πρόβλημα στην οικογένεια βγαίνετε και μιλάτε δημόσια; Είμαι 2 μήνες εδώ και δεν είμαι άδικος, είμαι πολύ σωστός απέναντί σας. Τι θα πει αιωρείται, και εγώ μπορώ να πω ότι θέλω. Δεν το καταλαβαίνω. Είμαι εξηγημένος. Και σας απαντώ σε κάθε ερώτηση. Θα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Το καλύτερο παίκτη να φέρεις μπορεί κάποιος να τον βγάλει άχρηστο.

Επεισόδιο έγινε. Γίνονται αυτά. Παίζαμε μπουνιές εμείς στα αποδυτήρια. Έχουν πλακωθεί 5-6 φορές παίκτες μέσα στο γήπεδο, όπως έχουμε δει στο ευρωπαίκό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι, λύνεται; Θα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αυτό θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια. Το λέω ειλικρινά. Όσοι ξένοι παίζουν, τόσοι ξένοι παίζουν.

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν έπαιζε ο Σπυρόπουλος, δεν έπαιζε ο Καραγκούνης, δεν έπαιζε ο Κατσουράνης; Από τους ξένους έπαιζε ο Γκάμπριελ και τώρα ο Καντέ. Το θέμα είναι που μένει. Δεν έχει να κερδίσει η ομάδα κάτι. Πάνω από όλα υπάρχει η ομάδα. Η ζωή συνεχίζεται.





Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν θα ταξιδεύσει στην Θεσσαλονίκη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας:

Ποιος το λέει αυτό; Όποιος το πιστεύει να με ρωτήσει εμένα τώρα. Πρέπει να είστε ειλικρινείς. Ωραίοι τύποι. Να κοιτάτε να βοηθάτε το ποδόσφαιρο.

Δεν διαβάζω εφημερίδες. Μια μέρα διάβασα γιατί μου την έφερε κάποιος στην καφετέρια. Αν δεν υπήρχαν οι εφημερίδες δεν θα υπήρχε η μπάλα στην Ελλάδα. Στην Αγγλία και την Γερμανία γεμίζουν τα γήπεδα, χωρίς την βοήθεια του Τύπου. Αν δεν γράψετε ο καταπληκτικός λαός, ο υπέροχος τάδε, εδώ δεν πάνε. Μπορεί να έχετε ένα σωρό κακά αλλά αυτοί κρατάνε το ποδόσφαιρο.

Εμείς δεν θα το γεμίσουμε ποτέ αν δεν τους φανατίσετε. Είναι ακραίος ο Τύπος. Την μία είμαστε Θεοί και μας σηκώνετε ψηλά και την άλλη μας δίνετε μια σφαλιάρα και μας πάτε τελείως κάτω. Δεν γίνεται μια να είσαι καλός και την άλλη κακός.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαι στην ομάδα. Μπορεί δέκα χρόνια, μπορεί έναν, μπορεί έναν μήνα. Θέλω να είμαι ειλικρινείς απέναντί σας, όπως και εσείς. Ηρθε ο Ααντ Ντε Μος να μου πει τι εμένα την Κυριακή; Είπα εγώ κάτι στον Κούπερ, ή στον Μπάγεβιτς; Του έδωσα συγχαρητήρια εγώ που με νίκησε. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι πάνω απ' όλα"





.

Καντέ: "Θα αντιδράσουμε όπως πρέπει":

Για την επόμενη μέρα μετά την ήττα από την Καβάλα και την αντίδραση του Παναθηναϊκού που για λίγο θα ξεχάσει την Σούπερ Λίγκα μίλησε ο Σεντρίκ Καντέ που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του. Ο αμυντικός από το Μάλι αναφέρθηκε στην ψυχολογία της ομάδας και μίλησε για τις απουσίες των Τότι και Τόνι αλλά και την ποιότητα των "τζιαλορόσι".

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ατυχές αποτέλεσμα, μετά τα όσα έγιναν από την ήττα με Καβάλα. Θα είναι άλλο το ματς με Ρόμα; " Μες στην περίοδο έχουμε ξαναβεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις και έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να αντιδράμε. Αύριο (Πέμπτη) είναι μια άλλη διοργάνωση. Αλλο είναι το πρωτάθλημα, και αλλό το Europa League. Ομως στο πρωτάθλημα έχουμε δύο ισοπαλίες, μαι νίκη και μια ήττα που μας δυσαρέστησε.

Μπορούμε ωστόσο να ξεφύγουμε λίγο σε σκέψη από το πρωτάθλημα με το ευρωπαϊκό ματς. Πρέπει να παίξουμε καλά. Και μετά από 2-3 μέρες θα ξαναεπιστρέψουμε στο πρωτάθλημα και το μυαλό μας στο ματς με ΠΑΟΚ για να νικήσουμε αφού είναι ο βασικός μας στόχος.

"

Σας πεισμώνει η ήττα από την Καβάλα; " Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς η ψυχολογία της ομάδας είναι θετική. Είναι από τις πιο άτυχες στιγμές μας στο πρωτάθλημα αυτή η ήττα της Κυριακής. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι και θα αντιδράσουμε όπως πρέπει"

Οτι δεν ήρθαν Τότι και Τόνι στην Ελλάδα νιώθετε πιο άνετα στην άμυνα: " Αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλούς διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ μεγάλη η ποιότητα της Ρόμα. Θα είναι μια σκληρή βραδιά για όλους μας."
































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ