ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νιόπλιας: "Να ξεφύγουμε από την μιζέρια"

Νιόπλιας: "Να ξεφύγουμε από την μιζέρια"
νιοπλιας

"Να ξεφύγουμε από την μιζέρια" είπε ο Νίκος Νιόπλιας για την κλήρωση και μίλησε για 50-50 πιθανότητες

" Είναι μια καλή κλήρωση. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Πιστεύω ότι και οι παίκτες θέλουν να βρίσκουν απέναντί τους τέτοιες ομάδες σαν τη Ρόμα. Μου αρέσουν οι ομάδες που προέρχονται από μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ιστορία, αλλά και ο Παναθηναίκός είναι μεγάλη ομάδα και ιστορική.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να μη φοβόμαστε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί στο 50-50. Δεν νομίζω ότι η Ρόμα διανύει την καλύτερη της περίοδο τη δεδομένη στιγμή. Δεν πρόκειται για ομάδα του βεληνεκούς της Λίβερπουλ ή της Γιουβέντους. Με πίστη και σεβασμό προς τον αντίπαλο θα τα καταφέρουμε"

πρόσθεσε ο 44χρονος τεχνικός των "πράσινων" και συμπλήρωσε:

" Μερικές χώρες τις έχουμε από μικρές ηλικίες. Έτσι γίνεται με Ιταλούς, Πορτογάλους, Βέλγους. Πρέπει να προχωράμε στην Ευρώπη, να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Για μας είναι θετικό ότι έχουμε το πρώτο παιχνίδι μέσα. Οι Ιταλοί παίζουν για το 0-0, πράγμα που σημαίνει ότι αν πετύχουμε ένα γκολ θα είναι καλό για εμάς, με 2-0 ακόμη καλύτερα."

Στην αναφορά του για τον νέο προπονητή των "τζιαλορόσι", Κλαούντιο Ρανιέρι, είπε χαρακτηριστικά: " Έχει διαφορετική φιλοσοφία από τον Σπαλέτι που αντικατέστησε. Εφαρμόζει συνήθως το σύστημα 4-4-2, ενώ ο Σπαλέτι έπαιζε τελείως διαφορετικά. Άλλη ομάδα από την εποχή Σπαλέτι. Τότε έπαιζε ένα σύστημα που δεν μπορούσαμε καλά-καλά να το καταλάβουμε, ένα 4-6-0 με Τότι, Ταντέι, Βούιτσιτς. Τώρα με Ρανιέρι έχει μπει σε καλούπια και οι παίκτες έχουν μικρότερη ελευθερία κινήσεων".

Τέλος, για το αν οι "πράσινοι" ενισχυθούν τον Ιανουάριο, υποστήριξε: " Είναι φυσιολογικό ότι χρειάζονται όλες οι ομάδες ενίσχυση. Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ όλα έναν κεντρικό αμυντικό και εκεί στοχεύουμε. Όμως, από ‘κει και πέρα, ακόμα και αν δεν ενισχυθούμε σε αυτή τη θέση, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε".

Βαζέχα: "Οι πιθανότητες είναι 50-50"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις και εκτιμήσεις του βοηθού του Νιόπλια, Κριστόφ Βαζέχα που σε δηλώσεις του μετά την κλήρωση τόνισε πως οι πιθανότητες για πρόκριση κόντρα στην Ρόμα είναι 50-50. Ο παλαίμαχος Πολωνός άσος μίλησε ακόμα:

- για την κλήρωση των «32» με τη Ρόμα: " Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι δύσκολη η κλήρωση με τη Ρόμα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα εμείς και η Ρόμα αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί. Βλέπουμε πολλές, θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες να νικάνε μεγαλύτερες. Εμάς μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι. Τα παιχνίδια με τους Ιταλούς είναι σε 2 μήνες. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα δύο ματς. Οι πιθανότητες είναι 50-50".

- για την αγωνιστική κατάσταση της Ρόμα: " Σήμερα μπορεί να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά σε δυο μήνες δεν ξέρουμε πως θα είναι. Έτσι έγινε και με την Ατλέτικο το καλοκαίρι. Όταν έπαιξε μαζί μας ήταν σε φουλ φόρμα και μετά στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν μπορούσε να πάρει νίκη".

- για τις ιταλικές ομάδες: " Πιστεύω πως με ιταλικές ομάδες ο Παναθηναϊκός έχει μοιρασμένες πιθανότητες. Μπορεί να αποκλειστεί αλλά μπορεί το ίδιο εύκολα και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είναι καλό που παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί και μετά βλέπουμε".

- για το αν συμφέρει τον Παναθηναϊκό το 0-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ: " Πάντα ως Παναθηναϊκός θέλουμε να κερδίζουμε στα παιχνίδια. Αν έρθει 0-0 το πρώτο ματς πιστεύω πως το πλεονέκτημα το έχει η φιλοξενούμενη ομάδα στον επαναληπτικό".

- για την φάση των «16» όπου ο Παναθηναϊκός να προκριθεί, θα βρει αντίπαλο μία εκ των Σταντάρ, Σάλσμπουργκ: " Σίγουρα είναι πολύ καλή η κλήρωση. Εμείς καλούμαστε να περάσουμε πρώτα το δύσκολο ματς με τη Ρόμα. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας το αυριανό παιχνίδι, να κερδίσουμε και να κάνουμε ευχάριστες διακοπές".

- για την επιστροφή του στην Παιανία: " Είναι μεγάλη χαρά για μένα που πέντε χρόνια μετά από την απόφασή μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο, είμαι ξανά στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά από όταν ήμουν εγώ στην Παιανία, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή".





















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ