ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νιόπλιας: "Θα παίξουμε για τη νίκη"

Νιόπλιας: "Θα παίξουμε για τη νίκη"
νιοπλιας

Να παίζουν σαν ομάδα για να είναι νικητές ζήτησε ο Νιόπλιας από τους παίκτες ενόψει Ντιναμό Β. (vds)

Ο Έλληνας τεχνικός, στην πρώτη του ουσιαστικά γνωριμία με τους δημοσιογράφους, ως προπονητής των "πρασίνων", τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί για τη νίκη κόντρα στους Ρουμάνους: " Χαίρομαι πολύ που γνωριζόμαστε εδώ για πρώτη φορά. Βλέποντας αυτόν τον αριθμό των δημοσιογράφων, καταλαβαίνω και πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός και πόσο μεγάλη απήχηση έχει. Θα παίξουμε για τη νίκη. Απλώς βλέποντας το παιχνίδι πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Καμιά φορά λέμε, βολεύεσαι και με την ισοπαλία, παίζεις για την ισοπαλία και στο τέλος δεν έχεις καλό αποτέλεσμα".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα παιχνίδια που απομένουν στο "τριφύλλι" μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος: " Χρειαζόμαστε τρεις νίκες και μετά έχουμε όλο το χρόνο να προσθέσουμε κάτι. Τα τρία επόμενα παιχνίδια πρέπει να είναι νικηφόρα για την ομάδα μας".

Όσο για το τι έχει δει στη μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δήλωσε: " Έχουμε πολλά θετικά και πρέπει όλα αυτά να τα βγάλουμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, τη συμπεριφορά μας, την προπόνησή μας, αλλά και όσα είδα σε επίπεδο θέλησης στο παιχνίδι με τον Ηρακλή".

Για το τι περιμένει από τον αγώνα με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, τόνισε: " Την έχω δει την Ντιναμό σε δύο-τρία παιχνίδια της. Βασίζεται στο ιταλικό στιλ, είχε Ιταλό προπονητή, έχει κοντά τις γραμμές της και χρησιμοποιεί σφικτό αμυντικό παιχνίδι".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα ή το θέαμα και επεσήμανε σχετικά: " Λέμε ότι η νίκη είναι καλό συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο. Δεν ξεκινάς όμως να πεις αντιποδόσφαιρο, φτάνει να πάρω τη νίκη. Όχι, σε καμία περίπτωση".

Για το αν πρέπει να πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στον Παναθηναϊκό, είπε: " Δεν είναι όλα τα πράγματα στραβά. Υπήρχε ένας αναγνωρισμένος προπονητής και δεν χρειάζεται να μιλάμε αρνητικά για κανέναν. Τα θετικά τα κρατάμε για να προχωρήσουμε. Για μένα δεν είναι ποδόσφαιρο να ισοπεδώνεις τα πάντα όταν φεύγει κάποιος. Μπορεί να μην κολλήσεις κάπου, να πας κάπου αλλού και να πετύχεις μεγάλα πράγματα. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο".

Τέλος, του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Σωτήρη Νίνη, αλλά και για τον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. " Φέτος είχε πολύ χρόνο συμμετοχής ο Νίνης και το έχω πει, είτε κάποιος είναι παιδί, είτε είναι μεγάλος. Πρέπει πρώτα απʼ όλα ο παίκτης να ευχαριστιέται που παίζει ποδόσφαιρο και όλο αυτό το εισπράττει και ο ίδιος και ο κόσμος και ο σύλλογος. Πιο πολύ μου άρεσε η αντίδραση των παικτών που πανηγύρισαν κατʼ αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να είμαστε νικητές, πρέπει να παίζουμε σαν άντρες, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα. Όχι μόνο μέσα στον σύλλογό μας, αλλά όλος ο κόσμος έχει προσδοκίες για ένα ταλέντο που θέλουν να φτάσει ψηλά. Στο χέρι του είναι να δικαιώσει τις προσδοκίες", δήλωσε αναφερόμενος στον Νίνη, ενώ για τον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ υπογράμμισε:

" Σαφώς θα θέλαμε ένα καλύτερο γήπεδο, γιατί όταν παίζουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο ο αντίπαλός μας παίζει κλειστά. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τη διακοπή, εφʼ όσον γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ανακατασκευή. Έπαιξα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, πέρασα μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, πήρα τίτλους και τον τίτλο θέλω να πάρω και ως προπονητής".

Βίντεο από στιγμιότυπο των δηλώσεων του Νιόπλια



Χριστοδουλόπουλος: "Δεν μας αρκεί η ισοπαλία"

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός δεν αρκείται στην ισοπαλία και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τον κόσμο του, παίρνοντας άλλη μία νίκη επί των Ρουμάνων: " Εμείς θέλουμε να νικήσουμε δεύτερη φορά. Δεν μας αρκεί η ισοπαλία. Για τη νίκη θα παίξουμε, να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο με καλό ποδόσφαιρο και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση".

Για το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι είναι αδιάφοροι, τόνισε: " Ισχύει ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αλλά κι εμείς έχουμε δείξει ότι παίζουμε καλύτερα με ομάδες που έρχονται να παίξουν ποδόσφαιρο. Αν βρίσκουμε χώρους, είμαστε πολύ επικίνδυνοι".

Για το αν προτιμάει το πρωτάθλημα ή το Europa League, είπε: " Είμαι σε μεγάλο σύλλογο και θέλουμε και τα δύο. Η ιστορία δεν μας αφήνει αδιάφορους σε καμία διοργάνωση και είμαστε εδώ για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, ακόμη και στο Κύπελλο Ελλάδας".

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πατάει μαζικά στην αντίπαλη περιοχή, δήλωσε: " Φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι με το νέο προπονητή, ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Ο προηγούμενος προπονητής μας ζητούσε να μένουμε στις γραμμές ανοικτά στην επίθεση. Ήδη από το Σάββατο νομίζω ότι κινούμαστε περισσότερο προς την κατεύθυνση να γεμίσουμε την αντίπαλη περιοχή. Στο γκολ και ο Σωτήρης και ο Σισέ και εγώ ήμασταν εντός περιοχής και σε καλές θέσεις".

Βίντεο από στιγμιότυπο των δηλώσεων του Χριστοδουλόπουλου



Αλλαγές και συστάσεις Νιόπλια σε παίκτες

Αυτό που θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του στο παιχνίδι μέσα ο τεχνικός των "πράσινων" Νίκος Νιόπλιας είναι να μην δίνουν δίκαίωμα στον αντίπαλο να τους αμφισβητεί. Αυτό ζήτησε και πάλι ο 44χρονος τεχνικός μιλώντας:

" Πρέπει να δείτε με προσοχή το παιχνίδι με τη Ντιναμό. Θέλω να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε την πρόκριση αφού αυτό είναι σημαντικό για εμάς και την ομάδα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να μην τους αφήσουμε να πιστέψουν ότι θα κερδίσουν. Δεν πρέπει να τους δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα

" τόνισε ο Κοζανίτης τεχνικός που αγωνιστικά δεν αποκλείεται να κάνει δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα.





































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ