ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Νιόπλιας: "Βλέπω τον εαυτό μου"

Νιόπλιας: "Βλέπω τον εαυτό μου"
Κουτσιανικούλης

Ο Ν.Νιόπλιας, στο SPORT 24, για την προσωπική του ανακάλυψη, τον Βασίλη Κουτσιανικούλη(vds)!

"Μιχάλη εγώ παίζω". Το φιλικό της εθνικής Νέων με το Κορωπί, βρίσκεται σε εξέλιξη όταν ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Νίκος Νιόπλιας γύρισε προς τον συνεργάτη του Μιχάλη Ιορδανίδη: "Βρε Μιχάλη, σαν να βλέπω τον εαυτό μου" είπε ο έμπειρος τεχνικός, που λίγα λεπτά πριν είχε εμπιστευτεί τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το παλικάρι από την Χάλκη, θυμάται τα πρώτα του βήματα μέσω του «SPORT 24», ενώ ήταν ο πρώτος που τον χειροκρότησε για την μεγάλη παράσταση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ.

"Μπράβο του, χαλάλι. Θα αφήσει εποχή. Το παιδί είναι τρομερό" μας λέει ο Νίκος Νιόπλιας που είχε δει πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια τον νεαρό στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής, με την ομάδα του τον Ηρακλή Χάλκης. "Είχαμε κάποιες πληροφορίες με τον Μιχάλη Ιορδανίδη από το σκάουτινγκ που κάναμε και τον είδαμε. Ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Τον καλέσαμε αμέσως στην εθνική και είχαμε δύο φιλικά με μικρότερες ομάδες, αρχικά με δ’ εθνική και μετά με το Κορωπί. Το πρώτο φιλικό ήταν για να παίξουν οι νέοι παίκτες που είχαμε καλέσει για πρώτη φορά.

Τον βάλαμε μέσα και έκανε απίστευτα πράγματα. Έβαλε 2-3 γκολ, έφτιαξε άλλα τόσα και είπαμε με τον Μιχάλη να τον βγάλουμε για να παίξει και την άλλη μέρα με το Κορωπί. Εκεί να δεις τι έκανε. Πέρασε σε κάποια φάση όλη την ομάδα και κέρδισε πέναλτι, ενώ είχε και δοκάρι. Αμέσως καθιερώθηκε απλά δεν έπαιξε στα προκριματικά του ευρωπαϊκού εξ’ αιτίας μιας θλάσης που υπέστη με την ομάδα του τον Ηρακλή.

Τον πήραμε όμως στα τελικά της Αυστρίας και έπαιξε στον τελικό με την Ισπανία ως αλλαγή"



λέει ο τεχνικός της εθνικής Νέων, που δεν εντυπωσιάστηκε με τα επιτεύγματα του μικρού στο Μαρούσι.

"Βασίλης όπως... Λιονέλ"

"Όσοι δεν τον είχατε δει, σας εντυπωσίασε με τον Παναθηναϊκό, αλλά έπρεπε να τον δείτε μια εβδομάδα πριν στο φιλικό με τη Βουλγαρία στη Σόφια. Έκανε απίστευτα πράγματα και όταν τον αντικατέστησα στο 65’, ένα ολόκληρο στάδιο χειροκροτούσε όρθιο, όπως έγινε δηλαδή τώρα και με τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Οι συμπαίκτες του τον φωνάζουν "Λιονέλ" παρομοιάζοντάς τον με τον Μέσι, όχι μόνο λόγω των μακριών μαλλιών του, αλλά και της ικανότητάς του στο παιχνίδι. Όταν τον είδα για πρώτη φορά στο γήπεδο, μου θύμισε τον εαυτό μου. Έτσι είχα μπει και εγώ μικρός, αριστερό χάφ, με μακριά μαλλιά και έπαιξα αμέσως από τη Δ΄ Εθνική στον ΟΦΗ, έχοντας ζήσει το χειροκρότημα στη Θεσσαλονίκη σε ένα ματς με τον Αρη, όπου είχα βάλει δύο γκολ"



συνεχίζει ο Νιόπλιας, αλλά ο μικρός δεν ακολούθησε τα βήματά του όσον αφορά την ομάδα, αφού αντί του ΟΦΗ, πήγε στην άλλη ομάδα της Κρήτης τον Εργοτέλη!

"Τον πήρε από τον... ΟΦΗ"


Ο Νίκος Νιόπλιας μας εξηγεί το γιατί: "Είναι φοβερή η ιστορία. Όταν με ρώτησε ο Παύλος Αδάμος, στον ΟΦΗ, του είπα να τον πάρουν με κλειστά μάτια. Αμέσως τον δοκίμασαν και ο Μάουερ ενθουσιάστηκε και μου είπε Νίκο θα τον κλείσουμε. Η ατυχία του ΟΦΗ ήταν ότι τον δοκίμασαν σε ένα φιλικό με τον Εργοτέλη (!) όπου έβγαλε μάτια, βάζοντας και ένα γκολ. Έτσι οι άνθρωποι του Εργοτέλη, την άλλη μέρα πήγαν στη Χάλκη και αγόρασαν τον παίκτη, ενώ η ομάδα του περίμενε ακόμα τα λεφτά από τον ΟΦΗ, που είχε καθυστερήσει να κινηθεί".


Ο τεχνικός της εθνικής πάντως, πανηγυρίζει που ο νεαρός παίζει εκεί. "Για φαντάσου να έπαιζε στον Ολυμπιακό σαν τον Μήτρογλου ή στον Παναθηναϊκό σαν τον Νίνη, πόσες ευκαιρίες θα είχε; Δικαιολογώ όμως τους προπονητές σε αυτές τις ομάδες, που παίζουν το κεφάλι τους. Δεν είναι εύκολο να βάλουν βασικούς τους πιτσιρικάδες. Ο Νίκος Καραγεωργίου, μου είχε πει ότι θα τον χρησιμοποιήσει και το κάνει και τώρα που ο Εργοτέλης πήρε λίγο τα πάνω του μπορεί να τον βάζει και πιο άνετα.

Έχουμε μια εξαιρετική φουρνιά παικτών και με τους συνεργάτες μου έχουν ξεψαχνίσει τη φουρνιά των παιδιών που είναι γεννημένοι από το 1986 έως το 1990. Προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει να διαλέγω με βάση το ταλέντο. Στην εθνική νιώθουν σαν το σπίτι τους, δεν κρίνονται κάθε εβδομάδα, ενώ και εγώ έχω την αμέριστη στήριξη της ομοσπονδίας, που δεν μας κρίνει από ένα και δύο αποτελέσματα, αλλά από το συνολική έργο μας.

Τα παιδιά το διασκεδάζουν στην εθνική και το κλίμα είναι απίστευτο, κάτι που βοηθάει όλους μας. Θα δείτε αυτά τα παιδιά, σε λίγα χρόνια και θα με θυμηθείτε"



καταλήγει ο Νίκος Νιόπλιας, που ένιωσε δικαιωμένος βλέποντας τον νεαρό (δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια τους, γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1988) να πετυχαίνει τα παρθενικά του γκολ στη μεγάλη κατηγορία.

Όλη η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ελλάδα, μιλάει πλέον για τον Βασίλη, αλλά κάποιοι, όπως ο Νιόπλιας, ο Καραγεωργίου και άλλοι, χαμογελούν γιατί ήξεραν αυτό που βλέπουμε τώρα όλοι.

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-3

































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ