ΕΥΡΩΠΗ

Νοβοσέλατς: "Με νόμιζαν σακάτη και μετά με χειροκροτούσαν"

Νοβοσέλατς: "Με νόμιζαν σακάτη και μετά με χειροκροτούσαν"
INTIME SPORTS

Ο Μάρτιν Νοβοσέλατς για τρία χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 80' αποτέλεσε τον αμυντικό ογκόλιθο των "ερυθρόλευκων".

Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό κατακτώντας τίτλους με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ο Νοβοσέλατς γεννήθηκε στην Κροατία και τώρα είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα ανάπτυξης των μικρών εθνικών ομάδων της Κροατίας.

Αφορμή των δηλώσεων του σε κροατική ιστοσελίδα ήταν ο αγώνας της Ελλάδα-Κροατία ωστόσο ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού θυμήθηκε τις ημέρες που αγωνιζόταν στους "ερυθρόλευκους" δείχνοντας ιδιαίτερα υπερήφανος που το μοναδικό ματς που έχασε στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα ήταν το μπαράζ τίτλου με τον Παναθηναϊκό στο Βόλο το 1982.

" Εκτός από τα τρόπαια, αυτό που με κάνει πιο περήφανο είναι ότι σε τρεις σεζόν στην Ελλάδα, δεν έχασα ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ούτε από κάρτες, ούτε από τραυματισμό.

Όταν πήγα στην Ελλάδα, κάποιοι από τους δημοσιογράφους έλεγαν ότι προέρχομαι από τραυματισμό, κάτι που δεν ήταν αλήθεια. Οι Έλληνες ήταν σκεπτικοί, μέχρι που έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι. Θυμάμαι ότι είχαμε επιστρέψει από προπονήσεις που κάναμε στο Λιντζ της Αυστρίας και αμέσως παίξαμε ένα φιλικό στον Πειραιά.

Ξεκίνησα βασικός και έπειτα από 15 λεπτά, όλοι στο στάδιο είχαν σηκωθεί όρθιοι και με χειροκροτούσαν. Είχα κερδίσει τους φιλάθλους και παρέμεινα ένας από τους αγαπημένους τους παίκτες
".


Στη συνέχεια, ο 59χρονος πλέον Νοβοσέλατς θυμήθηκε την τραγωδία της θύρας 7 και τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα.

" Ήταν μετά από ένα ματς με την ΑΕΚ, όπου είχαν παίξει επίσης ο Μπάγεβιτς και ο Βλάντιτς και είχαμε κερδίσει με 6-0. Πήγα σπίτι μετά το γήπεδο, χωρίς να ξέρω τι συνέβη, μέχρι που είδα στην τηλεόραση τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλάει για την τραγωδία".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ