ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νούνιες: "Να κερδίσω φανέλα βασικού"

Νούνιες: "Να κερδίσω φανέλα βασικού"
Νούνιες

Πρώτος στόχος για τον Νούνιες, η φανέλα του βασικού. Λεπτομέρειες από την προετοιμασία...

Αναλυτικά η συνέντευξη:


* Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Ολυμπιακό, τώρα που φόρεσες και για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα;

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ξέρω ότι κάνουμε σκληρή δουλειά, αλλά ακόμα δεν έχουμε μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και κάθε μέρα που περνά θα γνωριζόμαστε περισσότερο μεταξύ μας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να γίνει μια ομάδα καλή".


* Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο ποδόσφαιρο που έπαιζες στην Αργεντινή και αυτό που έχεις δει εδώ μέχρι τώρα;

"Από αυτά που έχω δει, δεν είναι τόσο ελεύθερο. Υπάρχει πίεση, μεγαλύτερη πίεση και πρέπει να καταλάβω κάποια πράγματα διαφορετικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κινούμαι όταν έχω την μπάλα. Καλό αυτό είναι να το κάνω τώρα που είναι νωρίς".



* Εχεις κάνει αρκετές προετοιμασίες και με την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Παρατηρείς διαφορές;

"Εκεί δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και ουσιαστικά στην αρχή όλο το βάρος πέφτει στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Δεν ερχόμαστε σε επαφή με την μπάλα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύουμε εδώ στο Ζέεφελντ. Είμαι καλά και θα είμαι πολύ καλύτερος στο μέλλον".


* Ο Ολυμπιακός έχει φέτος αρκετά λάτιν στοιχεία. Πόσο σε βοηθά αυτό ώστε να προσαρμοστείς στην ομάδα πιο εύκολα;

"Είναι δύσκολο να φύγεις από την Αργεντινή για να έρθεις στην Ευρώπη. Εγώ πάντα ήθελα να φύγω μακριά από την πατρίδα μου. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβω ορισμένα πράγματα και να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, γιατί έχω μέλλον μπροστά μου".


* Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στην επιθετική γραμμή? είστε μαζεμένοι πολλοί καλοί παίκτες. Σε φοβίζει ο πάγκος;

"Εγώ θα παλεύω για να είμαι πάντα στην ενδεκάδα. Να κερδίσω μια θέση βασικού, αλλά σέβομαι όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι εδώ. Εχουν και μεγάλο όνομα και μεγάλη καριέρα. Εγώ πρέπει να μάθω πράγματα από αυτούς, αλλά θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να είμαι πάντα στην ενδεκάδα. Εχω υπομονή, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω το καλύτερο για την ομάδα".


* Πώς θα πανηγυρίσεις το πρώτο γκολ που θα πετύχεις στο Καραϊσκάκη;

"Περιμένω πώς και πώς το πρώτο μου γκολ, αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμα πώς θα το πανηγυρίσω. Στο μυαλό μου βρίσκονται πάντα τα παιδιά μου, η οικογένειά μου".


* Αν μπορούσες να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή συμπατριώτη σου στον Ολυμπιακό, ποιον θα έφερνες;

"Αν θα μπορούσα να πάρω κάποιον παίκτη, θα ήταν ο Γκαμπριέλ Αουτσε. Εχουμε παίξει μαζί στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. Εκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής".


* Εχεις μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις;

"Τα κλασικά. Καλημέρα, καλησπέρα και καλό βράδυ. Θα προσπαθήσω πάντως να μάθω και περισσότερες".


* Εχεις αδυναμία στα τατουάζ. Τα θεωρείς τρόπο ζωής;

"Ναι, φυσικά. Τα τατουάζ που έχω κάνει έχουν πάνω τα ονόματα των παιδιών μου, της γυναίκας μου και του Ιησού. Πράγματα που αγαπώ πολύ".


* Πιστεύεις ότι μπορείς να χτυπήσεις την πόρτα της εθνικής Αργεντινής;

"Ναι, το έχω σαν όνειρο, όπως κάθε ποδοσφαιριστής στην πατρίδα μου. Πρέπει να έχω υπομονή, να παίξω καλά με τον Ολυμπιακό, να έχω μια καλή χρονιά. Να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και όλα αυτά θα έρθουν στην πορεία".


* Τη φανέλα με το "10" τη φορούσαν μεγάλοι παίκτες, όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο. Πιστεύεις ότι θα είσαι άξιος διάδοχος;

"Εχω παίξει στην Αργεντινή με αυτό το νούμερο και ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο πολλοί μεγάλοι παίκτες έχουν αγωνιστεί με αυτό στην πλάτη. Δεν φοβάμαι καθόλου. Θα δίνω ό,τι μπορώ όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση, για να αποδείξω ότι αξίζω να φοράω το νούμερο 10".


* Εχεις πετύχει γκολ από τη σέντρα. Ηταν το καλύτερο που έχεις βάλει στην καριέρα σου;

"Ναι, ήταν ένα καταπληκτικό γκολ, το καλύτερο στην καριέρα μου. Δεν ξέρω αν θα το πετύχω ξανά, γιατί αυτά συμβαίνουν λίγες φορές μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι πάντως στόχος μου να βάζω γκολ από τη σέντρα, αλλά αν μου τύχει θα το ξανακάνω".


* Στην πρεμιέρα υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό…

"Το ξέρω αυτό. Ανυπομονώ γι' αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα παίξω ή όχι σε αυτό το ματς. Μακάρι, γιατί όλοι θέλουμε να παίζουμε τέτοια ντέρμπι".

* Με τον Γκαλέτι είστε συμπατριώτες. Τι συζητάτε για τον Ολυμπιακό;

"Μιλάμε πάρα πολύ με τον Λουτσιάνο. Αυτός είχε την ευκαιρία να παίξει σε μεγάλη ομάδα, στη Μαδρίτη. Ξέρουμε και βλέπουμε πολλά πράγματα. Ξέρουμε τι είναι ο Ολυμπιακός και πώς είναι τα πράγματα εδώ. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, με πειθαρχία, και θα πάνε όλα καλά".


* Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις "ναι" στην πρόταση του Ολυμπιακού;

"Πρώτα απ’ όλα, ήθελα να φύγω από την πατρίδα μου και να κάνω ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Το δεύτερο είναι ότι ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, και το τρίτο ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα".


Μικρά από την προετοιμασία...

***

Από τα μεγαλύτερα... πειραχτήρια της φετινής προετοιμασίας είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ο οποίος δεν αφήνει κανένα σε ησυχία, χαρακτηριστικό της πολύ καλής ψυχολογικής κατάστασης την οποία βρίσκεται αφού ξεπέρασε και τον σοβαρό τραυματισμό της προηγούμενηες χρονιάς.

*** Εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον... στις προετοιμασίες των ομάδων μέσα στα απαραίτητα αξεσουάρ περιλαμβάνεται και το... playstation με συγκεκριμένο παιχνίδι (Pro Evolution Soccer). Κάθε μέρα γίνονται μάχες στα δωμάτια των παικτών με τους Κωνσταντίνου και Παπαδόπουλο να ξεχωρίζουν για τις αναμετρήσεις τους.

*** Το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του Ολυμπιακού απέχει μόλις 3 χιιόμετρα από το γήπεδο που πέρνουν μέρος οι προπονήσεις των ερυθρόλευκων, κάτι που επιτρέπει σε αρκετούς από το επιτελείο αλλά και ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν με τα πόδια.

*** Ακόμα ένα φιλικό οριστικοποιήθηκε, αυτή τη φορά με την Εσπανιόλ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στις 23:00GR στο στάδιο Μονζουίκ.



















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ