ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νταμπίζας: "Ούτε σκέψη για ήττα"

Νταμπίζας: "Ούτε σκέψη για ήττα"
INTIME SPORTS

Το μήνυμα νίκης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έδωσε ο Νίκος Νταμπίζας έφτασε μέχρι τη Γαλλία μέσω του Canal+. Διαβάστε τι είπε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι και τον Μεχντί Αμπεΐντ

Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχουν ιδιαίτερο χρώμα και προσελκύουν τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην Ευρώπη.

Του λόγου το αληθές, το Canal+ έχει στείλει στην Αθήνα έναν δημοσιογράφο και έναν cameraman, οι οποίοι την Παρασκευή βρέθηκαν με τον Μεχντί Αμπεΐντ. Μαζί με τον Αλγερινό παίκτη του Παναθηναϊκού πήγαν στην Ακρόπολη, όπου εκείνος τους εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει στο ντέρμπι.

Το απόγευμα οι άνθρωποι του Canal+ πήγαν στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και ήταν το μοναδικό κανάλι που τράβηξε όλα τα πλάνα. Ο δημοσιογράφος τους, Marc Sauvourel, ήταν εντυπωσιασμένος από τους 3000 οπαδούς που έδωσαν το παρών στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ενώ μετά το τέλος της προπόνησης πήρε συνέντευξη από τον Γιάννη Αναστασίου και τον Νίκο Νταμπίζα.

Το Sport24.gr ήρθε σε συνεννόηση με τον Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος μας γνωστοποίησε τις δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού στο εν λόγω μέσο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταμπίζα στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής.

Τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι;

Σημαίνει τα πάντα, κυρίως για τους οπαδούς. Γιατί για την ομάδα αυτό το παιχνίδι δίνει μόνο τρεις βαθμούς. Αλλά για τον κόσμο είναι το ματς της χρονιάς και μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω. Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος και θες να τον κερδίσεις.

Έχεις περάσει σαν παίκτης από τον Ολυμπιακό και τώρα είσαι τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό. Έχεις ζήσει αυτό το παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Υπάρχει διαφορά;

Είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι οπαδοί τους θέλουν πάντα να νικάει η ομάδα τους, πόσο μάλλον σ' ένα ντέρμπι. Δεν έχω δει κάποια διαφορά, γιατί έχω δει την ίδια δίψα για νίκη και στις δύο ομάδες. Εμείς, βέβαια, έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω, γιατί ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εμείς είμαστε μία καινούρια ομάδα και για μας θα είναι πολύ σημαντικό ψυχολογικά αν πάρουμε τη νίκη.

Πώς ζει ο κάθε παίκτης ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι;

Έχω υπάρξει μέρος αυτού του ντέρμπι. Παράλληλα, όπως ξέρετε έχω παίξει και στη Νιούκαστλ και έχω αγωνιστεί κόντρα στη Σάντερλαντ σε εξίσου μεγάλο ντέρμπι. Από τη θέση που είμαι τώρα όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι, άρα δεν μπορεί να μου βγει αυτή η ενέργεια. Πρέπει να το ζήσεις για να μπορείς να το εξηγήσεις. Αν δε το ζήσεις απλά δεν μπορείς.

Είδαμε 3000 κόσμο να έρχεται στην προπόνηση, κάτι πρωτόγνωρο για μας. Αυτό δείχνει τι σημαίνει αυτό το ματς για τον κόσμο. Το συζητήσαμε στη διάρκεια της εβδομάδας, ήταν κι ένα τρικ από την πλευρά μας (να γίνει ανοιχτή η προπόνηση) γιατί έχουμε και πολλούς καινούργιους παίκτες στην ομάδα που πιθανόν να μην ήξεραν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον κόσμο, τώρα ξέρουν.

Ποιο ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο τεχνικός της ομάδας στον κόσμο στο τέλος της προπόνησης;

Τους είπε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη που μας δείχνουν από την αρχή της χρονιάς ακόμα και σε κάποια κακά αποτελέσματα που είχαμε. Ζήτησε να μας στηρίξουν και στο ντέρμπι και τους εξήγησε πως θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε.

Ποια είναι η άποψή σου για τον Αμπεΐντ;

Είναι ταλαντούχος, είναι ένα παιδί που ξεκίνησε την καριέρα του στην Γαλλία, πήγε στην Αγγλία και τώρα στην Ελλάδα και πρέπει να συνηθίσει εδώ και να προσαρμοστεί. Δείχνει δίψα για να μάθει και έχει δυνατότητες σαν παίκτης. Εμείς σαν σύλλογος τον στηρίζουμε και προσπαθούμε να του δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Ποιο είναι το στοιχείο που σου αρέσει περισσότερο στον Αμπεΐντ;

Η ενέργειά του και ότι είναι γρήγορος στο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα και να μάθει κάποια άλλα έτσι ώστε να εκτοξεύσει το ταλέντο του.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που χάσετε από τον Ολυμπιακό;

Δε θέλω καν να το σκέφτομαι ότι θα χάσουμε, κάνω μόνο θετικές σκέψεις και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ