ΕΥΡΩΠΗ

Νταμπίζας: "Πολυτάλαντος ο Γκάρι Σπιντ"

Νταμπίζας: "Πολυτάλαντος ο Γκάρι Σπιντ"

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για το θάνατο του πρώην συμπαίκτη του στη Νιουκάστλ, Γκάρι Σπιντ, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαία προσωπικότητα. (video)

Όπως τόνισε ο παλαίμαχος αμυντικός στην εφημερίδα "Goal", ο Γκάρι Σπιντ ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, που αποτελούσε διαφήμιση για το τι εστί ποδοσφαιριστής.

" Ήταν προσωπικότητα με όλα τα γράμματα κεφαλαία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νταμπίζας.

Στη συνέχεια είπε: " Ήταν ένας άνθρωπος πολυτάλαντος, δυναμικός, με απίστευτες γνώσεις και χωρίς ανασφάλειες. Όσο για την ποδοσφαιρική του αξία, ήταν γνωστή. Δεν τον θυμάμαι ποτέ τραυματία. Ήταν διαρκώς στο γυμναστήριο. Πρόσεχε ευλαβικά τι έτρωγε, ενώ δεν είχε την κακή συνήθεια των Βρετανών ποδοσφαιριστών με το αλκοόλ.

Έπαιζε αμυντικό χαφ και έβαζε 10-15 γκολ το χρόνο. Όταν η μπάλα παιζόταν στα πλάγια, αυτός έκανε κίνηση και βρισκόταν σε θέση σέντερ-φορ, έχοντας καλύψει μια τεράστια απόσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξε μέχρι τα σαράντα του σε 925 επίσημα ματς και ότι οι εκάστοτε προπονητές του έμεναν έκπληκτοι με τα προσόντα του".

Μάλιστα, αποκάλυψε πως πριν λίγο καιρό συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικώς: " Μου τηλεφώνησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες για να με ρωτήσει για κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που ενδιέφερε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μου έλεγε πόσο ευχαριστημένος ήταν με τη ζωή του και πόσο του άρεσε η δουλειά του στην εθνική Ουαλίας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συνέβη στη ζωή του για να δώσει ένα τέτοιο τέλος".

όσον αφορά στο πώς αντέδρασε μόλις έμαθε για το θάνατό του, είπε: " Όταν έμαθα για το θάνατό του, τηλεφώνησα στον Άλαν Σίρερ και σε άλλους πρώην συμπαίκτες μου και ρώτησα τι είχε συμβεί. Ρώτησα αν ήταν αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή κάτι παθολογικό και τότε έμαθα ότι αυτοκτόνησε. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να τον ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο, όπως και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Ξέρω, βέβαια, ότι όσο περνάει ο καιρός θα γράφονται όλο και περισσότερα στον αγγλικό Τύπο που κυνηγάει τα σκάνδαλα".

* Στη φωτογραφία ο Νταμπίζας πανηγυρίζει ένα γκολ με τη φανέλα της Νιουκάστλ το 2002. Αριστερά είναι ο Γκάρι Σπιντ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ