ΑΡΗΣ

Νταρίντα: "Είχα πρόταση απ' την ΑΕΚ, ο πρόεδρος την απέρριψε αμέσως"

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα
Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ξεχώρισε μέσα στη μισή σεζόν που αγωνίστηκε στον Άρη και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε μέσο της πατρίδας του.

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα αποκτήθηκε από τον Άρη μεσούσης της σεζόν όμως οι επιδόσεις του τον έκαναν να ξεχωρίσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Sport.cz.

Μάλιστα, η Ένωση έκανε πρόταση για τον Τσέχο μέσο, όμως ο Θοδωρής Καρυπίδης την απέρριψε, σύμφωνα με τον 32χρονο διεθνή, ο οποίος έχει αγοράσει σπίτι κοντά στη θάλασσα και απολαμβάνει τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη.

Η συνέντευξη του Νταρίντα

  • Ο Άρης είναι η τρίτη ομάδα σου στο εξωτερικό. Δεν πιστεύεις ότι μπορούσες να προσπαθήσεις περισσότερο;

"Δεν το μετανιώνω, δεν χρειάζομαι κάτι καινούργιο. Αν αισθάνομαι καλά κάπου, γιατί να φύγω; Ήμουν πολύ χαρούμενος και τη Φράιμπουργκ, αλλά ο υποβιβασμός με ανάγκασε να φύγω. Δεν ήθελα να αγωνιστώ στη δεύτερη κατηγορία, λόγω της εθνικής ομάδας. Αν σωζόμασταν, τότε θα ήμουν στη Φράιμπουργκ περισσότερο από ό,τι στη Χέρτα".

  • Είσαι καλά και στη Θεσσαλονίκη;

Είμαι καλά στη Θεσσαλονίκη. Βρήκα ό,τι έψαχνα, να αγωνίζομαι διαρκώς στο τέλος της καριέρας μου, να αισθάνομαι καλά, να είμαι σε εγρήγορση. Η οικογένειά μου είναι μόνιμα σε διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Εντάξει, όχι όλοι. Αλλά όταν είμαστε εν μέσω σεζόν κι έχουμε μία προπόνηση τη μέρα, θα πάω στη θάλασσα το πρωί και μετά στην προπόνηση. Τον Μάιο, αγόρασα ένα σπίτι σε ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. Μικρή απόσταση από το προπονητικό κέντρο, μικρή απόσταση από τη θάλασσα, οπότε ιδανικό.

  • Από άποψη ζωής, προφανώς είσαι ικανοποιημένος στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και εκτός ποδοσφαίρου;

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει. Παίζεται περισσότερο με την μπάλα, δεν διέπεται τόσο πολύ από τακτική και μάχες όπως στην Bundesliga. Γι' αυτό έφτανα μέχρι τέλους στον αγωνιστικό χώρο πιο συχνά. Την τελευταία φορά που σκόραρα πέντε φορές σε μισή σεζόν ήμουν στην Πλζεν. Θα αγωνιστούμε στα προκριματικά του Europa Conference League και η συμμετοχή στους ομίλους θα είναι σπουδαία για τον Άρη".

  • Μπορείτε να βρεθείτε με την Πλζεν στα προκριματικά.

"Δεν θα ήθελα να συναντηθούμε με την Πλζεν, δεν θέλω να αποκλειστεί κάποια από τις δύο ομάδες. Ας συναντηθούμε στους ομίλους.

  • Ο σύλλογος ήταν ικανοποιημένος απ' την 5η θέση;

"Όταν ήρθα τον χειμώνα, η σεζόν είχε εξελιχθεί με τέτοιον τρόπο που λίγο πολύ δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε από την 5η θέση. Αυτός ήταν κι ο στόχος της άνοιξης, αφού έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για του χρόνου, ο Άρης θέλει ξανά να βρίσκεται στην Ευρώπη".

  • Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι συναισθηματικοί, άγριοι. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάνουν τους παίκτες να το αισθανθούν. Έζησες τέτοια στιγμή;

"Με την άφιξή μου στην ομάδα, χάσαμε ένα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ και αποκλειστήκαμε από το κύπελλο. Οι φίλαθλοι δεν το πήραν καλά και μας το έδειξαν φωναχτά., Όπως και η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Μπορεί να είναι πειστικός".

  • Μπορείς να περπατήσεις στη Θεσσαλονίκη ήρεμα ή ο κόσμος σε σταματάει συχνά;

"Υπάρχει διαφορά από το Βερολίνο, όπου οι ποδοσφαιριστές χάνονται. Στη Θεσσαλονίκη, πολύς κόσμος με σταματά, τραβάει φωτογραφίες μαζί μου ή μου ζητάει αυτόγραφο".

  • Πώς συνήθισες την ελληνική κουλτούρα σε σχέση με τη γερμανική;

"Μεγάλη αλλαγή. Για τους Έλληνες, ο χρόνος είναι σχετικός. Απλά τον διαχειρίζονται όπως έρχεται. Στη Γερμανία, δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο εργάτης να μην πάει ακριβώς στην ώρα του. Δεν λειτουργούν έτσι στην Ελλάδα. Αλλά ο κόσμος εδώ είναι εξαιρετικά φιλικός, ευγενικός. Ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν έχω δει εκνευρισμένο Έλληνα. Φυσικά, το πρωί ο ήλιος συνήθως λάμπει, ο ουρανός είναι μπλε, κάτι ευχάριστο".

  • Έκανες καλό όνομα στην Ελλάδα, με την επιτυχημένη παρουσία σου την άνοιξη. Είχες κάοπια προσφορά;

"Μία, από την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος την απέρριψε άμεσα. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβολαίου στον Άρη, θα ήθελα να συνεχίσω. Οπότε δεν είχα λόγο να φύγω από τον Άρη αυτό το καλοκαίρι. Νομίζω ότι συστήθηκα πολύ καλά στην ομάδα. Είμαι μεταξύ των τεσσάρων βετεράνων που ηγούνται των αποδυτηρίων. Ελπίζω να συνεχίσω την καλή εκκίνησή μου και τη νέα σεζόν. Να αγωνίζομαι, να σκοράρω και να παραμείνω υγιής".

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ