ΠΑΟΚ

Ντέγιαν Λόβρεν: Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του ΠΑΟΚ

Ντέγιαν Λόβρεν: Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του ΠΑΟΚ
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Ντέγιαν Λόβρεν έκλεισε στον ΠΑΟΚ στο φινάλε των μεταγραφών και μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη προσθήκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ έστω και την τελευταία στιγμή, πρόλαβε την προθεσμία των μεταγραφών και έκλεισε τον 35χρονο Κροάτη διεθνή κεντρικό αμυντικό, Ντέγιαν Λόβρεν.

Όταν έγινε γνωστή η ευρεία σύσκεψη των στελεχών του ΠΑΟΚ στο Πόρτο Καρράς, με τον Ιβάν Σαββίδη να συναντιέται μετά από μια πενταετία, δια ζώσης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης στο παρα πέντε να είναι ανοικτό, έμοιαζε δεδομένο ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν να καλυφθεί το εξόφθαλμο κενό στη δεξιά πλευρά των στόπερ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει ακριβά τις αστοχίες του προγραμματισμού, αλλά και αυτό μάλλον δεδομένο ήταν από την στιγμή που το άφησε μέχρι και την ύστατη ώρα των μεταγραφών. Η συμφωνία, που έχει κάποιες εκκρεμμότητες, αφορά διετές συμβόλαιο με τις αποδοχές του Κροάτη να τον κατατάσσουν αυτόματα στα υψηλά μισθολογικά κλιμάκια του Δικεφάλου.

Αυτά φέρνει ο Λόβρεν στον ΠΑΟΚ

Τι αποκτά ο ΠΑΟΚ; Έναν από τους θρύλους του κροατικού ποδοσφαίρου, στα 35 του χρόνια, που έχει κατακτήσει Champions League , ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Λίβερπουλ. Που έχει κατακτήσει τίτλους σε όλες τις χώρες όπου έπαιξε ποδόσφαιρο και που έχει αγωνιστεί σε τρία Μουντιάλ με την Εθνική Κροατίας φτάνοντας δυο φορές στα ημιτελικά και μια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είναι μάλλον οξύμωρο το γεγονός ότι ο Λόβρεν που έχει συμμετοχή σε 8 Champions League ( παίζοντας σε δυο τελικούς της διοργάνωσης), άλλα 4 Europa League (με έναν χαμένο τελικό) και ένα κύπελλο UEFA, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να συμμετέχει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Ακόμη όμως και έτσι η εμπειρία και η ποιότητα του, εφόσον βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μπορούν να τον κάνουν πολύτιμο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει πλέον τη δυνατότητα για δυο δίδυμα στις πλευρές των στόπερ. Αριστερά οι Κεντζιόρα, Λόβρεν (Έυρώπη ο ένας, Ελλάδα ο άλλος μέχρι το Φλεβάρη) και δεξιά οι Κόλι, Μιχαηλίδης. Υπάρχει και ο Θυμιάνης που μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ.

Αγωνιστικά αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δημιουργεί επιφυλάξεις είναι το γεγονός ότι ο Λόβρεν ήταν τους τελευταίους μήνες ανενεργός στη Λιόν. Γεγονός που είχε περισσότερο να κάνει με τις οικονομικές ανάγκες των Γάλλων που τους οδήγησαν στην αναγκαστική απόφαση να διαταράξουν την σχέση τους με έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του ρόστερ τους και όχι με την αξία του Κροάτη στο γήπεδο.

Ακόμη όμως και το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της κύριας φάσης του Europa League, ο Κροάτης θα μπορεί να αγωνίζονται μόνο σε ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση του στην ομάδα του Λουτσέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ