ΑΡΗΣ

Ντελόρτε: "Θα κάνουμε ότι μπορούμε"

Ντελόρτε: "Θα κάνουμε ότι μπορούμε"
ντελορτε χαβιτο

Έτοιμος να ποροσφέρει πολλά περισσότερα απ' αυτά που έχει δώσει μέχρι στιγμής είναι ο Ντελόρτε όπως υπογράμμισε

Λίγο πριν την ενηλικίωση όμως συνειδητοποίησε ότι το ποδόσφαιρο του ταιριάζει περισσότερο και αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας. Ο Αργεντινός φορ του Άρη, μίλησε στο περιοδικό Yellow για το… εντυπωσιακό παράστημά του, τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη αλλά και για το ποδοσφαιρικό του πρότυπο, τον μεγάλο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.
"Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσα να είμαι μπασκετμπολίστας. Μου άρεσε πάντα το μπάσκετ και από τα 13 μέχρι τα 17 μου έπαιζα συνέχεια. Ήμουν άλλωστε πολύ ψηλότερος από τα άλλα παιδιά της παρέας και είχα… πλεονέκτημα. Κατάγομαι εξάλλου από μια καθαρά μπασκετική περιοχή, το Καμπίλδο, έξω από το Μπουένος Άιρες.

Από εκεί είναι και ο Μανού Τζινόμπιλι που είναι το μεγάλο μας αστέρι στο NBA. Κάποια στιγμή όμως πριν κλείσω τα 18 συνειδητοποίησα ότι ήθελα περισσότερο να παίζω ποδόσφαιρο, παρ’ όλο που δεν είχα τη σωματική διάπλαση ποδοσφαιριστή, αλλά αθλητή του μπάσκετ. Δεν μετάνιωσα ποτέ για την απόφασή μου να επιλέξω το ποδόσφαιρο".





Το ύψος δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον Αλεχάντρο Ντελόρτε στη διάρκεια του αγώνα, αφού, όπως εξηγεί, το ισοζύγιο είναι θετικό. "Συνολικά μπορώ να πω ότι το ύψος μου αποτελεί πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Μου δίνει τη δυνατότητα να κερδίζω τις ψηλές μπαλιές και να είμαι επικίνδυνος στα στημένα. Επίσης μου δίνει τη δυνατότητα να παίζω με πλάτη στην αντίπαλη άμυνα και να… σπάω την μπάλα στους συμπαίκτες μου που βγαίνουν από τα πλάγια. Εντάξει, υπάρχουν και προβλήματα. Για έναν ποδοσφαιριστή της δικής μου σωματοδομής, το σημαντικότερο είναι η ταχύτητα. Όταν είσαι τόσο ψηλός μοιραία χάνεις σε ευελιξία".



Ο 30χρονος φορ του Άρη είναι οπαδός της Ιντεπεντιέντε αλλά υποστηρίζει και την Ολίμπο, την ομάδα που τον ανέδειξε πριν από περίπου μια δεκαετία. "Όλοι στην οικογένειά μου υποστηρίζουμε την Ιντεπεντιέντε αλλά όταν ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία και η Ολίμπο δεν είχα πλέον κανένα δίλημμα. Έγινα οπαδός της Ολίμπο με την οποία έχω μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο".



Ο παίκτης που ενέπνευσε τον Ντελόρτε όσο κανείς άλλος είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ενώ ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισε ποτέ ήταν ο Γκονσάλο Ροντρίγκεζ που αγωνίζεται σήμερα με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. "Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Μπατιστούτα. Νομίζω ότι αποτελεί πρότυπο για κάθε επιθετικό. Κατά γενική ομολογία, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών και η εκπληκτική καριέρα που έκανε στην Ιταλία αλλά και στην Εθνική Αργεντινής είναι η καλύτερη απόδειξη. Είχα κι εγώ την τύχη να βρεθώ απέναντι σε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Από όλους όσοι αντιμετώπισα, ο δυσκολότερος ήταν ο συμπατριώτης μου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, που εδώ και τέσσερα χρόνια παίζει στην Ισπανία με την Βιγιαρεάλ".



Ο Αλεχάντρο Ντελόρτε είχε την ευκαιρία να παίξει στο Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά προτίμησε να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Άρη. "Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι κάτι σαν το δικό σας Champions League. Είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή να παίξει σε αυτήν τη διοργάνωση. Εγώ είχε δύο φορές την ευκαιρία αλλά δεν αγωνίστηκα από δική μου επιλογή. Την πρώτη με την Χιμνάσια Λα Πλάτα και τη δεύτερη με την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με τη Χιμνάσια δεν έπαιξα γιατί πήρα μεταγραφή στην Πενιαρόλ, με την Αρχεντίνος δεν έπαιξα γιατί ήθελα να έρθω στον Άρη! Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για την επιλογή μου. Άλλωστε, όνειρο αλλά και στόχος μου είναι να παίξω στο Champions League με τον Άρη".



Ο θηριώδης στράικερ του Άρη συγκρίνει το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και βρίσκει αρκετές διαφορές αλλά και κάποιες ομοιότητες. "Η βασική διαφορά έχει να κάνει με τα χρήματα. Στην Ευρώπη οι ομάδες έχουν μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και τα ισχυρά κλαμπ μπορούν να αγοράσουν όποιον ποδοσφαιριστή θέλουν. Στην Λατινική Αμερική δεν υπάρχουν τα χρήματα αλλά η παραγωγή ταλέντων είναι σαφώς μεγαλύτερη. Η Ελλάδα και η Αργεντινή μοιάζουν πάντως πολύ, κυρίως στο ταμπεραμέντο των φιλάθλων που παθιάζονται πραγματικά με το ποδόσφαιρο".



Ο Ντελόρτε δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του μέχρι τώρα αλλά πιστεύει πολύ στον εαυτό του και στην ομάδα. "Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και την απόδοσή μου. Είναι βέβαιο ότι μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα και θα δουλέψω σκληρά για να το πετύχω. Δεν το χρωστώ άλλωστε μόνον στον εαυτό μου.

Το χρωστώ ακόμη στους φιλάθλους του Άρη που με υποδέχτηκαν με πολύ θερμό τρόπο αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας που μου δείχνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να βοηθήσω περισσότερο τον Άρη. Και η ομάδα έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό και μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, ακολουθώντας πάντοτε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη αφού η ομάδα έχει νέο προπονητή και έκανε πολλές μεταγραφές".





Ο Αργεντινός επιθετικός πιστεύει ότι η ανάκαμψη του Άρη μπορεί να ξεκινήσει από το παιχνίδι με τον Ηρακλή. "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κερδίσουμε. Άλλωστε έχουμε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να πάρουμε αυτό το ματς και να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Με τη βοήθεια του κόσμου που είναι πάντα στο πλευρό μας θα τα καταφέρουμε".



Η ζωή στην Ελλάδα είναι ευχάριστη για τον Αλεχάντρο Ντελόρτε που δηλώνει ήδη… ερωτευμένος με τη Θεσσαλονίκη. "Η ζωή είναι όμορφη εδώ και ειλικρινά περνάω πολύ καλά. Είμαι ερωτευμένος με τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια υπέροχη πόλη. Ελπίζω να στεριώσω στον Άρη και να μείνω πολλά χρόνια εδώ".
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ