ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ντέρμπι στην Τούμπα, ρεπετισιόν στη Θράκη

Ντέρμπι στην Τούμπα, ρεπετισιόν στη Θράκη
Παοκ-Άρης-πρωτάθλημα

Το Κύπελλο Ελλάδας hellas on line παίρνει... φωτιά με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη στην Τούμπα (21:00). Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός αναμετράται με τον Παναθηναϊκό (18:45) στη "ρεβάνς" του 1-3 για το πρωτάθλημα

Η αρχή γίνεται το απόγευμα της Τετάρτης (18:45, ALPHA) στην Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη σύγκρουσή τους στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα, εκεί που η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε πάρει τη νίκη με 3-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5'.
Οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα θα κυνηγήσουν μία ιστορική νίκη-πρόκριση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό τους για να πάρουν και μία άτυπη ρεβάνς, ενώ στον αντίποδα οι "πράσινοι" της Αθήνας θα παρουσιαστούν με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα αλλά και τη θέληση να πάρουν τη νίκη για να πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού (με ισοπαλία θα υπάρξει και δεύτερο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο).

Το ματς μεταξύ των νεοφώτιστων και του "τριφυλλιού" θα αποτελέσει πάντως το... ορεκτικό της ημέρας καθώς το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί λίγο αργότερα (21:00, ALPHA) στο γήπεδο της Τούμπας, με το "clasico" της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο πλαίσιο του πρωταθλήματος για την 4η αγωνιστική στην έδρα του "Δικεφάλου", με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να παίρνουν τότε τη νίκη με 1-0, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τις δυνατές μονομαχίες.

Τώρα, πέρα από το γόητρο υπάρχει και το κίνητρο της κατάκτησης του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να προχωρήσει μέχρι τέλους και να γευτεί ανάλογες χαρές με αυτές που έζησε το 2001 και το 2003 και τον Άρη να θέλει να "ξεδιψάσει" μετά από 39 ολόκληρα χρόνια αλλά και να αφήσει πίσω του τον περυσινό χαμένο τελικό, όπως και αυτόν του 2005.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα πάντως για τη Σούπερ Λίγκα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ στην Αθήνα και να αποκτά συγκάτοικο στη 2η θέση (Παναθηναϊκό) και τον Άρη να αποτυγχάνει να επικρατήσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Εργοτέλη των 10 παικτών (για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) και να χάνει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του να μπει στην πρώτη 5αδα.

Οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα την Πέμπτη στο Παγκρήτιο (16:45, ALPHA), με τον Εργοτέλη του Νίκου Καραγεωργίου να υποδέχεται την Skoda Ξάνθη του Γιώργου Παράσχου, με τις δύο ομάδες να διανύουν περίοδο κάμψης το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα.










TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ