ΓΑΛΛΙΑ

Nτέρμπι στο νότο

Nτέρμπι στο νότο
μαρσέιγ

Τo ντέρμπι του Νότου στο Λουί ΙΙ ανάμεσα σε Μονακό και Μαρσέιγ κλέβει την παράσταση στην 24ηαγωνιστική του Championnat

Mάχη παραμονής

Η Βαλενσιέν επέκτεινε το αήττητό της σερί στους πέντε αγώνες, έχοντας κρατήσει το μηδέν στους δυο πρόσφατους, αποσπώντας λευκή ισοπαλία στην έδρα της Γκρενόμπλ με τον Κομπουαρέ να δηλώνει "Είναι πολύ χρήσιμος ο βαθμός αλλά υπάρχει και λίγη απογοήτευση γιατί στο πρώτο μέρος χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη ανέβηκαν αυτοί κι εμείς πέσαμε αρκετά". Αν διατηρήσει το παρών μομέντουμ τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται ευοίωνα και ίσως σε μερικές αγωνιστικές καταφέρει να εξέλθει τις επικίνδυνης ζώνης. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ματέρ, παραμένουν εκτός ο επιθετικός Πιερονί και ο μέσος Μπελμάντι, δεν προλαβαίνει ο επιθετικός Σέμπο που είναι κοντά σε επιστροφή.

Ήττα 4-1 από την Παρί για τη Ναντ την περασμέ με τον Μπο να παραδέχεται το δίκαιο του αποτελέσματος "Η Ναντ δεν είναι στην ίδια κατηγορία με την Παρί. Η ανωτερότητά τους ήταν προφανής. Η ήττα δίνει μάθημα γιατί είδαμε τι χωρίζει ομάδα στην κορυφή από μία που παλεύει για παραμονή. Το 4-1 είναι βαρύ και χαλάει τη διαφορά τερμάτων που ίσως χρειαστεί σε ισοβαθμία για την παραμονή". Εντελώς ισορροπημένη η πρόσφατη φόρμα με 2-2-2 και αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση. Τραυματίστηκε ο μέσος Μουλέκ όντας αμφίβολος. Εκτός ο αμυντικός Ταλ και ο αμυντικός χαφ Ν'Ντο. Παραμένει εκτός ο τερματοφύλακας Ερτεμπίς. Έχασαν προπονήσεις ο μέσος Βενκέρ και ο αμυντικός Πιέρ.

Σε αγωνιστική πτώση η Λε Μαν

Δεν ήταν πετυχημένο το ντεμπούτο τον Ζαντουπέ αφού οι μασό ηττήθηκαν εύκολα 2-0 από την Τουλούζ μετρώντας πλέον πέντε ήττες και μια ισοπαλία με την κατρακύλα τους να συνεχίζεται καθώς η ομάδα έχει 13 τέρματα παθητικό αυτό το διάστημα. Ο νέος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν ήταν σε καμία στιγμή έτοιμη να πάρει το συγκεκριμένο ματς αφού ήταν ανεπαρκής σε πολλούς τομείς. "Η καρδιά ήταν εκεί, αλλά το μυαλό όχι. Οι αντίπαλοι ήταν εντυπωσιακοί σε ταχύτητα και αθλητικά προσόντα". Επέστρεψε στις προπονήσεις ο αμυντικός Ζέντερ, εκτός ο επιθετικός Εστιγκαριμπιά, δεν είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Ζερβίνιο, πρόβλημα στον αστράγαλο αλλά θα προλάβει λογικά ο αμυντικός Λουβιόν.

Δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση για το ματς του πρώτου γύρου και γνώρισε ήττα 3-1 από τη Λυών. Ο Αντονετί ήταν δυσαρεστημένος "Κάναμε το παιχνίδι άνω κάτω και δεν κάναμε τίποτα από ότι απαιτούνταν. Τόσα λάθη κόντρα στη Λυών δεν συγχορούνται. Αν παίζαμε 11 εναντίων έντεκα ίσως καταφέρναμε κάτι περισσότερο. Όπως πάντα έλεγα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί: Απέχουμε πολύ από τους πέντε πρώτους". Δεν έχει και άδικο ο Αντονετί φυσικά με τους νισουά να έχουν καταφέρει να πάρουν ένα μόλις τρίποντο στις επτά τελευταίες τους αναμετρήσεις και να δείχνουν σημάδια κόπωσης που οδηγούν σε λάθη. Το καλό για τον έμπειρο τεχνικό είναι πως δεν έχει προβλήματα απουσιών.

Εύκολο έργο οι Γιρονδίνοι

Ήττα με αυτογκόλ στο Βελοντρόμ και ο Μπλαν που δήλωσε την εκτίμησή του στον Γκέρετς δήλωσε "Περιμέναμε δυνατό ματς. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί με βάση την εικόνα δικαιούμασταν κάτι καλύτερο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και χαρίσαμε το προβάδισμα". Η ήττα στο Βελοντρόμ έσπασε αήττητο σερί 8 αγωνιστικών για τους Γιρονδίνους, ενώ αξιοσημείωτο το γεγονός πως στα έξι προηγούμενα πριν το συγκεκριμένο ματς σκόραρε 2 ή περισσότερα τέρματα. Ο επιθετικός Μπεγιόν που έλειψε στο προηγούμενο, επιστρέφει. Ο αμυντικός Ντιαβαρά είδε την έφεση του να γίνεται δεκτή και έτσι αντί για τρεις θα εκτίσει μια αγωνιστική (λόγω αποβολής με τη Μαρσέιγ) στο ματς με τη Γκρενόμπλ.

Όταν η Γκρενόμπλ δεν βρίσκει δίχτυα για δέκατο ματς στα πρόσφατα έντεκα, η λευκή ισοπαλία με τη Βαλενσιέν δεν είναι αποτυχία αν και ο Μπαζντάρεβιτς δήλωσε απογοητευμένος "Στο πρώτο μέρος ο αντίπαλός είχε περισσότερες ευκαιρίες και κάναμε πολλά ατομικά λάθη στην τεχνική. Τουλάχιστον δε χάσαμε και ξέρουμε πως θα ναι δύσκολα μέχρι το τέλος. Πρέπει να παλέψουμε". Συνεχίζονται οι σειρήνες για τον μέσο Φενγκουλί και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ο μέσος Μπατλές που τραυματίστηκε στο προηγούμενο επέστρεψε την Τετάρτη στις προπονήσεις, δύσκολα θα προλάβει ο αμυντικός Ζεμαλί (12 συμμ.), ενώ παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Ρεγκραγουί και Μενφρουά.Τιμωρημένος ο μέσος Μπάνινγκ.

Αήττητη για 9 σερί η Λιλ

Ο Οσέρ είχε σκοράρει μια φορά σε έντεκα ματς, αλλά τα κατάφερε δυο φορές στην έδρα της Νανσί και πήρε νίκη οξυγόνο μετά από ένα διάστημα με έξι ήττες και δυο μόλις ισοπαλίες, ενώ σημαντική η επιστροφή στα γκολ από του Γιέλεν του οποίου ο τραυματισμός είχε κοστίσει πολύ. Φερναντέζ "Είμαι ανακουφισμένος για το τρίποντο αλλά η σεζόν έχει δρόμο. Η μάχη για τη σωτηρία θα περιλαμβάνει 5-6 ομάδες και θα είναι δύσκολα μέχρι το τέλος". Αφοσιωμένος στο να βοηθήσει την Οσέρ και να μην ασχοληθεί ακόμα με πιθανή μεταγραφή το καλοκαίρι, δήλωσε ο Κάλενμπεργκ που βολιδοσκοπείται από το Παλέρμο. Δεν προλαβαίνει ο αμυντικός Μπερτό, εκτός πάντα ο επιθετικός Κερσιά.

Επική ανατροπή και επικράτηση 3-2 στο Μετροπόλ για τη Λιλ επί της Σοσό τρέχοντας αήττητο 9 αγωνιστικών. Ο Γκαρσία απάντησε στο Λακόμπ για την τιμωρία του Σο για δυο αγωνιστικές μετά το μαρκάρισμα στον Ντεμπουσί, λέγοντας πως θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος γιατί ο ίδιος έχασε τον παίκτη για τρία ματς". Ο Μπαστός παρακολουθείται από τον Ντούνγκα της σελεσάο που δήλωσε πως αν συνεχίσει έτσι και είναι σταθερός θα κληθεί στην εθνική. Eπέστρεψε στις προπονήσεις αλλά δεν προλαβαίνει ο αμυντικός Ντεμπουσί, πιθανότητες να προλάβει ο μέσος Μπαστός, τιμωρημένος ο μέσος Μπαλμόν, εκτός ο επιθετικός Ντε Μέλο με άνθρωπο της Λιλ να πηγαίνει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει την πορεία της αποθεραπείας του.

Με φόρα η Παρί

Εμφατικό 4-1 στην έδρα της Ναντ για την Παρί, τρίτη σερί νίκη και αναρρίχηση στην τρίτη θέση του πίνακα. Ο Λε Γκεν δήλωσε "Κυριαρχήσαμε και ήμασταν συμπαγείς. Δεν είμαστε έτοιμοι για τίτλο ακόμα". Ο Ροτέν αντίθετα δήλωσε πως η ομάδα του έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τίτλο. Ο Χάιντσε της Ρεάλ είπε πως δεν γνωρίζει κάτι για ενδιαφέρον της Παρί, αλλά είναι ανοιχτός. Ο Κέζμαν πήγε Σερβία προκειμένου να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτόν μετά την απρεπή συμπεριφορά του όταν έγινε αλλαγή στο προηγούμενο. Έχασαν την προπόνηση της Δευτέρας ο Ροτέν λόγω δηλητηρίασης και ο Ζιουλί λόγω κακοκαιρίας που δεν του επέτρεψε να επιστρέψει έγκαιρα. Αμφίβολος ο επιθετικός Ορό.

Σημαντική νίκη 3-2 επί της Καέν για τους στεφανουά που πάντως δεν κερδίζουν για 3 σερί εξόδους. Ο Περέν δήλωσε " Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο ημίχρονο είπα πως μπορούμε για πρώτη φορά φέτος να γυρίσουμε το σε βάρος μας σκορ. Υπήρξαν πάντως ανισορροπίες στο παιχνίδι μας και ο τερματοφύλακας Ζανό μας έσωσε". Ακρόαση για τον Περέν στις 23 Φλεβάρη για τα όσα είπε για διαιτησία και Ολάς μετά το ματς με τη Λυών. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο αμυντικός Σοζέ, έχασε 2 μεσοβδόμαδα ο μέσος Ματουϊντί, εκτός ο αμυντικός Μονσορό και οι μέσοι Λαντρέν και Περέν.

Να διατηρήσει τα κεκτημένα


Η Λυών πέρασε με 3-1 από την Κυανή Ακτή και έχτισε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες της. Πιέλ "Αυτό ήταν το απαιτούμενο αποτέλεσμα για να μείνουμε πρώτοι. Κοντρολάραμε το πρώτο μέρος αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε όλες τις ευκαιρίες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας". Προς φινάλε το σήριαλ με τον επιθετικό Φρεντ που είναι μια ανάσα από τη Φλουμινένσε. Μετά από απουσία τεσσάρων μηνών ο Μποντμέρ συμμετείχε σε ματς της δεύτερης ομάδας, αλλά θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να επανέλθει. Πάντα εκτός οι αμυντικοί Κλερκ, Ρεβεγιέρ, ο μέσος Ντελγκάδο και ο επιθετικός Γκοβού, επιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Πικιόν (13 συμμ./1)

Μετά από 8 σερί ήττες στις οποίες είχε δεχτεί ένα κάρο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις μεγάλο τρίποντο για τη Χάβρη επί της Ρεν και μάλιστα καταφέρνοντας να κρατήσει το μηδέν, στην πρώτη νίκη της στη θητεία του Χαντζ που δήλωσε "Μας κάνει καλό η νίκη γιατί περάσαμε πολύ δύσκολες εβδομάδες. Το γκρουπ προσπάθησε και αυτή η επιτυχία ανταμείβει τους κόπους μας. Ψυχολογικά ήταν δύσκολο για μας να αντιδράσουμε έτσι όντας σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε". Τιμωρημένοι ο μέσοι Ντιεζέ και Μπεν Ιντίρ τη στιγμή που ο Χαντζ δεν έχει άλλους πονοκεφάλους για την κατάρτιση της ενδεκάδας.

Ντέρμπι στο νότο

Η Μονακό προηγήθηκε στην έδρα της Λοριάν παίρνοντας τελικά ισοπαλία 1-1. Ο Ρικάρντο δήλωσε πως η ομάδα δεν... πληρώθηκε για την απόδοσή της, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην επανάληψη. Πιστεύω πάντως πως το μέλλον της Μονακό είναι εγγυημένο και αν συνεχίσουμε έτσι θα τελειώσουμε όπως πρέπει τη σεζόν". Ο επιθετικός Μπακάρ ξανατραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Πιθανότητες επιστροφής για τον μέσο Λέκο. Δεν προλαβαίνουν ο αμυντικός Μοντεστό, οι μέσοι Πέρεζ, Μεριέμ και Αλόνζο, ενώ δεν είναι σημαντική η απουσία του τερματοφύλακα Ρόμα.

Σημαντική νίκη 1-0 επί της Μπορντό για τους Μασσαλούς την περασμένη αγωνιστική. Γκέρετς: "Για εμάς ήταν τελικός και έχουμε 15 ακόμα. Δεν έχουμε ακόμα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα αλλά ήταν σημαντικό βήμα". Παρά ένα χτύπημα στο ματς με τους Γιρονδίνους, κανένα πρόβλημα για τον αμυντικό Ροντριγκέζ. Σκεπτικισμός από τον πρώην Μασσαλό Ντουγκαρί για το κατά πόσο ο Μπραντάο θα βοηθήσεις αποφασιστικά. Ο τεχνικός ξεκαθάρισε πως ο επιθετικός Νιάνγκ και ο μέσος Τσάνα δεν θα είναι έτοιμοι για το ντέρμπι λέγοντας πως δεν γίνεται να πας γρηγορότερα από τη φύση, ενω το ματς δεν προλαβαίνει ούτε ο επιθετικός Κονέ, αμφίβολος ο επιθετικός Σαμασά. Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Ζουμπάρ.







































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ