SERIE A

Ντέρμπι στο Τορίνο, δοκιμασία για Ίντερ με Νάπολι!

Inter Milan Argentine defender Javier Zanetti, left, celebrates after scoring as teammate Christian Chivu joins him, during an Italian major league soccer match between Inter Milan and AS Roma, at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, Feb.27, 2008. The match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Massimo Pinca)
Ίντερ-πανηγυρικό AP

Στο "Ολίμπικο", η Γιουβέντους υποδέχεται τη Φιορεντίνα στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής, ενώ η πρωτοπόρος Ίντερ δοκιμάζεται στο "Σαν Πάολο" κόντρα στη Νάπολι

Στο "Σαν Σίρο", η Μίλαν φιλοξενεί τη Λάτσιο, λίγες ημέρες πριν το ματς-φωτιά με την Άρσεναλ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται την Πάρμα, λίγο πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τη σύγκρουσή της με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Κάλιαρι-Τζένοα

Στο "Σεντ'Ελία", η ουραγός Κάλιαρι βλέπει ως μονόδρομο τη νίκη με αντίπαλο την Τζένοα, καθώς παραμένει καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας σε απόσταση έξι πόντων από τις θέσεις που εξασφαλίζουν το εισιτήριο της παραμονής στη Serie A.

Οι Σαρδηνοί έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο τα 3 από τα 12 παιχνίδια που έδωσαν στο σπίτι τους, όμως το γεγονός ότι έχουν μαζέψει οκτώ πόντους στα έξι τελευταία τους παιχνίδια, τους κάνει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Αυτό που καλούνται πάντως να διορθώσουν -αν θέλουν να ελπίζουν στη σωτηρία- είναι η άμυνά τους, που είναι η χειρότερη στην κατηγορία με 42 τέρματα παθητικό. Στα αγωνιστικά, ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κόπριβετς, Φέρι, Μαρκίνι, Μπιοντίνι, Τζέντα, όπως και στον τιμωρημένο Αγκοστίνι.

Με τον Μάρκο Μποριέλο να σκοράρει κατά... ριπάς (πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο με 16 τέρματα) και να την έχει πάρει από το χεράκι εδώ και λίγες αγωνιστικές, η νεοφώτιστη Τζένοα όχι μόνο έχει απαλλαχθεί οριστικά από το άγχος του υποβιβασμού, αλλά σκοπεύει και... ψηλότερα.

Οι Γενοβέζοι έχουν σκαρφαλώσει στην 8η θέση του πίνακα μετά τις δύο σερί επιτυχίες με Ουντινέζε και Νάπολι, και σε περίπτωση που φύγουν με το "τρίποντο" από τη Σαρδηνία, όχι μόνο θα σπρώξουν τους Σαρδηνούς στον "γκρεμό" (Serie B), αλλά θα κάνουν σημαντικό βήμα στην προσπάθειά τους για έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Το μοναδικό πράγμα που θα έπρεπε ίσως να προβληματίσει τον τεχνικό της, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, είναι πως μετά τον Μποριέλο υπάρχει το... χάος στην επίθεση, με τον δεύτερο κατά σειρά σκόρ να έχει πετύχει μόλις 3 γκολ. Δεν υπολογίζονται για τους φιλοξενούμενους οι τραυματίες Γουίλσον, Πάρο και ο τιμωρημένος Κονκό.

Έμπολι-Σιένα

Το μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης μεταξύ της Έμπολι και της Σιένα δεν είναι θέμα μόνο γοήτρου αλλά και... ουσίας, με αμφότερους τους μονομάχους να βρίσκονται μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Έμπολι παρουσιάζεται μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από την 13η αγωνιστική και μετά, που ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι πήρε τη θέση του Τζίτζι Κάνι, με τους "μπλε" να προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες πριν γνωρίσουν την ήττα μεσοβδόμαδα από την Παλέρμο με 2-0.

Σημαντική γεγονός για τους γηπεδούχους η είσοδος του Τζοβίνκο στο αρχικό σχήμα, καθώς εξέτισε στο προηγούμενο ματς την τιμωρία του, ενώ μακροχρόνια απόντες είναι οι Πότσι και Μχέλιτζε.

Αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια της είναι η Σιένα (μόλις μία ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές), η οποία θα παραταχθεί στο "Καστελάνι" με καλή ψυχολογία, καθώς επικράτησε μεσοβδόμαδα με 1-0 της Κάλιαρι, σε ένα ματς τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για τους "μπιανκονέρι". Μοναδικές απώλειες σε αυτό το ματς για τον Μάριο Μπερέτα είναι οι τραυματίες Λοκατέλι και Γκαλόπα.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το ζευγάρι είναι ότι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Serie A το 2003, και από τότε στις επτά μεταξύ τους αναμετρήσεις νικάει πάντα η γηπεδούχος ομάδα (4 νίκες η Σιένα-3 η Έμπολι).

Γιουβέντους-Φιορεντίνα

Ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία θα λάβει χώρα στο "Ολίμπικο", με την 3η της βαθμολογίας Γιουβέντους να υποδέχεται την 4η Φιορεντίνα. Με τα τωρινά δεδομένα και οι δύο ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του νέου Τσάμπιονς Λιγκ τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η Μίλαν "καραδοκεί" για να κλέψει ένα εισιτήριο, κάτι που σημαίνει ότι η ήττα απαγορεύεται διά... ροπάλου για αμφότερους τους αντιπάλους.

Η Γιουβέντους προέρχεται από δύο άσχημα αποτελέσματα (ήττα με 2-1 από Ρετζίνα, 0-0 με Τορίνο), όμως στο στρατόπεδο των "μπιανκονέρι" υπάρχει συσπείρωση, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που πάρουν το "τρίποντο" ξεφεύγουν 7 πόντους από τη Φιορεντίνα και αποκτούν διαφορά ασφαλείας για τη συνέχεια.

Μεγάλο ατού για τη Γιουβέντους το ότι διαθέτει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος, με την εστία της να έχει παραβιαστεί μόλις 4 φορές.

Ευχάριστο για τον Ρανιέρι το γεγονός ότι επιστρέφει ο Τρεζεγκέ (δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης στο ντέρμπι του Πιεμόντε), σε ένα ματς από το οποίο θα απουσιάσουν για την "βέκια σινιόρα" οι τραυματίες Αντράδε, Μαρκιόνι, και οι τιμωρημένοι Νέντβεντ, Ζανέτι και Κιελίνι.

Μετά την ήττα από τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" με 1-0, η Φιορεντίνα "απάντησε" με το ίδιο σκορ στο τοπικό ντέρμπι με τη Λιβόρνο μεσοβδόμαδα, με τον Πάπα Βάιγκο να ντύνεται... Μούτου και να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για το συγκρότημα του Τσέζαρε Πραντέλι.

Αρκετά δυνατοί εμφανίζονται οι "βιόλα" μακριά από το "Φράνκι", καθώς έχουν χάσει μόνο στις 2 από τις 12 εξορμήσεις τους (έχουν επίσης 5 νίκες-5 ισοπαλίες). Στα αγωνιστικά, ο Πραντέλι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Μούτου, Σεμιόλι, Λιβεράνι.

Λιβόρνο-Κατάνια

Μάχη μέχρι... τελικής πτώσης αναμένεται στο "Αρμάντο Πίκι", με τη Λιβόρνο που βρίσκεται στην 18η θέση να αντιμετωπίζει την Κατάνια, η οποία είναι στην 17η θέση, έναν μόλις πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η πορεία αυτών των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα είναι κοινή στις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας καταφέρει να μαζέψουν έκαστος έναν πόντο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

Η ομάδα της Τοσκάνης αγνοεί τη χαρά της νίκης από το 2-0 στο τοπικό ντέρμπι επί της Έμπολι την 19η αγωνιστική, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα για τους Σικελούς, που έχουν ξεχάσει τί θα πει "τρίποντο" από την 16η αγωνιστική και το 2-0 επί της Ουντινέζε.

Η Λιβόρνο είναι πάντως η ομάδα με το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ της Serie A (2 νίκες-5 ισοπαλίες-5 ήττες) καθώς και με το δεύτερο χειρότερο παθητικό τερμάτων μέσα στο σπίτι της (19 γκολ, όσα έχει δεχτεί και η Αταλάντα). Στα αγωνιστικά, ο Καμολέζε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους τραυματίες εδώ και καιρό Μπέργκβολντ, Τζανικέντα, Βόλπε και Ροσίνι.

Από την πλευρά της η Κατάνια έχει ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ, καθώς είναι μία από τις τρεις ομάδες (οι άλλες είναι οι Ρετζίνα και Πάρμα) που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε μία νίκη μακριά από την έδρα της. Η ισοπαλία πάντως που απέσπασε στο "Μασιμίνο" μεσοβδόμαδα κόντρα στη Μίλαν με το γκολ του Σπινέζι ενδέχεται να έχει ανεβάσει το ηθικό των παικτών, μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα.

Νοκ-άουτ λόγω προβλημάτων τραυματισμού έχουν τεθεί οι Μοριμότο, Τεντέσκο, καθώς και οι τιμωρημένοι Κολούτσι και Μπαϊόκο.

Μίλαν-Λάτσιο

Τρεις ημέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού με την Άρσεναλ, στη ρεβάνς του 0-0 του Λονδίνου για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μίλαν καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάτσιο, την οποία φιλοξενεί στο "Σαν Σίρο".

Η ισοπαλία 1-1 που έφερε μεσοβδόμαδα στην Σικελία με την Κατάνια, έριξε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην πέμπτη θέση, δύο πόντους πίσω από τη Φιορεντίνα, κάτι που σημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση των τριών βαθμών για να μη χαθεί και άλλο έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ματς του πρώτου γύρου στο "Ολίμπικο" οι Μιλανέζοι είχαν φύγει με το θριαμβευτικό 5-1, όμως εντός έδρας θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν κερδίσει μόλις τα 4 από τα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει.

Τα ευχάριστα πάντως νέα για τους φίλους των "ροσονέρι" ήρθαν την Πέμπτη, με τη διοίκηση να ανακοινώνει επίσημα ότι προχώρησε στην επέκταση του συμβολαίου του Κακά μέχρι το 2013 (το προηγούμενο έληγε το 2011). Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κακά, Νέστα, Ντίντα, Πίρλο, Καφού και ο τιμωρημένος Φαβάλι.

Το γκολ του Ρολάντο Μπιάνκι μεσοβδόμαδα κόντρα στη Ρετζίνα ήταν σημαντικό τόσο για τον ίδιο (πρώτο του στη Serie A με τη φανέλα των πρωτεουσιάνων), όσο και για τη Λάτσιο (ξέφυγε έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού), η οποία ταξιδεύει στο Μιλανο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι έχει μόλις μία επιτυχία στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από το "Ολίμπικο", ενώ δεν την ευνοεί και η παράδοση, με την τελευταία εκτός έδρας επιτυχία τους κόντρα στους "ροσονέρι' να έχει σημειωθεί το 1989. Ελάχιστα αυτή τη φορά τα αγωνιστικά προβλήματα για τη Λάτσιο, καθώς μοναδικοί απόντες θα είναι οι τραυματίες Τζάουρι και Μουταρέλι.

Νάπολι-Ίντερ

Από τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος προέρχεται η Νάπολι, γεγονός που την έριξε στην 11η θέση της βαθμολογίας και σε σχετική απόσταση από τις ομάδες που βγαίνουν στο Κύπελλο UEFA.

Αυτή την αγωνιστική όμως έχει την ευκαιρία να πάρει και πάλι τα... πάνω της, καθώς φιλοξενεί την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Ίντερ, με το "Σαν Πάολο" να αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες πιένες, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο για τη Serie A από το 2001.

Πάντως, στα τέσσερα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής κόντρα στους "μεγάλους" του ιταλικού ποδοσφαίρου, Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους και Ρόμα, η Νάπολι έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις τέσσερις πόντους, με τους "παρτενοπέι" να μην εμφανίζονται το ίδιο δυνατοί και αποτελεσματικοί σε σύγκριση με την ομάδα που είχε επικρατήσει με 3-1 των "μπιανκονέρι" τον περασμένο Οκτώβρη.

Στα αγωνιστικά, ο Έντι Ρέζα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Κούπι, Γκάρικς, Ιέτσο, Πατσιέντζα και τον τιμωρημένο Ντομίτσι.

Από την πλευρά της η Ίντερ ταξιδεύει στον ιταλικό Νότο με τον... αέρα της διαφοράς των εννέα πόντων που έχει από τη 2η Ρόμα, με το προβάδισμα αυτό να διατηρείται χάρη στο 1-1 που έφεραν οι δύο ομάδες στο ντέρμπι του "Μεάτσα" την περασμένη Τετάρτη.

Οι "τζαλορόσι" είχαν την ευκαιρία σε αυτό το ματς να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να μειώσουν στο -6, όμως το γκολ του αρχηγού των "νερατζούρι", Χαβιέ Ζανέτι, δύο λεπτά πριν το τέλος, έχει φέρει την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αγκαλιά με το τρίτο συνεχόμενο σκουντέτο.

Το εντυπωσιακό με τους Μιλανέζους είναι πως παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό Καμπιονάτο (18 νίκες-7 ισοπαλίες), με την τελευταία τους ήττα να καταγράφεται στις 2 Φεβρουαριου 2007.

Για τον αγώνα αυτό πάντως, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων. Τραυματίες είναι οι Ιμπραΐμοβιτς, Κρους, Μάξουελ, Σέζαρ, Ντακούρ, Σάμουελ, Κόρδομπα, καθώς και ο τιμωρημένος Μπουρντίσο.

Ρετζίνα-Παλέρμο

Στο "Ορέστε Γκρανίλο", η Ρετζίνα "καίγεται" για τη νίκη με αντίπαλο την Παλέρμο αν θέλει να ξεφύγει από την γραμμή του υποβιβασμού (είναι δύο πόντους κάτω από αυτήν).

Ο Ρέντσο Ουλιβιέρι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνισή της ομάδας του στο "Ολίμπικο", παρά την ήττα με 1-0 από τη Λάτσιο μεσοβδόμαδα, κάνοντας λόγο για τις καθαρές ευκαιρίες που είχαν οι Σαρδηνοί, ενώ περιμένει τώρα να δείξουν τα ψυχικά τους αποθέματα στο ματς κομβικής σημασίας με την Παλέρμο.

Εκτός μάχης από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχουν τεθεί από πλευράς γηπεδούχων οι τραυματίες Γκαρσία, Τσεράβολο και Μοντέστο.

Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα έχει "κολλήσει" στις τελευταίες αγωνιστικές η Παλέρμο, η οποία πάντως επικράτησε πριν λίγες της Έμπολι με 2-0, γεγονος που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Μόνο εύκολη δεν θα είναι πάντως η αποστολή των Σικελών στην Καλαβρία (έχουν 3 νίκες στους 12 εκτός έδρας αγώνες που έχουν δώσει), αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ίδιο γήπεδο η Γιουβέντους έφυγε το περασμένο Σάββατο με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε αυτό το ματς τον τραυματία Καπουάνο και τον τιμωρημένο Μιλιάτσιο.

Ρόμα-Πάρμα

Το όνειρο του φετινού τίτλου απομακρύνθηκε πολύ την περασμένη Τετάρτη για τη Ρόμα, καθώς το 1-1 στο "Μεάτσα" την άφησε εννέα πόντους πίσω από την κορυφή, 13 αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου.

Οι "τζαλορόσι" εξέφρασαν έντονα παράπονα για την διαιτησία του Ροσέτι στο ματς αυτό, εστιάζοντας τα παράπονά τους στην αποβολή του Μεξές με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84' που τους άφησε με 10 παίκτες, ωστόσο τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν της επιτρέπει να κοιτάει πίσω.

Το πρώτο εμπόδιο για τη Ρόμα μετά το ντέρμπι με την Ίντερ είναι η Πάρμα στο "Ολίμπικο", ματς το οποίο έρχεται τέσσερις ημέρες πριν την κόντρα στο "Μπερναμπέου" με τη Ρεάλ για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη κρίνεται αναγκαία για τους γηπεδούχους, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η Γιουβέντους ενδέχεται να την πλησιάσει και πάλι προκειμένου να της κλέψει την πολυπόθητη 2η θέση.

Οι Κούρτσι και Πανούτσι δεν υπολογίζονται από τον Σπαλέτι καθώς είναι τραυματίες, ενώ νοκ-άουτ έχει τεθεί και ο Μεξές που αποβλήθηκε στο ματς με την Ίντερ.

Αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της είναι η Πάρμα (1 νίκη-3 ισοπαλίες), γεγονός που της έχει επιτρέψει να σκαρφαλώσει στην 14η θέση, δύο πόντους πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Η νίκη με 2-0 επί της Ουντινέζε ήταν "βάλσαμο" για τον τεχνικό Ντομένικο Ντι Κάρλο, σε μία περίοδο που τρίζει η... καρέκλα του, ωστόσο οι "παρμέντσι" δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν εκτός έδρας νίκης στο φετινό Καμπιονάτο (5 ισοπαλίες-7 ήττες).

Στα αγωνιστικά, μοναδικός απόντας για την ομάδα της Αιμιλίας είναι ο τραυματίας Μορφέο.

Σαμπντόρια-Τορίνο

Στο "Λουίτζι Φεράρις", η Σαμπντόρια φιλοξενεί την Τορίνο, σκοπεύοντας στο "τρίποντο" που θα την διατηρήσει για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά. Εντός έδρας η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι παρουσιάζεται αρκετά δυνατή, κάτι που μαρτυρά το γεγονός ότι έχει μόλις ήττα (μετράει ακόμα 7 νίκες και 4 ισοπαλίες), όμως όταν αφήνει τη Γένοβα χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της, με αποτέλεσμα να μετράει 9 ήττες σε 13 παιχνίδια.

Απόδειξη των τρομερών μεταπτώσεων στην απόδοσή της είναι η βαριά ήττα με 4-1 που υπέστη από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο την Τετάρτη, λίγες μόλις ημέρες μετά το 1-1 εντός έδρας με την πρωταθλήτρια Ίντερ.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχούν χωρίς τους τραυματίες Μοντέλα, Ακάρντι, Μπελούτσι και τον τιμωρημένο Τζενόνι, ωστόσο επιστρέφει και πάλι στο αρχικό σχήμα ο Αντόνιο Κασάνο, που είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Από την ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι του Πιεμόντε με τη Γιουβέντους (0-0) προέρχεται η Τορίνο, με την "γκρανάτα" να είναι μακράν η ομάδα με τα περισσότερα ισόπαλα αποτελέσματα στο φετινό Καμπιονάτο (15 από τα 25 ματς που έχει δώσει).

Η ομάδα του Βάλτερ Νοβελίνο παραμένει αήττητη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (1 νίκη-5 ισοπαλίες), με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι μην είναι πλέον έντονος, καθώς απέχει τέσσερις πόντους από την τελευταία τριάδα.

Το ταξίδι στη Γένοβα έχει πάντως ξεχωριστή σημασία για τον Νοβελίνο, καθώς επιστρέφει στο γήπεδο της πρώην ομάδας του. Στα αγωνιστικά, απόντες από πλευράς "γκρανάτα" θα είναι οι τραυματίες Ρούμπιν, Ογκούρο, Μπελάνοβιτς, Φοντάνα και Ζανέτι.

Ουντινέζε-Αταλάντα

Στο "Φρίουλι", η Ουντινέζε κυνηγάει μόνο τη νίκη με την Αταλάντα προκειμένου να σταματήσει το αρνητικό σερί που τη συνοδεύει το τελευτάιο διάστημα.

Μετά από έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο, οι "ζέβρες" φαίνεται ότι αδυνατούν να συνεχίσουν στον ίδιο φρενήρη ρυθμό, με τις τέσσερις ήττες στα πέντα τελευταία παιχνίδια τους (δύο συνεχόμενες στα ισάριθμα τελευταία ματς) να τους έχουν ρίξει στην 6η θέση.

Ο υπέρτατος στόχος της κατάκτησης της 4η θέσης είναι μάλλον απίθανο να πραγματοποιηθεί, ενώ οι "φριουλάνι" καλούνται να ακακάμψουν, καθώς απειλείται και η θέση τους στο Κύπελλο UEFA.

Ο Πασκουάλε Μαρίνο καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει σε ένα ακόμα ματς τους τραυματίες Ντε Μαρτίνο, Ασαμόα, Ομπόντο, Μέστο και Ζαπάτα.

Η Αταλάντα σκόρπισε στα... τέσσερα σημεία του ορίζοντα μεσοβδόμαδα την Σαμπντόρια με το επιβλητικό 4-1 στο Μπέργκαμο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδό της στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου UEFA.

Οι "μπεργκαμάσκι" είναι αυτή τη στιγμή στην 9η θέση, όμως απέχουν μόλις δύο πόντους από την πολυπόθητη 6η θέση, με το αποτέλεσμα της αναμέτρησής τους με την Ουντινέζε να αναμένεται να κρίνει σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το στόχο τους. Στα αγωνιστικά, χάνουν το ματς στο "Φρίουλι" οι τραυματίες Φόρσιθ, Καροτσιέρι και Μπελίνι.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ρόμα-Πάρμα (19.00)
Μίλαν-Λάτσιο (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάλιαρι-Τζένοα (16.00)
Έμπολι-Σιένα
Γιουβέντους-Φιορεντίνα
Λιβόρνο-Κατάνια
Ρετζίνα-Παλέρμο
Σαμπντόρια-Τορίνο
Ουντινέζε-Αταλάντα
Νάπολι-Ίντερ (21.30)














































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ