SERIE A

"Ντέρμπι της Ιταλίας" μόνο για το... ονόρε!

"Ντέρμπι της Ιταλίας" μόνο για το... ονόρε!
Ντελ Πιέρο-Ιμπραιμοβιτς

Η Γιουβέντους υποδέχεται την Ίντερ στο "ντέρμπι της Ιταλίας" για την 32η αγωνιστική, με το σημαντικότερο κίνητρο των δύο ομάδων να είναι το γόητρο, μιας που οι Μιλανέζοι έχουν "κλειδώσει" το σκουντέτο

Η Μίλαν έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Τορίνο και με στραβοπάτημα των "μπιανκονέρι" τους φτάνει ή και τους προσπερνάει στη βαθμολογία, ενώ Τζένοα και Φιορεντίνα θέλουν να συνεχίσουν με νίκες στη μάχη που δίνουν για την κατάληψη της 4ης προνομιούχου θέσης.
Τζένοα-Λάτσιο
Η Τζένοα επικράτησε με 3-2 της Γιουβέντους την περασμένη αγωνιστική στο "Λουίτζι Φεράρις" και με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα παρέμεινε στην προνομιούχο 4η θέση, έχοντας +2 από τη Φιορεντίνα. Μέσα στο σπίτι τους οι "ροσομπλού" είναι πανίσχυροι, με ρεκόρ 10 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα, ενώ διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος με 30 γκολ. Δεν υπολογίζονται για το ματς με τη Λάτσιο οι Μιλίτο, Σκάρπι και Μιλανέτο. Αναθέρμανε τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη η Λάτσιο, καθώς μετά τη νίκη στο ντέρμπι της "αιώνιας πόλης" μείωσε στους πέντε πόντους τη διαφορά από την 6η Ρόμα. Απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Ματουζάλεμ, Μπρόκι, καθώς και οι τραυματίες Ιντζάγκι, Μανφρεντίνι και Φότζα.

Ίντερ-Γιουβέντους
Η Γιουβέντους "πέταξε στα σκουπίδια" πέντε πόντους στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της με Κιέβο Βερόνα και Τζένοα, και έτσι υποδέχεται την πρωτοπόρο Ίντερ στο κλασικό "ντέρμπι της Ιταλίας" έχοντας απόσταση 10 πόντων από τους "νερατζούρι". Με δεδομένο πως απομένουν μόλις επτά αγωνιστικές για το φινάλε και δύσκολα θα γίνει κάποια ανατροπή στην κορυφή, το συγκεκριμένο ματς έχει περισσότερο σημασία γοήτρου για τη "βέκια σινιόρα" απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό της. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους τιμωρημένους Καμορανέζι, Μαρκίζιο, αλλά και τους τραυματίες Σισόκο, Σαλιχάμιτζιτς, Μάνινγκερ, Ζανέτι και Έκνταλ. Στον αντίποδα, η Ίντερ πηγαίνει στο "Ολίμπικο" έχοντας για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων από την 2η ομάδα της βαθμολογίας, και φυσικά θέλει τη νίκη για να φτάσει στο +13 και να κάνει... γύρο θριάμβου μέσα στο Τορίνο. Προβλήματα για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι οι απουσίες των Μαϊκόν, Μαντσίνι, Χιμένες και Ρίβας.

Αταλάντα-Ρετζίνα
Στη μέση ακριβώς του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Αταλάντα, η οποία αγνοεί τη νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια της και ουσιαστικά δύσκολα θα έχει κάποιον στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν. Απόντες από την αναμέτρηση του "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" με τη Ρετζίνα θα είναι για την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι οι τραυματίες Φερέιρα Πίντο, Κόπολα και Τσέρτσι. Καταδικαστική ήττα στην ύστατη προσπάθεια που κάνει να βγάλει από το λαιμό της τη θηλειά του υποβιβασμού γνώρισε την περασμένη Κυριακή η Ρετζίνα, με 2-0 από την Ουντινέζε στο "Ορέστε Γκρανίλο" (τελείωσε το ματς με 10 παίκτες). Αυτή τη στιγμή είναι στον πάτο της βαθμολογίας με επτά πόντους λιγότερους από τη γραμμή της σωτηρίας και θα πρέπει να γίνει ένα... θαύμα για να παραμείνει για μία ακόμα σεζόν στη Serie A. Οι Καλαβρέζοι θα παραταχθούν χωρίς τους Λαντσάρο, Μπαρίλα (τιμωρημένοι), Αντέγιο, Κοράντι, Αλβάρες, Καρμόνα (τραυματίες).

Κάλιαρι-Νάπολι
Παρά την ήττα από τη Φιορεντίνα την περασμένη αγωνιστική στο "Αρτέμιο Φράνκι", η Κάλιαρι παρέμεινε ζωντανή στο κόλπο της εξόδου στο Κύπελλο UEFA, καθώς αυτή τη στιγμή είναι 8η και έχει μόλις τέσσερις πόντους διαφορά από την 6η Ρόμα. Στο μίνι ντέρμπι του νότου, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Κανίνι, Αγκοστίνι, Κόντι και Λόπες, όπως και στον τραυματία Μαλιοκέτι. Στον αντίποδα, η Νάπολι βρίσκεται στην 12η θέση, μακριά από αυτές που οδηγούν στην Ευρώπη, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι μετράει τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια από τότε που διαδέχτηκε τον Έντι Ρέγια στην τεχνική ηγεσία των "παρτενοπέι". Εκτός μάχης από πλευράς φιλοξενουμένων οι τραυματίες Γκαργκάνο, Μάτζο, Μοντερβίνο, Ιέτσο, Ναβάρο και Ρινάουντο.

Κατάνια-Σαμπντόρια
Αν και γνώρισε την ήττα από την Τορίνο στο "Ολίμπικο" με 2-1, η Κατάνια δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υπόθεση παραμονή, καθώς καταλαμβάνει την 15η θέση με απόσταση 11 πόντους από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Μόλις μία ισοπαλία έχει φέρει μέχρι στιγμής στο "Μασιμίνο" η ομάδα του Βάλτερ Τζένγκα (έναντι 9 νικών και 5 ηττών), η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Στοβίνι και τους τραυματίες Ντ'Αμίκο και Καρμπόνι. Οι εννέα πόντοι της διαφοράς από την 6η θέση απαγορεύουν στη Σαμπντόρια να ελπίζει σε κατάληψη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, με το παρήγορο για τον Βάλτερ Ματσάρι να είναι πως η ομάδα του παραμένει αήττητη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (2 νίκες-2 ισοπαλίες). Οι Ράγκι, Στανκεβίτσιους, Μπελούτσι και Ντακ Κόστα δεν υπολογίζονται για το ματς στη Σικελία.

Ουντινέζε-Φιορεντίνα
Η Ουντινέζε έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα, χάρη στα δύο γκολ του Φλόρο Φλόρες την περασμένη Κυριακή με τη Ρετζίνα, όμως η ψυχολογία της δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ενόψει της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα στο "Φρίουλι". Αιτία δεν είναι η 13η θέση του πίνακα που την έχει βγάλει πρόωρα εκτός στόχων, αλλά η ισοπαλία που έφερε μεσοβδόμαδα με τη Βέρντερ (3-3), αποτέλεσμα που σήμανε τον αποκλεισμό των "ζέβρων" από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA. Ο Πασκουάλε Μαρίνο καταστρώνει τα πλάνα του και σε αυτό το ματς χωρίς τους τραυματίες Ντι Νατάλε, Κόντα, Φερονέτι, Τισόνε και Ντ'Αγκοστίνο. Η Φιορεντίνα προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Σιένα, Αταλάντα και Κάλιαρι, και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της 4ης Τζένοα. Πέρα από τους τραυματίες Μούτου και Σαντάνα, δεν υπολογίζονται και οι τιμωρημένοι Φελίπε Μέλο και Μοντολίβο.

Παλέρμο-Μπολόνια
Την αγωνιστική της άνοδο το τελευταίο διάστημα πιστοποίησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Παλέρμο στο "Μεάτσα" καθώς απέσπασε ισοπαλία 2-2 με την πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρο Ίντερ, σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο και που θα μπορούσε να κερδίσει μάλιστα στο τέλος, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Ζοσέ Μουρίνιο. Μονόδρομος η νίκη για τους "ροζανέρι" αν θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την προνομιούχο 6η θέση της βαθμολογίας. Ο τιμωρημένος Σιμπλίτσιο και οι τραυματίες Μπουντάν, Γκουάνα και Νοτσερίνο είναι τα προβλήματα για τους γηπεδούχους. Στον αντίποδα, η Μπολόνια θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο στον πάγκο της στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", καθώς ο Τζουζέπε Παπαντόπουλο είναι ο τρίτος κατά σειρά τεχνικός της μέσα στη σεζόν, μετά τους Ντανιέλε Αριγκόνι και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Κομβικό αυτό το ματς για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα καθώς μετά το 1-4 από τη Σιένα, έπεσε κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Αντονιόλι, Παονέσα, Σέζαρ, Λαβέκια, Καστελίνι, Μπομπαρντίνι και Μπρίτος.

Ρόμα-Λέτσε
Η ήττα στο μεγάλο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας από τη Λάτσιο έριξε την ψυχολογία στο στρατόπεδο της Ρόμα καθώς την απομάκρυνε οκτώ πόντους από την 4η Τζένοα και την έθεσε ουσιαστικά εκτός κούρσας για την κατάληψη του 4ου εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Κόντρα στη Λέτσε στο "Ολίμπικο", οι "τζαλορόσι" θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους, έχοντας πάντως σημαντικές απουσίες: τιμωρημένοι είναι οι Μεξές και Πανούτσι που είδαν κόκκινη κάρτα στο ντέρμπι, ενώ τραυματίες είναι οι Σισίνιο, Βούτσινιτς, Ακουιλάνι, Ντόνι, Ζουάν, Μενέζ. Ο Λουίτζι Ντε Κάνιο έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις έναν πόντο στα τέσσερα παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της Λέτσε, και έτσι η ομάδα της Απουλίας είναι στην 19η θέση, με τρεις λιγότερους από τη γραμμή της σωτηρίας. Το ανησυχητικό για τους "σαλεντίνι" είναι πως από από τον Οκτώβριο και μετά μετρούν μόλις μία νίκη, έναντι 11 ισοπαλιών και 10 ηττών. Στα αγωνιστικά, οι τραυματίες Κάτσα, Αντούνες, Αντζέλο, και οι τιμωρημένοι Τζακομάτσι, Σκιάβι και Βίβες δεν προλαβαίνουν την αναμέτρηση του "Ολίμπικο".

Σιένα-Κιέβο
Από δύο συνεχόμενες σπουδαίες επιτυχίες απέναντι σε Λάτσιο (2-0 εντός) και Μπολόνια (4-1 εκτός) προέρχεται η Σιένα, γεγονός που την έχει φέρει 11 πόντους πάντω από τη ζώνη του υποβιβασμού και της ανανεώνει ουσιαστικά το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Ο Μάρκο Τζαμπάολο δεν μπορεί να υπολογίζει αυτή την αγωνιστική στους τραυματίες Ροσετίνι, Γκουανταλούπι, Κούρτσι και Μακαρόνε, ενώ θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ θα πάρει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Περίοδο φόρμας διανύει και η Κιέβο καθώς μετράει μόλις 2 ήττες στα 14 τελευταία παιχνίδια της, ενώ παρά το 0-1 από τη Μίλαν την περασμένη Κυριακή παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία τριάδα (5 πόντοι). Απόντες για τα "ιπτάμενα γαϊδούρια", που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς σε αυτή την αναμέτρηση, θα είναι οι Μακίνουα, Μόρο και Κερλόν.

Μίλαν-Τορίνο
Η Μίλαν δυσκολεύτηκε πολύ αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κιέβο στη Βερόνα χάρη στο γκολ του Κλάρενς Ζέεντορφ στο δεύτερο ημίχρονο, και -εκμεταλλευόμενη την ήττα της Γιουβέντους στη Γένοβα- μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά από την 2η θέση. Πάρα πολλά τα προβλήματα για τον Κάρλο Αντσελότι ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Τορίνο, καθώς θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Γιανκουλόφσκι και οι τραυματίες Γκατούζο, Μποριέλο, Νέστα, Καλάτζε, Μπονέρα, Αμπιάτι και Αντονίνι. Τρίποντο-χρυσάφι πήρε την περασμένη αγωνιστική η Τορίνο, που επικράτησε με 2-1 της Κατάνια στο "Ολίμπικο", αφού προσπέρασε τη Μπολόνια και βγήκε μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη. Στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Μίλαν η "γκρανάτα" απέσπασε ισάριθμες "λευκές" ισοπαλίες, αλλά συνολικά στα έξι τελευταία παιχνίδια δεν έχει πετύχει νίκη επί των Μιλανέζων.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Τζένοα-Λάτσιο (19.00)
Γιουβέντους-Ίντερ (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Ρετζίνα (16.00)
Κάλιαρι-Νάπολι
Κατάνια-Σαμπντόρια
Ουντινέζε-Φιορεντίνα
Παλέρμο-Μπολόνια
Ρόμα-Λέτσε
Σιένα-Κιέβο
Μίλαν-Τορίνο (21.30)














































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ