ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντι Μαρία: "Ο Φαν Χάαλ είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ, δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω"

Ντι Μαρία: "Ο Φαν Χάαλ είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ, δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω"

Ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν έκρυψε την αντιπάθειά του για τον Λουίς φαν Χάαλ ούτε στο ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκε για τη ζωή και την καριέρα του, με τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή να χαρακτηρίζει τον Ολλανδό τον χειρότερο προπονητή που είχε ποτέ.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έχει να επιδείξει ένα τεράστιο βιογραφικό παίζοντας για τις Ροσάριο Σεντράλ, Μπενφίκα, Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί και Γιουβέντους αλλά και κατακτώντας τίτλους με την εθνική Αργεντινής (μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Copa America), ωστόσο υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής που θέλει να το... ξεχάσει.

Ο λόγος για τη σεζόν 2014-15 που τον βρήκε να ασφυκτιά στο "Ολντ Τράφορντ" (μόλις 4 γκολ σε 32 παιχνίδια), με τον 36χρονο Αργεντινό εξτρέμ να κατηγορεί σε πρόσφατη συνέντευξή στο "ESPN Argentina" τον Λουίς φαν Χάαλ και να στέκεται ακλόνητος στη θέση του μέσω νεότερης τοποθέτησής του.

Αυτής που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκε από το "Netflix" προς τιμή του ("Breaking Down the Wall", ο τίτλος του), με τον Ντι Μαρία να μιλάει με σκληρά λόγια για τον άλλοτε προπονητή του στους κόκκινους διαβόλους, που τον νίκησε μάλιστα στο Μουντιάλ του 2022 και στον αλησμόνητο προημιτελικό της Αργεντινής με την Ολλανδία που κρίθηκε στα πέναλτι.

"Ο Λουίς φαν Χάαλ είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ και δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω αυτό. Τους νικήσαμε στα πέναλτι (σ.σ. Αργεντινή - Ολλανδία) αν και είχε πει ότι δεν θα το καταφέρναμε, επειδή ξέρει τα πάντα.

Κατέληξε με το να βάλει τα λόγια του στο..., ας πούμε απλά ότι έφαγε τα λόγια του, για να διατηρήσουμε την ευγένειά μας", είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως όταν ο Λουίς φαν Χαάλ είχε ερωτηθεί το 2019, σε συνέντευξή του στο BBC, για τη δύσκολη συνύπαρξή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Άνχελ Ντι Μαρία, είχε πει για τον Αργεντινό:

"Ο Ντι Μαρία λέει πως το πρόβλημα ήταν δικό μου. Τον έβαλα να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό. Δεν με έπεισε ποτέ σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Δεν μπορούσε να αντέξει τη συνεχή πίεση πάνω στη μπάλα που υπάρχει στα ματς της Premier League. Αυτό ήταν το πρόβλημά του".

Το trailer του ντοκιμαντέρ για τον Ντι Μαρία από το Netflix

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ