ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντιέγκο Αλόνσο: Στο Κορωπί με εισηγήσεις και φουλ για Γιαννούλη ο Παναθηναϊκός

Uruguay's coach Diego Alonso looks on during a qualifying soccer match against Peru for the FIFA World Cup Qatar 2022 in Montevideo, Uruguay, Thursday, March 24, 2022. (AP Photo/Matilde Campodonico, Pool)
Uruguay's coach Diego Alonso looks on during a qualifying soccer match against Peru for the FIFA World Cup Qatar 2022 in Montevideo, Uruguay, Thursday, March 24, 2022. (AP Photo/Matilde Campodonico, Pool) AP PHOTO / MATILDE CAMPODONICO, POOL

Ο Ντιέγκο Αλόνσο φτάνει στην Αθήνα έχοντας πλήρη εικόνα του ρόστερ του Παναθηναϊκού και συζητήσει ήδη με τους πράσινους τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται για δύο εξτρέμ, αριστερό μπακ, στόπερ. Το "τριφύλλι" ετοιμάζει την τελική "επίθεσή" του για τον Γιαννούλη.

Είναι ξεκάθαρα σημαντικό για την οικονομία του χρόνου και την συμπιεσμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον Παναθηναϊκό μέχρι να οριστικοποιηθεί το θέμα του νέου προπονητή (όσο το κλαμπ ανέμενε την περίπτωση Σάρι), το γεγονός πως ο Ντιέγκο Αλόνσο αναμένεται άμεσα στην Αθήνα (πιθανότατα τη Δευτέρα, 10/6), έχοντας πλήρη εικόνα για το ρόστερ και τις ανάγκες του "τριφυλλιού".

Τις τελευταίες εβδομάδες που ήταν σε επαφή με την πλευρά των "πράσινων" και δη του Γιάννη Παπαδημητρίου, έχει δει πολλά παιχνίδια του Παναθηναϊκού (μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη), έχει μελετήσει το δυναμικό της ομάδας κι έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" τα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να υπάρξουν οι επόμενες κινήσεις γύρω απ’ την ενίσχυση του ρόστερ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι αυτό αν μη τι άλλο προσφέρει τη δυνατότητα στους "πράσινους" να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος απ’ το χρόνο που σπαταλήθηκε μέχρι να τελειώσει το θέμα του προπονητή, απ’ την στιγμή που έμεινε για εβδομάδες ανοικτό η υπόθεση του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Αλόνσο έχει κάνει ήδη εισηγήσεις προς τους ανθρώπους της ομάδας για την απόκτηση δύο εξτρέμ (έναν σε κάθε πτέρυγα), ενός αριστερού μπακ κι ενός στόπερ, ενώ είναι ήδη σύμφωνος με τους "πράσινους" για την κίνηση εξαγοράς του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι (η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα), αλλά και την επέκταση της συνεργασίας με τον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος θα έχει ρόλο "πασπαρτού" σε άκρα της άμυνας και μεσαία γραμμή.

Σε ότι αφορά το θέμα του αριστερού μπακ, ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι επίσης ενήμερος απ’ τους ανθρώπους της ομάδας για την περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη και είναι θετικός στο να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεταφέρει εδώ και καιρό προς την πλευρά του διεθνούς ακραίου αμυντικού την πρόθεσή του για να συνεργαστούν, γνωρίζει πως για τον ίδιο αποτελούσε προτεραιότητα να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, όμως πλέον στο "τριφύλλι" είναι διατεθειμένοι να κάνουν την καθοριστική κίνησή τους για να τον αποκτήσουν.

Προσφέροντάς του ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με χρήματα που δεν έχει ξαναδώσει το κλαμπ για αριστερό μπακ, προκειμένου να τον "ψήσουν" και να φτάσουν σε συμφωνία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο (και) το ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Στην "πράσινη" λίστα βρίσκεται και μία περίπτωση αριστερού μπακ απ’ την Πορτογαλία, ωστόσο, οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές γύρω απ’ την υπόθεση του Γιαννούλη. Με τις εξελίξεις να μεταφέρονται μετά κι απ’ το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με τη Μάλτα την Τρίτη (11/6).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ