ΑΕΚ

Ντιόπ: "Δεν ήρθα να κάνω πλάκα"

Ντιόπ: "Δεν ήρθα να κάνω πλάκα"
INTIME SPORTS

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ δεν ξεχνά εκείνη την όμορφη ημέρα στο αεροδρόμιο, όταν αφίχθη στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Δηλώνει υποχρεωμένος απέναντι στους φίλους της ομάδας που τον έκαναν να νιώσει μοναδικός ενώ αποκαλύπτει ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην Πόρτσμουθ Άγγελος Μπασινάς του είπε τα καλύτερα για την Ένωση και του συνέστησε να μην χάσει την ευκαιρία να αγωνιστεί με τη φανέλα της.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και οι στόχοι που θέλεις να πετύχεις, μετά τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;



" Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Στο παρελθόν σε όσες ομάδες έπαιξα κάτι κέρδισαν και το ίδιο θέλω και τώρα. Να πετύχουμε στο πρωτάθλημα, να παίξουμε Champions League".


Σε αποκαλούν Μπούμπι, όπως είδαμε στην προπόνηση. Γενικά φαίνεται να είναι όλα καλά, εσύ πώς αισθάνεσαι;


" Δεν αισθάνομαι κανένα άγχος. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Έχω δει ότι όλοι εδώ προσπαθούν να είναι κοντά μου, να συζητήσουμε και είμαι πολύ άνετα".


Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να είναι πισωγύρισμα το να παίρνεις μεταγραφή από την Premier League για την Ελλάδα;


" Όχι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γνωστό. Όποιος ακούει για το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει να έρθει και να δουλέψει".


Σε τι κατάσταση είσαι και πότε θα είσαι έτοιμος για να παίξεις;


" Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Βρίσκομαι εδώ πέρα με τη διάθεση να δουλεύω όλο και πιο σκληρά".

Έχεις μιλήσει για αυτό με το προπονητικό τιμ και τους γιατρούς;


" Έχω μιλήσει και με τον γιατρό και με το τεχνικό επιτελείο και ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά".


Ο κόσμος της ΑΕΚ αγαπάει τους παθιασμένους ποδοσφαιριστές, που παίζουν δυνατά. Τι θα κάνεις στο γήπεδο για να τους κερδίσεις;



" Έχω έρθει για να δουλέψω. Σε όποια ομάδα κι αν έχω πάει, έχω δώσει το 100%. Δεν μου αρέσει να κάνω πλάκα όταν μπαίνω στο γήπεδο. Προσπαθώ πάντα να δουλεύω και ο κόσμος μπορεί να το δει αυτό σε όποια ομάδα έχω αγωνιστεί".

Ήξερες κάτι για την ΑΕΚ πριν έρθεις; Τι έμαθες μετά;


" Την ΑΕΚ την ήξερα. Ήξερα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις μεγάλες ομάδες. Όταν άκουσα το όνομα ήξερα την ομάδα, την είχα δει παλαιότερα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Ρώτησα και τον Μπασινά, που ήταν συμπαίκτης μου και φίλος μου στην Πόρτσμουθ, και μου είπε ότι αν έχεις μια καλή συμφωνία μπροστά σου, πήγαινε στην ΑΕΚ ανεπιφύλακτα".

Πώς έζησες αυτή την περίοδο των διαπραγματεύσεων; Υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες;

" Είχα δύο προτάσεις από την Αγγλία, μία από Σκωτία, μία από Σαουδική Αραβία. Είχα 6,5 χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα και όταν άκουσα για την ΑΕΚ το θεώρησα ευκαιρία να βρεθώ σε αυτή την ομάδα".

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω για να σε πείσει να έρθεις;


" Μου τηλεφώνησε για πρώτη φορά την ημέρα που έφευγα για διακοπές, ήμουν στο αεροδρόμιο. Ήταν η πρώτη μας επαφή, μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Του είπα ότι πρέπει να ξεκουραστώ, να το σκεφτώ. Συζήτησα με την οικογένεια μου, ο αδερφός μου μπήκε στο internet για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και όταν βεβαιωθήκαμε ότι είναι ένας πολύ καλός σύλλογος, ήρθα ξανά σε επαφή με τον πρόεδρο και του είπα ότι αποφάσισα να έρθω στην ΑΕΚ".

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο κόσμος της ΑΕΚ υποδέχθηκε παίκτη στο αεροδρόμιο. Αυτό καταλαβαίνεις ότι αυξάνει και τις προσδοκίες των οπαδών;

" Η στιγμή που βγήκα και είδα τον κόσμο να είναι εκεί για να με υποδεχθεί… Είδα κάποιους να χοροπηδάνε και να φωνάζουν το όνομα μου. Ένιωσα κάτι μέσα μου. Μετά, όταν ηρέμησα λίγο περισσότερο, σκέφτηκα ότι για αυτή την ομάδα, για αυτόν τον κόσμο θα πρέπει να δίνω το 100%. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε απλοί άνθρωποι, εγώ είμαι απλός άνθρωπος. Καταλαβαίνω τα συναισθήματα του καθενός και για να το ανταποδώσω θα πρέπει να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα".

Θοδωρής Μοσχονάς: "Θέλω να φτάσω ψηλά"

Είναι ο τέταρτος στην ιεραρχία τερματοφύλακας της Ένωσης, όμως αυτό δεν τον πτοεί. Δουλέυει σκληρά για να εισχωρήσει στην τριάδα και ευελπιστεί ότι σε μερικά χρόνια θα είναι εκείνος ο βασικός γκολκίπερ έχοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τον υπομονετικό Γιάννη Αραμπατζή.

Άλλη μια χρονιά, η τρίτη που κάνεις προετοιμασία με την ομάδα. Φέτος όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι στην προετοιμασία ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη; Να κερδίσεις μια θέση στην τριάδα ή να δουλέψεις με τον Σούιτσα και βλέπουμε;

" Είχα πει και πέρυσι ότι φυσιολογικό είναι σε μια τέτοια ηλικία να αναζητά κανείς κάτι περισσότερο κάθε χρόνο. Αυτό που σκέφτηκα εγώ ήτα ότι μέσα από τη σληρή δουλειά θα μπορούσα α διεκδικήσω θέση στην τριάδα ή ό,τι άλο προέκυπτε. Η πρώτη προτεραιότητα μου είναι να δουλέψω σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως τα τελευταία τρία χρόνια".

Είσαι έτοιμος από κάθε άποψη για να μπεις στην τριάδα, καθώς ο Λούκατς μπορεί να δοθεί δανεικός μετά το τέλος της προετοιμασίας;

" Αυτό είναι θέμα του Μίλαν. Εγώ προετοιμάζομαι κάθε μέρα, δίνω το 100%, προσαρμόζω την ψυχολογία μου πάνω σε αυτή την ιδέα και γίνεται στόχος μου μέρα με τη μέρα".

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσεις;

" Όπως είχα δηλώσει και πέρυσι μιλάμε για ένα σύνολο πραγμάτων όταν αναφερόμαστε στο παιχνίδι του τερματοφύλακα. Σίγουρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά στοιχεία και είναι πολύ απαιτητικό για τον τερματοφύλακα. Γι’ αυτό ο καλός τερματοφύλακας παίρνει και πολλά λεφτά. Αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσω τα συζητάω καθημερινά με τον προπονητή και για να γίνω πιο συγκεκριμένος εντοπίζονται στο πώς παίζω με την μπάλα στα πόδια και το πόσο θα είμαι ενεργός μέσα στο παιχνίδι".

Τι από τα δύο είναι πιο δύσκολο για έναν τερματοφύλακα; Να συμμετέχει στο ματς ή απλά να βελτιωθεί στα πόδια;

" Είναι ένα σύνολο. Δεν μπορείς να είσαι καλός με τα πόδια και να μην συμμετέχεις στο παιχνίδι. Πρέπει να έχεις ψυχολογία και να είσαι σε καλή κατάσταση. Αυτό απαιτεί το υψηλό επίπεδο. Αυτό ζητάει από σένα η ομάδα. Να τη βοηθήσεις".

Στο Μουντιάλ ποιος τερματοφύλακας, κατά τη γνώμη σου, ξεχώρισε;

" Είχαν πολύ δύσκολο έργο όπως διαπιστώσατε κι εσείς με τη νέα μπάλα που λένε ότι είναι διαφορετική. Εγώ δεν έχω παίξει με αυτή. Για μένα ξεχώρισε ο Στεκέλενμπουργκ της Ολλανδίας".

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια; Πότε θα θεωρείς ότι έκανες αυτό που τώρα ονειρεύεσαι;

" Θέλω να ζητάω από τον εαυτό μου, σε ό,τι αφορά προτεραιότητες και απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου, ένα επίπεδο παραπάνω κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μου είναι η ΑΕΚ και το πώς θα βοηθήσω αυτή την ομάδα. Στη συνέχεια θέλω να ανεβαίνω σκαλιά. Σίγουρα σκέψεις υπάρχουν για την καριέρα μου, το εξωτερικό, την Ελλάδα αλλά πρώτα από όλα είναι η ΑΕΚ".

Θεωρείς ότι ο περσινός δανεισμός σου στον Ελπιδοφόρο σου έκανε καλό;

" Βέβαια, γιατί ο δανεισμός μου στον Ελπιδοφόρο προήλθε μετά από πολλή συζήτηση με τον Μπάγεβιτς και τον Σουίτσα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, προτάσεις από υψηλότερες κατηγορίες αλλά αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος κι εσείς είναι ότι η συμφωνία που έγινε ήταν να παίζω στα παιχνίδια του Ελπιδοφόρου και να προπονούμαι με τον Σουίτσα. Αυτό ήθελα. Νομίζω με βοήθησε πολύ ή έστω μου έδωσε ό,τι δεν μου έδινε η δεύτερη ομάδα".

Ο Αραμπατζής σε έξι χρόνια είχε μία συμμετοχή, μέχρι την περσινή χρονιά. Εσύ είσαι διατεθειμένος να κάνεις τέτοια υπομονή;

" Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή και ο Γιάννης είναι παράδειγμα προς μίμηση για μένα. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω αυτή την ομάδα, εφόσον η ομάδα με στηρίξει και συζητώντας πάντα με τον προπονητή μου για το τι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον μου".

Πώς περιμένεις να σε στηρίξει η ομάδα;

" Όπως μπορεί μια ομάδα να στηρίξει έναν παίκτη. Πώς ερμηνεύεται το να σου πουν ότι σε πιστεύουν; Είτε με συμβόλαιο, είτε με το να πούμε ότι βάζουμε ένα πλάνο για τρία χρόνια και αν μπορείς να με βοηθήσεις. Η στήριξη για μένα είναι να σου βρει άλλη ομάδα να αγωνίζεσαι και όταν γυρίζεις να είσαι καλύτερος για να δείξεις πράγματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σε στηρίξει μια ομάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ